Audiențe record pentru competiția muzicală Eurovision 2024, în ciuda tuturor controverselor

Vineri, 24 Mai 2024, ora 16:31
871 citiri
Audiențe record pentru competiția muzicală Eurovision 2024, în ciuda tuturor controverselor
Audiențe record pentru Eurovision 2024 FOTO /esc-plus.com

Ediţia 2024 a concursului muzical Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori în ciuda tuturor controverselor, a anunţat joi, 23 mai, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), informează DPA.

Aproximativ 163 de milioane de persoane au urmărit cele trei show-uri organizate în cadrul acestui concurs desfăşurat în oraşul suedez Malmo - cele două semifinale şi marea finală -, difuzate de 37 de posturi de televiziune.

Această audienţă reprezintă o creştere cu 1 milion de telespectatori în raport cu ediţia din 2023, organizată la Liverpool, şi cu 2 milioane de telespectatori faţă de ediţia din 2022, care a avut loc la Torino.

Cea mai amplă competiţie muzicală din lume a fost marcată de controverse puternice, generate de participarea Israelului la acest concurs în contextul războiului din Fâşia Gaza.

De asemenea, reprezentantul Ţărilor de Jos a fost eliminat din concurs după ce a fost acuzat că a ameninţat o femeie din echipa tehnică a organizatorilor competiţiei.

Cu toate acestea, concursul Eurovision 2024 s-a bucurat de mare succes în rândul telespectatorilor, potrivit datelor de audienţă.

În Germania, 8,1 milioane de telespectatori au vizionat marea finală, care a fost urmărită şi de 7,7 milioane de persoane în Regatul Unit, în timp ce audienţa din Franţa a fost de 5,4 milioane de telespectatori, în creştere cu 1,9 milioane de telespectatori în raport cu ediţia din 2023.

Aproximativ 723.000 de persoane au vizionat Eurovision 2024 în Elveţia şi au asistat la momentul în care ţara lor a câştigat trofeul - cea mai mare audienţă obţinută vreodată de acest concurs în Elveţia, marcată totodată de o creştere cu 40% în raport cu anul trecut.

Competiţia muzicală din 2024 a atins un alt prag important, generând 6,5 miliarde de vizualizări pe TikTok şi aproape 500 de milioane de accesări din conturile create pe această reţea de socializare.

Cota totală de audienţă pentru marea finală a fost de 46,7%, cea mai mare înregistrată după anul 2006, în timp ce cota corespunzătoare pentru tinerii telespectatori cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a atins un nivel record, fiind de 58,6%.

Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
REPER a anunțat într-un comunicat de presă pregătirea negocierilor cu USR, precizând că și-a reconfirmat liderii de partid. Favorita la șefia USR a declarat că a pus o condiție necesară...
”Misiune imposibilă”. Coaliția nu poate stabili data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a fost lăsat cu „ochii în soare”
”Misiune imposibilă”. Coaliția nu poate stabili data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a fost lăsat cu „ochii în soare”
Coaliția a avut parte de un nou „blocaj” în această dimineață. După ce miercuri, 19 iunie, liderii PNL și PSD au discutat despre data alegerilor prezidențiale, joi dimineață, 20...
#Eurovision 2024, #audiente record, #televiziune, #telespectatori , #Eurovision 2024
  1. Caniculă, kilograme și imunitate. De ce trebuie să fim atenți când folosim aerul condiționat
  2. Boala transmisă de țânțari care face ravagii în lume. Când trebuie să-ți faci vaccin ca să pleci în vacanță
  3. Răspunsul imunitar la Covid-19. Ce persoane iau virusul dar nu se îmbolnăvesc
  4. Primii la linia de sosire – TradeVille
  5. Ce susțin procurorii că ar fi făcut Alec Baldwin cu arma înainte de a o ucide pe colega de platou
  6. Herculaneum, plaja antică a bogaților din Imperiul Roman care a fost înghițită de erupția Vezuviului, va fi redeschisă publicului
  7. Horoscop zilnic. Joi, 20 iunie. Zodia care va primi o propunere interesantă de petrecere a timpului liber
  8. Bancul zilei: De ce Bulă stă doar 5 ore la serviciu
  9. Cum să te menții hidratat pe caniculă. Sfaturile lui Cori Grămescu
  10. Tusea convulsivă, boala cu complicații de care trebuie să se ferească românii