Costi Ionita, despre Eurovision: Asa a vrut Dumnezeu

Luni, 12 Martie 2012, ora 09:17
3663 citiri
Costi Ionita, despre Eurovision: Asa a vrut Dumnezeu

Mandinga este formatia care va reprezenta Romania la Eurovision 2012, concurs ce va avea loc pe 26 mai, in Baku, capitala Azerbaidjan. Costi Ionita, compozitorul piesei castigatoare, "Zaleilah", s-a declarat surprins de rezultat, mentionand ca nu mai spera la o victorie.

"Dupa experientele din anii trecuti, eu nu mai voiam sa particip la Eurovision, nu mai voiam sa aud de concursuri cu jurii. Ma resemnasem. Cei de la Mandinga m-au sunat si mi-au spus de preselectie, eu nici macar nu eram in tara. Ei si-au dorit foarte mult sa participe, asa ca mi-am dat acordul, in calitate de compozitor al piesei", a declarat Costi Ionita, pentru Adevarul.

Costi Ionita a mai participat de 4 ori la acest concurs, atat in calitate de interpret, cat si de compozitor, cea mai buna clasare fiind obtinuta de formatia Blaxy Girls, cu piesa "Dear Mama" (locul 3).

"De data asta am fost foarte detasat. M-am dus totusi la TVR ca sa-i sustin pe oamenii cu care lucrez. Daca artistii vor sa participe la Eurovision, eu ce sa fac, sa stau in calea fericirii lor?", spune compozitorul melodiei.

El considera ca victoria din acest an a fost un dar divin. "Asa a vrut Dumnezeu", a mentionat Costi Iontia.

"Eu reprezint deja Romania cu mare drag in lume si asta vom face si la Eurovision. Mandinga poate fi un produs de export de succes", a conchis Costi Ionita.

Eurovision 2012: Mandinga va reprezenta Romania, cu piesa Zaleilah

Piesa "Zaleilah" s-a clasat pe primul loc in preferintele publicului, obtinand 12 puncte in urma televotingului si pe pozitia a doua in ceea ce priveste votul juriului de specialitate, de unde a primit 10 puncte. Scorul total, 22 de puncte, a fost insa suficient pentru ca trupa Mandinga sa castige competitia.

Din componenta trupei fac parte trei romani (inclusiv solista, Elena), trei cubanezi si un slovac. Potrivit regulamentului, pe scena pot urca maximum sase persoane, asa ca unul dintre artistii cubanezi nu va canta la Baku.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...