Momentul de consternare al prezentatoarei TVR după ce României i-a fost anulat votul juriului la Eurovision: "Este dovada că acele motive tehnice nu au existat" VIDEO

Luni, 16 Mai 2022, ora 11:05
12426 citiri
Momentul de consternare al prezentatoarei TVR după ce României i-a fost anulat votul juriului la Eurovision: "Este dovada că acele motive tehnice nu au existat" VIDEO
Eda Marcus FOTO captură video Instagram

Eda Marcus, prezentatoare TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul "Bucharest is calling", consternarea ei atunci când Televiziunii Române i-a fost refuzată de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct şi anunţarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022.

"Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi când nu am fi existat", a scris Eda Marcus.

"Nu cred", a spus Eda Marcus atunci când prezentatorul Mika a anunţat că televiziunea din România are probleme tehnice.

Prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, aşa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor.

Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Eurovision, a declarat duminică seara, 15 mai, la Telejurnal, că România nu ştie, până în acest moment, de ce voturile acordate de juriul din România au fost modificate şi cele 12 puncte pe care ţara noastră le acordase Republicii Moldova au mers la Ucraina. "Producătorul a sesizat neconcordanţe faţă de procesul verbal trimis cu o zi înainte către EBU.

EBU a continuat această atitudine în aşa fel încât împreună noia aflaţi în arenă, cu Eda Marcus care se pregătea să intre în direct, cu trei repetiţii făcute cu anunţarea punctelor noastre, şi nici în timpul acelor repetiţii EBU nu a dat niciun semn că ceva ar fi ceva în neregulă cu votul nostru, aşa fel încât am aflat împreună de modificarea rezultatelor juriului selecţiei naţionale de la coordonatorul Eurovision", a spus Iuliana Marciuc.

Potrivit unor precizări ale TVR, "în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferinţe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziţionare/citire ale Edei Marcus. De asemenea, a participat la repetiţia de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenţia organizatorului de a opera modificări asupra votului juraţilor României".

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis într-un comunicat de presă că în cea de-a doua semifinală juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din concurs. Acestea au fost apoi înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe ţări cu tipare de vot similar atât în ​​a doua semifinală, cât şi în marea finală.

Punctajele juriilor naţionale din Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino au fost anulate la Eurovision 2022.

Juriul naţional al României acordase punctajul maxim, 12, Republicii Moldova. Din cauza unor pretinse nereguli la tiparul de vot, EBU a anulat voturile şi astfel cele 12 puncte ale României au fost acordate Ucrainei.

Reprezentanţii TVR au reiterat faptul că "nici juraţii, nici reprezentanţii TVR, nu au fost anunţaţi, după a doua semifinală, de existenţa unor suspiciuni la adresa votului României. Aşadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator".

TVR a solicitat organizatorilor ESC să furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un "substitut" calculat într-un mod netransparent.

Edi Iordănescu ne avertizează: ”Să fie pregătiți pentru momente grele”
Edi Iordănescu ne avertizează: ”Să fie pregătiți pentru momente grele”
Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, vineri, într-un interviu, difuzat pe canalul de YouTube al FRF, că Ucraina, prima adversară de la EURO 2024, are experienţa turneelor finale, ceea...
Edi Iordănescu, înaintea primului meci al României la Euro 2024: ”Eu sunt pregătit să îmi prezint regretele”
Edi Iordănescu, înaintea primului meci al României la Euro 2024: ”Eu sunt pregătit să îmi prezint regretele”
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a transmis un mesaj, din Germania, fanilor români, cărora le-a cerut susţinere şi încredere pentru "tricolori", la...
#Eurovision 2022, #scandal, #vot anulat, #Romania, #juriu, #dovada, #probleme tehnice, #prezentatoare tv, #TVR , #Eurovision 2022
  1. Maneaua și incertitudinea culturală: Babasha & Coldplay
  2. Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când mănânci humus în mod regulat
  3. Țara în care românii își fac vacanțele și-a diminuat suprafața. Specialiștii nu găsesc explicația pentru care teritoriul e mai mic acum
  4. Tu știi ce poți face la Sibiu pe parcursul anului?
  5. Cea mai frumoasă insulă din Europa pentru șoferi este în Grecia. Destinația este accesibilă turiștilor români
  6. S-a zgâlțâit pământul! Cutremur produs de fani la concertele lui Taylor Swift: ”Cel mai sălbatic mod de a primi o fetiţă”
  7. Horoscop zilnic. Vineri, 14 iunie. Zodia care va trece printr-un moment critic
  8. Bancul zilei: Ce reproșuri își fac Ion și Maria
  9. Cum a fost primit Babasha de public în a doua seară a concertului Coldplay VIDEO
  10. Babasha, a doua zi pe scenă la concertul Coldplay. Chris Martin: ”Vă rog să-i urați bun venit fratelui vostru” VIDEO