Romania, exclusa de la Eurovision: Artistul care trebuia sa ne reprezinta duce scandalul la tribunal UPDATE

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 22:23
9303 citiri
Romania, exclusa de la Eurovision: Artistul care trebuia sa ne reprezinta duce scandalul la tribunal UPDATE
Foto: Facebook/Ovidiu Anton

Ovidiu Anton, artistul care ar fi trebuit sa reprezinte Romania la concursul muzical Eurovision, a transmis, vineri, ca excluderea tarii din competitie este nedreapta.

"Dragi prieteni, am primit si eu intr-un final instiintarea oficiala. Incerc sa zambesc si sa nu ma ia valul insa... e nedrept. Eu raman acelasi, acelasi artist sincer, acelasi luptator care a castigat prin votul juriului si al publicului... dar cu toate astea, paradoxal, trebuie sa ma declar invins...

De cine? De ce? Corect???... nu stiu cum sa o spun frumos acum asa ca ma abtin", a scris Ovidiu Anton pe pagina lui de Facebook vineri la pranz, transmite News.ro.

UPDATE 22:08 - Ovidiu Anton a declarat pentru RFI ca va urma calea legala dupa ce se va consulta cu avocatii sai.

"Ce-mi ramane de facut este sa cant in continuare si nu in ultimul rand sa ma gandesc la urmarile naturale, legale, pe care le pot lua in acest sens. Ma voi consulta cu avocatii si voi urma sfatul acestora, pentru ca cineva este de vina si cineva trebuie sa plateasca pentru asta", a spus tanarul artist.

Acesta a precizat ca nu va mai participa niciodata la Eurovision.

"In cazul in care va fi reprimita Romania, eu nu voi mai participa la Eurovision niciodata. Consider ca am fost tratat deosebit de nedrept, pot spune ca am fost tratat execrabil, ca reprezentantul unei tari la Eurovision.

Cu mana pe inima spun ca indiferent de ce se va intampla anii urmatori, joaca mea de-a Eurovisionul, pentru ca dintr-o lupta mi s-a demonstrat ca a fost de fapt o joaca, se opreste aici", a adaugat Ovidiu Anton.

European Broadcasting Union (EBU) a anuntat, vineri, ca Romania nu mai are dreptul de a participa la Eurovision 2016, din cauza datoriilor neplatite de televiziunea publica. Datoria, acumulata in opt ani, depaseste zece milioane de euro.

Romania a fost exclusa de la Eurovision in 2016

Purtatorul de cuvand al guvernului a anuntat, vineri, ca Executivul nu a gasit solutia tehnica prin care sa se faca plata pentru Eurovision. "Guvernul nu a gasit solutia tehnica prin care sa se faca plata pentru Eurovision si nu exista baza legala care sa permita acest transfer, avand in vedere ca societatea respectiva are multiple datorii", a declarat, vineri, Dan Suciu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a precizat ca Societatea Romana de Televiziune are datorii multiple si nu exista baza legala pentru a se face transferul, pentru ca in acest context s-ar fi sesizat mai multe foruri: "E o problema de ani de zile si adresa a ajuns la noi acum. Cred ca e inechitabil sa fie acuzat acest guvern. Noi nu am gasit solutia sa facem plata in 24 de ore", a spus Suciu.

Romania, exclusa de la Eurovision: Precizari de la Guvern

Acesta a precizat ca garantia care se solicita insemna o plata, iar Guvernul nu are o solutie si nici nu crede ca acest lucru este posibil.

Citește și:
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...
Cât de mult îi ajută pe adolescenți să voteze de la 16 ani. Analist: ”Nu pot fi așa ușor manipulați ca vârstnicii”
Cât de mult îi ajută pe adolescenți să voteze de la 16 ani. Analist: ”Nu pot fi așa ușor manipulați ca vârstnicii”
Reducerea vârstei pentru dreptul de vot, de la 18 la 16 ani, ar putea avea de fapt beneficii atât pentru adolescenți, care își pot exprima liber opțiunile politice dar mai este o altă...