Romania risca sa fie exclusa de la Eurovision

Luni, 24 Februarie 2014, ora 09:16
4776 citiri
Romania risca sa fie exclusa de la Eurovision
Foto: TVR

Chiar daca a confirmat prezenta la Eurovision, Romania risca sa fie exclusa de la acest concurs. Motivul ar fi faptul ca TVR nu a platit taxa de participare catre Uniunea Europeana de Radio si Televiziune (The European Broadcasting Union - EBU).

Informatia despre neplata taxei a fost confirmata de Liana Stanciu, seful Delegatiei TVR la Eurovision 2014, pentru Exlusiv News.

"Nu stiu exact care este bugetul, dar stiu ca taxa de participare este de 130.000 de euro, care nu s-a platit. Aia trebuie platita. Am anuntat ca mergem si ca niste oameni de onoare ce suntem, o sa mergem. Mai mult nu stiu", a declarat Liana Stanciu.

Asculta toate melodiile de la Eurovision - tu care crezi ca va castiga?

Adevarata problema o reprezinta faptul ca TVR nu are Consiliu de Administratie si nu poate face plata respectiva. Televiziunea publica se afla in aceasta situatie din 10 decembrie 2013.

De ce finala Eurovision Romania are loc la Brasov

Liana Stanciu a explicat si de finala Eurovision Romania are loc la Brasov.

"Pentru ca se implinesc 46 de ani de cand s-a oferit primul Cerb de Aur, pentru ca presupun, e o parere, ca e un brand care fiind atat de valoros, e pacat sa se puna praf prea mult el, si banuiesc, ca undeva in mintea si in sufletul oamenilor care sunt in acest moment in fruntea televiziunii este sa revigoreze acest brand, cumva. E foarte probabil", a spus ea.

Finala Eurovision Romania va avea loc pe 1 martie. Stefan Stan feat. Teddy K, Naomy, Bere Gratis, Silvia Dumitrescu, Marcel Craciunescu, Anca Florescu, Vizi Imre, ReneeSantanafeat. Mike Diamondz, Paula si Ovi, Mirela Vaida Boureanu, The dAdA si The Zuralia sunt artistii care se lupta pentru a merge la Copenhaga.

Prima semifinala internationala va avea loc pe 6 mai, iar a doua pe 8 mai. Eurovision 2014 se va desfasura pe 10 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Romania exclusa Eurovision, #Romania exclusa Eurovision 2014, #Romania Eurosvision 2014 , #Eurovision 2014