Eurovision 2020: "Alcohol You", piesa cu care Roxen va reprezenta Romania (Video)

Luni, 02 Martie 2020, ora 08:35
6802 citiri
Eurovision 2020: "Alcohol You", piesa cu care Roxen va reprezenta Romania (Video)
Foto: Captura YouTube/ TVR

Roxen va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa "Alcohol You".

"Roxen va urca, in luna mai, pe scena de la Rotterdam si va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa "Alcohol You", informeaza Televiziunea Romana intr-un comunicat de presa.

Decizia a fost luata in proportie egala de public si de juriul de specialitate, in cadrul spectacolului Finalei Nationale organizata de Televiziunea Romana duminica, 1 martie, la Sala Sporturilor 'Romeo Iamandi' din Buzau", se arata in comunicatul citat de Agerpres.

Conform sursei citate, spectacolul de duminica s-a plasat sub sloganul #ealtceva, aducand numeroase elemente in premiera pentru public.

"Astfel, 'concurentii' finalei din acest an au fost cele cinci show-uri care au 'luptat' pentru a se califica in faza internationala. Numitorul comun al acestor show-uri a fost Roxen, care a dat dovada talentului, a versatilitatii interpretative si a nivelului sau tehnic de pregatire pentru fiecare dintre cele cinci piese", precizeaza documentul.

Dupa ce s-a ales ca "Alcohol you" sa fie piesa cu care Roxen ne va reprezenta la concurs, artista a declarat ca este o melodie "pe care o simt cu toata fiinta mea si pe care o traiesc de fiecare data cand o cant".

"Ma reprezinta stilul ei si ma bucur foarte tare ca si publicului si juriului le-a placut si au votat-o. Le multumesc tuturor! Toata aceasta sustinere inseamna enorm pentru mine si ma motiveaza atat personal, cat si ca artist, sa muncesc mai mult, sa fiu din ce in ce mai dedicata si sa fac muzica.

Imi doresc ca melodia 'Alcohol You' sa ajunga cat mai sus, sa fie la fel de apreciata si de publicul din strainatate si, de ce nu?, votata la Rotterdam. Am emotii foarte mari, dar sunt constructive si ma ajuta sa pregatesc show-ul pentru Eurovision 2020, sa pot ajunge prin tot ceea ce transmit cat mai aproape de oameni", a declarat Roxen, imediat dupa anuntarea rezultatului.

Piesa "Alcohol You" s-a clasat pe primul loc cu 10 puncte (5 primite de la juriu si 5 de la public), urmata, in ordine descrescatoare, de Storm (6 puncte), Cherry Red si Colors la egalitate (cate 3 puncte) si Beautiful Disaster.

Iata melodia:

Eurovision 2020

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul Open Up, cu semifinalele pe 12 si 14 mai si finala pe 16 mai. La editia cu numarul 65 a concursului, participa - alaturi de Romania - alte 40 de tari.

Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, cu piesa "Arcade".

In urma tragerii la sorti din data de 28 ianuarie, pentru impartirea tarilor participante in cele doua semifinale ale competitiei, Romania va intra in concurs in data de 12 mai, in cea de-a doua parte a primei semifinale.

In ordine alfabetica, tarile care vor intra alaturi de Romania in prima semifinala sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croatia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

In cea de-a doua semifinala (14 mai) vor concura: Austria, Republica Ceha, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) si Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

In finala de la Rotterdam a concursului Eurovision 2020 din 16 mai vor intra in concurs 26 de tari: primele 10 tari din fiecare semifinala si cele sase calificate direct (Big Five plus tara gazda). Chiar daca vor concura direct in finala, cele sase tari vor putea vota, in semifinale, astfel: Germania, Italia, Olanda - in prima semifinala, iar Franta, Spania si Marea Britanie - in cea de-a doua semifinala.

Atat semifinalele, cat si finala internationala a ESC 2020 din luna mai vor fi transmise live pe TVR 1, TVRi, TVR Moldova.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#eurovision 2020 Romania, #Alcohol You Eurovision 2020 , #Romania