Ar fi Romania salvata de o melodie populara la Eurovision? Vezi ce spun artistii

Joi, 23 Februarie 2012, ora 19:27
3316 citiri
Ar fi Romania salvata de o melodie populara la Eurovision? Vezi ce spun artistii
Foto: Arhiva

Benone Sinulescu a declarat in cadrul unui interviu ca Romania ar trebui sa fie reprezentata la Eurovision de o piesa romaneasca de folclor, insa mai multi artisti romani cred ca nu este tocmai o solutie avantajoasa pentru tara noastra.

Artistul a declarat pentru Ring ca o piesa cu instrumente traditionale romanesti ar avea succes in acest an la Azerbaijan.

Am intrebat mai multi artisti daca un cantec popular reprezinta asul din maneca pentru Romania, insa acestia ne-au spus ca mai degraba ne-am putea prezenta la concurs cu o melodie inspirata din folclor, dar atat.

Compozitorul Horia Moculescu considera ca este nevoie de o alta combinatie de elemente pentru a ne asigura un loc cat mai bun.

Vrei ca Inna sa reprezinte Romania la Eurovision fara preselectie? - Sondaj Ziare.com

"Singura noastra sansa majora va fi atunci cand melodia care ne reprezinta va fi inspirata din pilonul folclorului romanesc, nu o piesa din folclor, ci o piesa din muzica usoara cu adanci legaturi in folclorul romanesc. Este singurul lucru care ne poate reprezenta vreodata cu sanse", a declarat compozitorul.

Si Tavi Colen crede ca o melodie cu teme de acest gen ar fi o varianta buna, insa nu ar merge pe mana unui cantec popular.

"In primul rand nu poti sa canti un cantec popular in engleza si acum intrand in Europa eu zic ca e mai indicat sa fie in engleza. Unul cu teme folclorice, cu inspiratii asa cum se intampla in toata lumea asa ar merge. Eu zic ca ar fi perfect, dar nu un cantec de muzica populara. Folclorul nostru nu e prea apreciat", a comentat artistul.

Ovidiu Lipan Tandarica crede ca este important de mentionat si ceea ce se intelege exact prin folclor pentru ca grecii si turcii au dat un exemplu bun.

"Nu cred ca asta poate sa faca ceva deosebit pentru ca muzica populara e foarte romaneasca. Sa faci ceva international care sa placa e greu. Cu elemente romanesti ar fi interesant. Eu incerc sa fac combinatia asta si in muzica pe care o fac eu, dar nu incerc sa o fac comerciala. Pentru Eurovision e foarte greu de spus", ne-a spus membrul trupei Phoenix.

Si Calin Goia este de aceeasi parere, si anume ca este nevoie doar de cateva influente. "Mi se pare foarte frumos sa aiba influente folclorice, dar nu o piesa autentica. Exista o linie a celor de la Eurovison si cumva ar trebui respectata si infrumusetata cu elemente din folclorul romanesc", a precizat si el.

Mihai Traistariu este familiarizat cu subiectul Eurovision, poate cel mai mult dintre artistii romani, avand in vedere ca pentru el este o ambitie personala. Tanarul artist sustine ca este nevoie de ceva inedit pentru a impresiona si ca daca venim cu aceleasi ritmuri vechi nu facem nimic.

"Ideea este buna, dar trebuie prelucrata in asa fel incat sa nu fie muzica populara ca nu merge. Trebuie pastrate numai niste cuvinte in romaneste. Toti vin cu momente folclorice din tara lor", a comentat cantaretul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Romana Eurovision, #Romania 2012 Eurovision , #concurenti
Comentarii