Cu Mirela Boureanu Vaida, despre Eurovision, cai, Favorit TV si trupele de fete Interviu

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 08:55
10707 citiri
Cu Mirela Boureanu Vaida, despre Eurovision, cai, Favorit TV si trupele de fete Interviu
Foto: Antena 1

Mirela Boureanu Vaida este cunoscuta publicului din emisiunea "Mireasa pentru fiul meu" pe care o prezinta la Antena 1. Recent, aceasta a lasat o impresie extrem de placuta cu participarea la finala Eurovision din Romania, fiind declarata preferata publicului.

Insa despre Mirela Boureanu Vaida se pot spune cu mult mai multe lucruri. Absolventa de Drept, cantareata in mai multe trupe de fete ale anilor trecuti, cum ar fi Ho-Ra si D'or, prezentatoare intr-o vreme chiar la Favorit TV, aceasta se declara o "boema pragmatica", indragostita pana peste urechi de cai, dupa cum a declarat ea pentru Ziare.com.

Ai castigat inima si voturile publicului, la finala Eurovision din Romania, cu melodia "One more time". Te asteptai? Ce iti spune asta?

Eurovision 2014: Preferata publicului a fost fara drept de apel Vaida

Sincer, nu ma asteptam. Imi doream sa placa publicului, dar totusi nu am indraznit sa ma gandesc ca o sa fie chiar preferata. Ma bucur enorm ca melodia a fost pe sufletul romanilor, pentru ca a fost si pe sufletul meu.

Este o melodie romantica, boema, care te face sa te simti mai bine, indiferent de momentul in care o asculti. Asta imi spune ca oamenii sunt dornici si de altfel de piese, cu o linie frumoasa, linistita, de suflet. Si-mi mai spune ca trebuie sa nu ma opresc aici.

Ce nu a vazut publicul telespectator la Eurovision si ar trebui sa stie?

Ar trebuie sa stie ca in spatele show-ului este foarte multa munca, si de partea concurentilor, dar si de partea organizatorilor. Ca nicio reusita nu se face fara sacrificii si ca nimic nu este imposibil.

Iata, eu n-am crezut in viata mea ca voi canta pe scena Eurovision, cu atat mai putin n-as fi crezut ca pot fi aleasa publicului. Asta mi-a dat si mai multa incredere in mine si ma obliga la mai mult.

Ce parere ai despre melodia castigatoare?

Este o melodie frumoasa, de ritm, de atitudine. Are energie si pozitivism. Fiecare piesa mi-a placut in felul ei. Toate au avut cate o poveste si tot ce pot sa spun este ca le doresc concurentilor nostri mult succes la Copenhaga si ca-i asteptam acasa cu trofeul.

Consideri ca vreuna dintre piesele de la finala Eurovision nu ar fi avut ce sa caute la un astfel de concurs?

Piesele inscrise in concurs au fost foarte diferite, au abordat stiluri indraznete si au acoperit o paleta larga de voci, ritmuri si viziuni. Probabil la asta s-au gandit si organizatorii. Chiar m-a mirat ca au fost multe cantece pe care nu te-ai fi asteptat sa le auzi la Eurovision: unele linistite, altele melancolice, unele cu un mesaj puternic, altele despre dragoste si suferinta ori visare. A fost o editie interesanta.

In afara de melodia cu care ai participat tu, ti-a placut in mod special una si crezi ca ar fi meritat sa castige?

Dupa cum spuneam, toate au fost speciale si frumoase. Chiar mi-ar fi greu sa aleg o singura piesa. Daca, totusi, vreti sa dau un nume, mi-a placut Vizi Imre, dar si The dAdA.

Esti actrita, prezentatoare a unei emisiuni urmarite, ba chiar cantareata. Ce alte talente mai ai?

Nu stiu daca sa spun "talente". As prefera sa spun pasiuni. De exemplu, imi place foarte mult echitatia. Acum, ca a venit primavara, o sa pot relua antrenamentele. Imi plac caii, imi place starea pe care mi-o dau atunci cand sunt in preajma lor, imi place sentimentul de "stapan al lumii".

Echitatia ma ajuta mult sa imi incarc bateriile, la propiu, si ma elibereaza de energiile negative acumulate de-a lungul zilei.

Ai lucrat pentru o vreme inclusiv la Favorit TV. Te-a ajutat aceasta experienta? In ce fel?

Experienta asta m-a ajutat sa ma obisnuiesc cu camerele de luat vederi, cu sentimentul pe care ti-l da un platou de televiziune si, nu in ultimul rand, cu telespectatorii.

Am prezentat un matinal de cate patru ore de direct/zi, apoi, vinerea seara, pe langa matinal, mai aveam o emisiune in aer liber, cu zeci de invitati, cate trei ore, in direct. Acolo mi-am facut scoala in televiziune, invatand ce inseamna presiunea atator ore de direct, intelegand cum functioneaza o emisiune cu atat de multi invitati, fiind mereu "in priza".

Cum se impaca Dreptul (pe care l-ai studiat si pe care unii il califica drept o stiinta exacta) cu aceasta latura artistica a ta? Esti o boema sau o pragmatica?

Sunt o boema pragmatica. Am terminat si Liceul de Informatica din Iasi! Eu spun ca se impaca foarte bine, pentru ca ma ajuta sa controlez cat mai bine situatiile din casa "Mireasa pentru fiul meu", sa imi pastrez obiectivitatea. Dreptul m-a invatat sa-mi sustin punctul de vedere, sa vorbesc mult si repede, sa ma concentrez si sa conving atunci cand am de transmis un mesaj.

Dar nimic nu se face tehnic, daca nu treci si prin filtrul sufletesc. Latura artistica, necultivata in scoli, mi-a dat usurinta de a empatiza cu lumea din jur, de a intelege starile celorlalti, de a-i accepta asa sunt cum sunt, diferiti si unici.

Multi te stiu doar de la "Mireasa pentru fiul meu". Care e principala provocare a acestei emisiuni pentru tine?

Mi se pare foarte greu sa raman mereu stapana pe mine si sa nu ma implic foarte mult emotional. Totusi sunt oamenii cu care imi impart foarte, foarte mult timp din viata mea, traiesc alaturi de ei fiecare moment prin care trec, le imprumut starile, chiar daca nu le arat. E greu sa tii in frau atatia tineri rebeli, cu personalitate, care mai stau si izolati de restul lumii, timp de un an...

E cea mai mare provocare sa stii ca esti in direct si ca se poate intampla orice in emisiune. Tensiunile sunt mari, emotiile, de asemenea. Trebuie sa fii tot timpul "in garda", sa te gandesti ca esti privit de cateva sute de mii de oameni, zilnic. Dar de aici vine frumusetea si autenticitatea emisiunii. Totul e "pe bune" si oamenii adora asta.

Poti spune ca ai invatat ceva din ea?

O, da! Cunoscandu-i pe ei, concurentii, ma cunosc pe mine, in fiecare zi. Ei sunt tipologii de oameni in care ne regasim cu totii. De fapt, cred ca aceasta emisiune e un fel de "studiu antropologic", pentru ca il cunoastem pe om, asa cum e el: cu stari de angoasa, de fericire maxima, de pierdere a controlului, de resemnare, de asumare.

Vazandu-i pe ei cum reactioneaza, ma vad pe mine in aceeasi situatie. Ei sunt ca o oglinda in care eu ma analizez, ma critic si in care incerc sa ma corectez si sa ma stapanesc. Cred ca asta simt si telespectatorii, de aceea nu pierd niciun episod din emisiune.

Ai facut parte, la un moment dat, din trupe ca Ho-Ra si D'or. Ce amintire e cea mai pregnanta din acea perioada?

Turnee peste tot in tara si in strainatate. Bateam tara, in lung si in lat, pentru ca pe vremea aceea erau doar cateva trupe, cativa artisti, iar stadioanele si centrele oraselor erau pline la concerte. Oamenii erau entuziasmati.

Cea mai frumoasa amintire e o vizita in China, in cadrul unei delegatii oficiale, cand Ho-ra, Ro-mania si Benone Sinulescu au cantat unor oficiali chinezi, au vizitat Zidul Chinezesc, Beijing-ul, Shanghai-ul. Era in primavara lui '04.

Cum s-a schimbat piata muzicala din acea perioada pana in prezent? Ce crezi ca-i lipseste?

Nu vreau sa fiu rautacioasa, insa, in mare parte, ii lipseste calitatea. Sunt multe nume, dar putini artisti. E o "gramada" din care cu greu distingi adevaratele "vedete". Curios e ca azi cei care castiga cu adevarat din muzica nu sunt ascultati la radio si nici nu-i vezi prea des la TV.

Exista la momentul actual, in opinia ta, un om de televiziune complet?

Exista, sigur! Imi plac Dan Negru si Horia Brenciu.

Cum te vezi peste ani? Povesteste-ne o zi din viata ta de atunci!

Ma vad intr-o curte mare, plina de pomi si de iarba, cu multi catei in jurul meu, cu flori multe la geam, band cafeaua pe terasa casei, asteptandu-mi copiii de la facultate si pregatindu-ma de emisiunea de a doua zi, evident!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mirela Boureanu Vaida Eurovision, #Mirela Boureanu Vaida Favorit TV, #Mirela Boureanu Vaida muzica, #Mirela Boureanu Mireasa pentru fiul meu, #Mirela Boureanu Vaida HoRa Dor , #Eurovision 2014