Finala Eurovision 2022 a început la Torino. Piesa care a deschis competiția și la care s-au implicat 500 de muzicieni VIDEO

Sambata, 14 Mai 2022, ora 23:30
5750 citiri
Finala Eurovision 2022 a început la Torino. Piesa care a deschis competiția și la care s-au implicat 500 de muzicieni VIDEO
wrs, reprezentantul României FOTO / Facebook wrs

Finala Eurovision 2022 a început la Arena Pala Olimpico din Torino. „Give peace a Chance” a fost interpretată de întreaga sală, iar Laura Pausini a deschis seara cu un recital electrizant. wrs a oferit o interpretare aclamată puternic de public.

Marea finală din această seară a fost deschisă de o interpretare a Rockin’ 1000 în istorica Piazza San Carlo din Torino, care a implicat peste 500 de muzicieni - solişti, basişti, bateri şi chitari - interpretând „Give Peace A Chance” a lui John Lennon. Publicul de la PalaOlimpico s-a alăturat şi a oferit un moment de unitate în întreaga Europă.

Spectacolul a continuat de una dintre gazdele serii, cântăreaţa italiană Laura Pausini. Ea a oferit unele dintre cele mai cunoscute cântece ale sale în mai multe limbi şi a schimbat cinci ţinute. A urmat prezentarea celor 25 de concurenţi.

Spectacolul este prezentat de Laura Pausini, Mika şi Alessandro Cattelan.

Finala este comentată la Televiziunea Română de Bogdan Stănescu, căruia i s-a alăturat Kyrie Mendél, finalistul Selecţiei Naţionale.

wrs a intrat al doilea în concurs. El a interpretat melodia „Llamame”. „Hola, mi bebébé” înseamnă „Hey my baby” şi a devenit un salut obişnuit în arena Eurovision.

Publicul din toate ţările participante la Eurovision (cu excepţia României) poate vota #2 pentru reprezentantul nostru de maxim 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon (lista, anexată). Punctajele cumulate - acordate de juriu şi de telespectatorii din ţară -, vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise la actuala ediţie a Eurovision.

Punctele României vor fi anunţate de vedeta TVR Eda Marcus.

Ordinea de intrare în finala ESC 2022:

1. Cehia: We Are Domi – „Lights Off”

2. România: WRS – „Llámame”

3. Portugalia: MARO – „Saudade, Saudade”

4. Finlanda: The Rasmus – „Jezebel”

5. Elveţia: Marius Bear – „Boys Do Cry”

6. Franţa: Alvan & Ahez – „Fulenn”

7. Norvegia: Subwoolfer – „Give That Wolf A Banana”

8. Armenia: Rosa Linn – „Snap”

9. Italia: Mahmood & Blanco – „Brividi”

10. Spania: Chanel – „SloMo”

11. Regatul Ţărilor de Jos: S10 – „De Diepte”

12. Ucraina: Kalush Orchestra – „Stefania”

13. Germania: Malik Harris – „Rockstars”

14. Lituania: Monika Liu – „Sentimentai”

15. Azerbaidjan: Nadir Rustamli – „Fade To Black”

16. Belgia: Jérémie Makiese – „Miss You”

17. Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord – „Die Together”

18. Islanda: Systur – „Með Hækkandi Sól”

19. Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov – „Trenuleţul”

20. Suedia: Cornelia Jakobs – „Hold Me Closer”

21. Australia: Sheldon Riley – „Not The Same”

22. Marea Britanie: Sam Ryder – „SPACE MAN”

23. Polonia: Ochman – „River”

24. Serbia: Konstrakta – „In Corpore Sano”

25. Estonia: Stefan – „Hope”

Cele cinci mari plătitoare (Big Five) calificate în finală sunt: Franţa cu Alvan & Ahez care cântă „Fulenn”, Italia, reprezentată de Mahmood i Blanco cu „Brividi”, Germania, reprezentată de Malik Harris cu melodia „Rockstars”, Spania, cu Chanel - „SloMo”, şi Marea Britanie cu Sam Ryder - „Space Man”.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Citește și:
De pe ce loc va intra România în concurs la Eurovision 2023
De pe ce loc va intra România în concurs la Eurovision 2023
Organizatorii Eurovision au anunţat, miercuri, ordinea intrării în concurs a celor 31 de artişti care vor concura în cele două semifinale, pe 9 şi 11 mai, la Liverpool. Reprezentantul...
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
#Eurovision 2022, #eurovision, #concurs, #muzica , #Eurovision 2022