Eurovision 2012: Mandinga s-a calificat in finala

Marti, 22 Mai 2012, ora 23:57
20204 citiri
Eurovision 2012: Mandinga s-a calificat in finala
Foto: TVR Info

Trupa Mandinga s-a calificat in finala Eurovision 2012 care va avea loc sambata, dupa ce a trecut, marti, de semifinala care s-a desfasurat la Baku, in Azerbaidjan.

Cele zece tari calificate in finala Eurovision 2012 sunt: Romania, Republica Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

Spectacolul oferit de Mandinga a fost pe masura asteptarilor, dar Elena a avut o problema cu casca. Artistii romani au trecut cu profesionalism peste aceasta problema tehnica si au fost rasplatiti cu ropote de aplauze.

Cantecul "Zaleilah" interpretat de Mandinga este foarte bine cotat la casele de pariuri, fiind intre primele cinci favorite. Pe primul loc este Suedia, care va evolua in semifinalele de joi, urmata de babutele care reprezinta Rusia si care au evoluat tot marti seara.

Delegatia Romaniei promisese un spectacol pe cinste, menit sa aduca Romania in finala.

Melodia noastra a putut fi votata doar de catre romanii din strainatate. Din tara, nu au putut fi votate decat reprezentantele celorlalte state, de exemplu reprezentantii Republicii Moldova, care au evoluat tot in aceasta semifinala. Startul votului s-a dat la finalul tuturor evolutiilor.

Pentru a ajunge in finala Romania trebuia sa se claseze intre primele zece in cadrul semifinalelor, in care ordinea in concurs a fost: 1. Muntenegru, 2. Islanda, 3. Grecia, 4. Lituania, 5. Albania, 7. Elvetia, 8.Belgia, 9. Finlanda, 10. Israel, 11. San Marino,12. Cipru, 13. Danemarca, 14. Rusia, 15. Ungaria, 16. Austria, 17. Moldova si 18. Irlanda.

A doua semifinala are loc joi, cand vor intra in competitie 1.Serbia, 2. Macedonia, 3. Olanda, 4. Malta, 5. Belarus, 6. Portugalia, 7. Ucraina, 8. Bulgaria, 9. Slovenia, 10. Croatia, 11. Suedia, 12. Georgia, 13.Turcia, 14. Estonia, 15. Slovacia, 16. Norvegia, 17 Bosnia si Hertegovina, 18. Lituania.

Tarile calificate direct in finala sunt Marea Britanie, Franta, Italia, Azerbaidjan, Spania si Germania.

Finala concursului Eurovision va avea loc sambata, de la ora 22.00.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la acest concurs din 1993.

Cele mai bune performante au fost obtinute de cuplurile Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005 si Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010, locul trei.

Cel mai mare punctaj, 172 de puncte, a fost obtinut de Mihai Traistariu cu melodia Tornero, in 2006, la Atena, cand Romania s-a clasat pe locul patru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Mandinga semifinala Eurovision, #Romania Eurovision 2012 , #Romania