Nici vremea nu ține cu Europa. Nivelul scăzut al Rinului ar putea duce la probleme majore pentru motorul continentului

Marti, 09 August 2022, ora 02:07
2868 citiri
Nici vremea nu ține cu Europa. Nivelul scăzut al Rinului ar putea duce la probleme majore pentru motorul continentului
Nivelul reduc al fluviului Rin provoacă probleme pentru transportul de marfa FOTO Hepta

Planurile mărețe de a transfera transportul de mărfuri de pe șosele pe râuri nu mai contează prea mult dacă cea mai importantă cale navigabilă din Europa de Vest nu este suficient de adâncă pentru ca navele să treacă.

Nivelurile Rinului, una dintre cele mai circulate căi fluviale din Europa, care leagă mega-porturile de la Rotterdam și Anvers de inima industrială a Germaniei și de Elveția fără ieșire la mare, au scăzut alarmant, ceea ce îngreunează transportul cărbunelui, componentelor, substanțelor chimice și al altor mărfuri către fabrici și centrale electrice de-a lungul raului.

Aceasta este o problemă presantă pentru industriile majore, dar împiedică și planurile UE de a crește circulația mărfurilor de-a lungul căilor navigabile cu 25% până în 2030 și cu 50% până în 2050, ca parte a eforturilor de reducere a emisiilor din sectorul transporturilor.

Nivelul scăzut de precipitații înseamnă că adâncimea Rinului a scăzut duminică la 49 de centimetri la turnul de ecartament de la Kaub, un loc îngust pe râul de 1.200 de kilometri situat între Wiesbaden și Koblenz și considerat în general cel mai important punct pentru navigatorii care evaluează adâncimea.

„Dacă rămâne uscat, atunci vom avea o mare problemă”, a declarat Marc Daniel Heintz, șeful secretariatului la Comisia Internațională pentru Protecția Rinului (ICPR), o organizație prin care țările își coordonează eforturile de reducere a poluării. Heintz a spus că va fi nevoie de ploi prelungite și torenţiale pentru a crește semnificativ adâncimea.

Astfel de averse nu sunt prognozate pentru următoarele două săptămâni, iar nivelurile de la punctul Kaub sunt deja mai mici decât erau în același moment în 2018, înaintea minimului istoric de 25 de centimetri din luna octombrie a acelui an.

Apa era atât de scăzută atunci încât râul a fost închis traficului de nave timp de săptămâni, forțând companiile să-și trimită mărfurile pe căi ferate și șosele. Dar acest lucru este costisitor și ineficient, pentru că sunt necesare sute de camioane sau vagoane pentru a manipula mărfurile care ar putea fi încărcate pe o singură barjă.

Într-o perioadă de inflație ridicată, o criză globală a lanțului de aprovizionare și o criză a gazelor care se profilează, nivelurile scăzute ale Rinului reprezintă o altă bătaie de cap pentru Germania. Companiile energetice avertizează deja asupra producției reduse la centralele pe cărbune din cauza problemelor de transport al cărbunelui de-a lungul fluviului. În 2020, cercetătorii de la Institutul Kiel pentru Economia Mondială au spus că o lună de apă scăzută pe Rin ar reduce cu aproximativ 1% producția industrială germană.

De obicei, a spus Heintz, Rinul atinge cel mai înalt nivel al apei în primăvară și începutul verii și punctul cel mai scăzut în toamnă, dar acest model se schimbă rapid. Minimul record din 2018 a fost urmat de un nivel neobișnuit de ridicat al apei vara trecută, care a forțat transportul maritim să se oprească temporar în anumite zone.

Precipitațiile scăzute și topirea ghețarilor de munți sunt două motive pentru extreme. Anul acesta se prefigurează a fi un alt record.

De-a lungul Rinului Superior până la Mannheim, nivelul apei este atât de scăzut încât este clasificat ca un eveniment întâlnit o dată la doi până la cinci ani statistic, dar de la Mannheim la Duisburg, porțiunea incluzând atât Kaub, cât și Koblenz, apa este deja la o adâncime văzută doar o dată la cinci până la 10 ani.

„La granița germano-olandeză, poate fi deja clasificat ca un eveniment rar care poate fi așteptat la fiecare 10 ani”, a spus Heintz despre situația din aval.

Asta cu cel puțin două luni înainte ca Rinul să atingă de obicei cel mai scăzut nivel.

Decongestionarea zonelor de blocaj

Șerpuindu-și drum prin Europa, Rinul este obiectul mitologiei din Germania, la fel de învăluit în identitatea națională precum cârnații și berea. Stânca Lorelei, la doar câțiva kilometri în aval de Kaub, este locul în care, după cum spune legenda, o fecioară s-a aruncat în apă și s-a transformat într-o sirenă plângătoare.

Dar dincolo de mistică, turiști și castele care împânzesc văile împădurite, râul este și o arteră economică critică.

În fiecare an, peste 300 de milioane de tone de mărfuri sunt expediate de-a lungul Rinului, între Basel, unde se întâlnesc Elveția, Germania și Franța, și Marea Nordului. Aproximativ 80 la sută din toate mărfurile pe apă din Germania - prin care trec și Elba, Ruhr și Dunărea - sunt transportate pe Rin.

Dar odată ce nivelul apei scade sub 40 de centimetri la Kaub, transportul mărfurilor devine nerentabil.

„Când nivelul apei este scăzut, de obicei nu este posibil să încarci atât de mult pe nave ca de obicei”, a spus Dominik Rösch de la Institutul Federal de Hidrologie din Germania. „În consecință, eficiența economică scade și marfa trece la șosea sau pe calea ferată”.

Ca parte a eforturilor de abordare a problemei apei scăzute, guvernul german dorește să îndepărteze pietrele și pietrișul din unele puncte de îngustare, inclusiv Kaub, dar acest lucru pune probleme de mediu și ar necesita întreținere regulată.

În schimb, expeditorii trebuie să calculeze în mod constant greutatea pe care o pot avea, pe baza citirilor scăzute ale apei la instrumente precum cele din Kaub.

„Cu cât nava este mai mare, cu atât poate transporta mai puțin – relativ vorbind”, a spus Leny van Toorenburg, șeful afacerilor tehnice nautice pentru grupul olandez al industriei maritime KBN, calculând impactul unui nivel de apă de 47 de centimetri.

„Navele mari transportă aproximativ 6.000 de tone, iar acestea ar putea lua acum doar 800 de tone – adică mai puțin de o șesime”, a spus oficialul.

Dureri de cap pentru industrie

Aceasta este o mare problemă strategică pentru gigantul industrial BASF, care are sediul global și cel mai mare loc de producție de produse chimice din lume la Ludwigshafen, la aproximativ 100 de kilometri în amonte de Kaub și direct peste Rin de Mannheim.

Valeska Schößler, un purtător de cuvânt al BASF, a declarat că producția nu a fost încă afectată de nivelul apei Rinului, dar că în următoarele două săptămâni adâncimea ar putea scădea la 35 de centimetri. „Unele tipuri de nave nu mai pot fi folosite și vor opri navigarea; toate celelalte vor naviga cu sarcini reduse”, a spus ea, potrivit Politico.

De la minimele record din 2018, Schößler a spus că BASF a convenit asupra unui serviciu de prognoză de șase săptămâni cu Institutul Federal de Hidrologie din Germania pentru a ajuta compania să planifice în avans și să închirieze nave potrivite pentru navigația pe apă scăzută.

De asemenea, a comandat nave noi, mai largi, capabile să circule în ape extrem de puțin adânci. De exemplu, anul trecut a intrat în funcțiune nava Gas94, care este capabilă să livreze gaze naturale chiar și atunci când nivelul apei atinge 30 de centimetri la Kaub, a spus Schößler.

Dar fără ploi semnificative în săptămânile următoare, nivelul apei ar putea scădea mult mai mult.

Citește și:
Erdogan comparat de un oficial neamț cu un ”mic șobolan de canalizare”. Turcia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Ankara
Erdogan comparat de un oficial neamț cu un ”mic șobolan de canalizare”. Turcia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Ankara
Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat marţi pe ambasadorul Germaniei la Ankara pentru a protesta faţă de comentariile făcute de înalt un politician german, care l-a comparat pe...
România poate avea o misiune imposibilă! Cum arată urnele pentru tragerea la sorți la grupelor EURO 2024
România poate avea o misiune imposibilă! Cum arată urnele pentru tragerea la sorți la grupelor EURO 2024
Finalul meciurilor din grupele Ligii Națiunilor a stabilit și urnele pentru tragerea la sorți a grupelor Campionatului European din 2024, eveniment care va avea loc la 8 octombrie la Frankfurt....
Comentarii