Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Eurovision 2009: Cronica unui esec asteptat

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 17 Mai 2009, ora 13:58
7134 citiri
Eurovision 2009: Cronica unui esec asteptat

A trecut si editia 2009 a Eurovisionului, una in care din nou Romania a avut o prestatie dezamagitoare si o clasare oarecum asteptata.

Intrata in concurs cu numarul 22, Elena Gheorghe a avut o prestatie dezamagitoare. Intr-o engleza aproximativa si cu un joc scenic plictisitor, reprezentanta noastra a incercat sa cante piesa care a adus-o la Moscova, "Balkan Girls". Spun a incercat pentru ca a falsat mult si a fost pe langa melodie mai tot timpul.

Nici spectacolul pregatit de delegatia noastra nu a ajutat-o cu nimic pe Elena. Un tron de piatra care s-a intors in stilul raperilor americani si patru dansatoare cu o coregrafie banala, asta au oferit romanii spectatorilor din Europa.

Cum pregatesc altii show-ul

Spre deosebire de delegatia noastra, alte tari participante la Eurovision 2009 au pregatit adevarate spectacole pe scena. Melodia Azerbaijanului, interpretata de AySel si Arash, a fost prima care a aratat ce inseamna show. Au venit apoi turcii, Hadise & Co. completand melodia cu miscarea scenica a ei si a dansatorilor.

Nici finlandezii nu s-au lasat mai prejos si si-au condimentat melodia cu dansatori, foc si un look original. Dar poate cel mai bun spectacol de la Moscova a fost cel al ucrainenilor, cu multa miscare, dansatori sau jocuri bine gandite de lumina si culoare.

Castigator asteptat si... contestat

Nu mai e un secret pentru nimeni numele invingatorului concursului de la Moscova. Alexander Rybak s-a impus cu piesa "Fairytale", asa cum foarte lume se astepta inca de la startul competitiei. De altfel, norvegianul pare a fi castigatorul Eurovisionului care a avut cota cea mai mica la case de pariuri din istoria intrecerii europene.

Cu toate acestea, destule voci sustin ca Yohanna, reprezentanta Islandei care a cantatat melodia "Is it true?", a fost mult mai buna din punct de vedere al interpretarii.

Chiar si melodia clasata in final pe pozitia a treia, "Always" a Azerbaijanului, se spune ca are sanse mult mai mari de a deveni hit international decat "Fairytale" a lui Rybak.

Noua metoda de votare

Se pare ca schimbarea modalitatii de votare, prin introducerea juriilor de specialitate, a dus la acest rezultat, piese ca cea a azerilor fiind depunctate puternic din cauza interpretarii.

Per total, Eurovision 2009 a fost un spectacol reusit, rusii achitandu-se foarte bine de sarcina de a gazdui aceasta intrecere. Castigatorul a fost cel astaptat, astfel ca nici din acest punct de vedere nu au fost surprize.

Ramane insa contestarea modului de atribuire a punctelor, ramane acea "prietenie" a unor tari din diferite zone ale "batranului continent" (tarile nordice, cele din fostul bloc sovietic si cele care au facut parte din fosta Iugoslavie).

La revedere Moscova 2009, asteptam cu incredere editia Oslo 2010.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cronica eurovision 2009, #castigator Eurovision Norvegia, #clasare Elena Gheorghe , #castigatori