Semifinala Eurovision Romania: Piesele care intra in concurs

Vineri, 04 Martie 2016, ora 19:03
3899 citiri
Semifinala Eurovision Romania: Piesele care intra in concurs
Foto: Facebook / Eurovision

Semifinala Eurovision Romania, un show cu grafica "impresionanta", are loc vineri la Sala Sporturilor de la Baia Mare, pe scena urmand sa urce 12 artisti ce vor canta pentru un loc in finala Selectiei Nationale.

Spectacolul va fi transmis in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online pe TVR+ vineri, de la 20:30, informeaza un comunicat al TVR.

"Vom avea pe scena de la Baia Mare un show dinamic si modern. Grafica ce va rula pe ecranele de pe scena si din sala este asigurata de specialisti in productii muzicale care au participat la numeroase festivaluri internationale de la noi precum: Untold, Green Sounds, Electric Castle, Summer Well", a declarat regizorul Dan Manoliu.

"Show-ul de lumini va fi asigurat de 250 capete mobile, peste 200 de lumini pe led, peste 100 de unitati de lumina conventionala si peste 150 de mp de ecrane video", a dezvaluit Sergiu Ardelean, director de imagine al Selectiei Nationale.

"Sunt toti tineri, entuziasti si plini de energie pozitiva. Si-au pregatit momentele artistice cu atentie si seriozitate, iar echipa TVR si partenerii nostri de la Baia Mare fac toate eforturile pentru a construi un show perfect. #GeneratiaEurovision va da intalnire vineri seara, pe scena Selectiei Nationale. Sa le tinem pumnii!", a declarat zi Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului.

Primul contact al concurentilor Eurovision cu scena, decorul, sunetul si camera verde de la Sala Sporturilor din Baia Mare a avut loc miercuri.

Semifinala Eurovision va cuprinde recitaluri Vunk, Jo si Ioana Voicu.

"Incep o experienta care, pentru mine, cu toate bunele si relele, va fi foarte interesanta. Vineri si duminica prezint semifinala si finala Eurovision, impreuna cu Ioana si cu Jo", a spus Cornel Ilie.

Patru finalisti vor fi alesi de juriu si doi desemnati prin televoting in urma semifinalei de vineri.

Telespectatorii vor putea vota de pe acelasi numar de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singura data pentru fiecare melodie, din momentul in care se vor declara deschise liniile telefonice. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul "Start vot!", in jurul orei 23:30 si se vor inchide dupa 20 de minute, la semnalul "Stop vot!".

Votul va putea fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numarul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la acelasi numar de telefon - 1200 si tastand numarul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 12, cu acelasi tarif (1 euro + TVA/apel), valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone.

Ordinea intrarii in concurs in semifinala din 4 martie, care se desfasoara la Sala Sporturilor din Baia Mare, este urmatoarea:

1. Doru Todorut feat. Irina Baiant - "The Voice"

2. Andra Olteanu - "Nai Nai"

3. Dream Walkers - "Let It Shine"

4. Irina Popa - "Lasa-ma, eu te las"

5. Jukebox - "Come On Everybody"

6. Mihai Bajinaru - "Never Too Late"

7. Vanotek feat. The Code & Georgian - "I'm Coming Home"

8. M I H A I - "Paradisio"

9. Florena - "Behind The Shadows"

10. Gasca de Acasa - "Tu esti povestea"

11. Ovidiu Anton - "Moment of Silence"

12. Xandra - "Superhuman".

Mihai Traistariu vrea sa dea lovitura la Eurovision: Vreau ca Europa sa strige: Wow! Interviu

Zoli Toth revine la Eurovision ca jurat: Ce schimbari aduce concursul si ce asteptari are artistul Interviu

In finala Selectiei Nationale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pe scena de la Stockhom, dintre piesele ramase in concurs, prin televot.

Ca si in cazul semifinalei, finala va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2016, la Stockholm, Suedia, in 10, 12 si 14 mai. In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta. Romania va participa in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#semifinala Eurovision Romania 2016 , #Romania