Eurovision 2010: Paula si Ovi au doborat recordul de puncte al Romaniei

Duminica, 30 Mai 2010, ora 08:44
16317 citiri
Eurovision 2010: Paula si Ovi au doborat recordul de puncte al Romaniei

Paula Seling si Ovi eu reusit sa claseze Romania pe locul trei la concursul Eurovision 2010, cu melodia "Playing with Fire".

Acest lucru reprezinta cea mai mare reusita a Romaniei la Eurovision, asta pentru ca desi Luminita Anghel & Sistem s-au clasat tot pe locul trei in 2005, Paula si Ovi au avut punctaj mai mare.

In 2009, Romania a fost reprezentata la Eurovision de Elena Gheorghe, care s-a clasat pe locul 19, cu 40 de puncte. Din 2006, cand Mihai Traistariu a reusit sa se claseze pe locul patru, niciun reprezentant al Romaniei nu au reusit sa termine in primii zece.

Astfel, Paula Seling si Ovi au impresionat Europa, primind 162 de puncte fata 158 de puncte obtinute de Luminita Anghel & Sistem.

Cate puncte a obtinut Romania de la celelalte tari

Vecinii nostri moldovenii ne-au oferit maximul de puncte, in timp ce Spania, Suedia, Norvegia si Portugalia au acordat cate 10 puncte.

Slovenia, Irlanda si Azerbaidjan ne-au oferit cate sapte puncte, iar Albania, Islanda, Malta, Olanda, Serbia si Polonia cate sase. Patru puncte ne-au venit de la Elvetia si Grecia, iar trei de la Letonia si Rusia.

Lituania, Ucraina, Turcia, Bosnia si Hertegovina au oferit cate doua puncte, iar Armenia, Belarus, Slovacia cate un punct.

Surpriza cea mai ne-au facut-o bulgarii care nu ne-au acordat niciun punct. Belgia, Macedonia, Franta, Estonia, Finlanda, Croatia si Germania, de asemenea, ne-au ignorat total la aceasta editie a Eurovisionului.

Castigatoarea editiei din 2010 a concursului Eurovision este o tanara de 19 ani din Germania. Lena a castigat competitia cu melodia "Satellite", asa ca in 2011 concursul se va desfasura in Germania.

Turcii de la maNga au impresionat europenii si au reusit sa se claseze pe locul doi. Tinerii au meritat aprecierea de care au avut parte, mai ales pentru coregrafia de invidiat.

Danemarca s-a clasat pe locul patru, locul cinci a fost ocupat de Azerbaidjan, Belgia a ocupat locul sase, in timp ce Armenia a obtinut locul sapte. Locul opt a fost ocupat de Grecia, urmata de Georgia pe locul noua si Ucraina pe zece.

Citeste si:
Portul Constanța, sămânță de scandal între PSD și PNL. „S-a încins tărâţa liberală. Dau în clocot neuronii şi sinapsele”
Portul Constanța, sămânță de scandal între PSD și PNL. „S-a încins tărâţa liberală. Dau în clocot neuronii şi sinapsele”
Deputatul PSD Marius Horia Ţuţuianu a declarat miercuri, 17 august, că liberalilor le-au „dat în clocot neuronii şi sinapsele” şi nu pot înţelege de ce a fost schimbat directorul...
Foști membri din USR anunță că scot o carte cu dedesubturile luptei pentru putere din partid
Foști membri din USR anunță că scot o carte cu dedesubturile luptei pentru putere din partid
Fostul membru USR, Luminița Corneanu, anunță că alături de Dan Lungu, la rândul său fost membru al partidului, se pregătesc să lanseze un volum de 336 de pagini în care mai mulți vechi...