Tu cum te deconectezi? De la Cinema Drive-In pana la Eurovision online, ai o multime de optiuni saptamana aceasta

Marti, 12 Mai 2020, ora 06:40
4194 citiri
Tu cum te deconectezi? De la Cinema Drive-In pana la Eurovision online, ai o multime de optiuni saptamana aceasta
Foto: Arhiva Pixabay

Vesti bune pentru iubitorii de filme, muzica si teatru: perioada urmatoare este plina de evenimente pe placul lor, atat online, cat si in viata reala.

Pentru bucurestenii care duc lipsa iesirilor la cinema, acum exista posibilitatea de a face o iesire la cinema in aer liber, urmarind filmul din propria masina, pe un teren de 6 hectare intre padurea si lacul Snagov. Dupa data de 15, desigur.

De asemenea, pentru spectatorii fideli, Eurovision isi muta toate cele 41 de cantece calificate la editia 2020 in online, pe YouTube.

In rest, avem parte de o multime de filme de la Cannes, dar si de teatru de cea mai inalta calitate, din confortul canapelei de acasa.

YouTube anunta o serie originala dedicata Eurovision 2020

YouTube si European Broadcasting Union (EBU) si-au dat mana pentru a produce o serie de doua episoade dedicate artistilor care ar fi trebuit sa participe la concursul Eurovision 2020.

Primul episod va avea premiera pe marti 12 mai, la ora 22:00, iar urmatorul pe 14 mai, joi, de la aceeasi ora.

Ca raspuns la anularea editiei 2020 a concursului Eurovision, aceasta serie va cuprinde toate cele 41 de cantece calificate la Eurovision 2020 si va avea ca invitati numerosi creatori de continut pe YouTube din Europa, care vor reactiona la videouri, vor intervieva artistii si multe alte surprize.

Dintre creatorii de continut din Romania, vor participa Maria Zvinca, Cezara (Cezara Cristescu), Queen A (Alexandra Anghel) si Atentie, Cad Mere! (Alex Cozma).

Cele doua show-uri vor fi disponibile live pe pagina de YouTube a Eurovision.

Prima parte, de pe 12 mai, ora 22:00, va fi live aici.

Trailerul seriei poate fi urmarit aici.

Vezi filme de Cannes de acasa

Ne apropiem cu pasi repezi de ziua in care ar fi trebuit sa inceapa cea de-a 73-a editie a Festivalului de la Cannes, intre 12 si 23 mai. Pentru a marca aceasta perioada, Voodoo Films impreuna cu RFI Romania evoca spiritul festivalului prin difuzarea zilnica a unor filme de Cannes, online pe platforma Eventbook.ro

Filmele vor fi disponibile pentru vizionare incepand cu ora 18:00 din ziua in care sunt programate si pot fi urmarite pana la ora 02:00, dupa urmatorul program:

Marti, 12 mai

Dogman, regia Matteo Garrone

Premiul pentru Cea mai buna interpretare masculina, Cannes 2018

Miercuri, 13 mai

A Gentle Creature, regia Serghei Loznita

Selectie oficiala, Cannes 2017

Joi, 14 mai

Matthias & Maxime, regia Xavier Dolan

Selectie oficiala, Cannes 2019

Vineri, 15 mai

The Happiest Day in the Life of Olli Maki, regia Juho Kuosmanen

Premiul Un Certain Regard, Cannes 2016

Sambata, 16 mai

Burning, regia lui Lee Chang-Dong

Premiul juriului FIPRESCI pentru Cel mai bun film, Cannes 2019

Duminica, 17 mai

Little Joe, regia Jessica Hausner

Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina: Emily Beecham, Cannes 2019

Luni, 18 mai

A Man of Integrity, regia Mohammad RASOULOF

Premiul Un Certain Regard, Cannes 2017

Marti, 19 mai

Jupiter's Moon, regia Kornel Mundruczo

Selectie oficiala, Cannes 2017

Miercuri, 20 mai

120 battements Par Minute, regia Robin Campillo

Marele Premiu, Cannes 2017

Joi, 21 mai

Paterson, regia Jim Jarmusch

Selectie oficiala, Cannes 2016

Vineri, 22 mai

Border, regia Ali Abbasi

Premiul Un Certain Regard, Cannes 2018

Sambata, 23 mai

The Wild Pear Tree, regia Nuri Bilge Ceylan

Selectie oficiala, Cannes 2018

Toate filmele sunt subtitrate in limba romana, iar pretul unui bilet pentru o singura vizualizare este 12 lei.

Teatrul Odeon continua seria marilor spectacole difuzate online

Joi, 14 mai, ora 18:00, Teatrul Odeon difuzeaza spectacolul "De vanzare / For sale", de Gianina Carbunariu, castigator al Premiului UNITER in anul 2015 la categoria "Cel mai bun spectacol".

"De vanzare / For sale" s-a jucat la Centrul Dramatic National din Madrid, principala scena de repertoriu a Spaniei. (data premierei: 28 mai 2014 ⎪ durata: 1h 35').

"Spectacolul va fi transmis prin live streaming pe pagina noastra de Facebook si va fi disponibil online pe canalul de YouTube pana la ora 24:00. Va rugam sa fiti ingaduitori vizavi de calitatea filmarii, pentru ca inregistrarea a fost realizata pentru arhiva teatrului si nu pentru difuzare", spun reprezentantii Teatrului Odeon.

Film in aer liber, la Snagov

Chiar in a doua zi de relaxare a masurilor impuse de autoritati, poti face o "escapada" la cinema in aer liber, intre padurea si lacul Snagov, pastrand totusi cateva elemente de siguranta.

Event Park este primul spatiu in aer liber pentru evenimente desfasurate in conditii de maxima siguranta adaptate contextului actual. Cele peste 6 hectare din cadrul Lagoo Snagov pot gazdui seri de cinema, concerte in aer liber si evenimente care respecta conceptul de distantare sociala.

Primul eveniment gazduit de Event Park, sub umbrela celor de la Universum Events, va avea loc pe 16-17 mai.

Organizatorii iti propun doua seri de film in cele mai sigure conditii oferite chiar de masina ta, interactiunea umana fiind minima. Vor rula doua filme de la orele 19:30 si de la orele 22:00, pe un ecran led de mari dimensiuni (144mp) si anume 16m lungime si 9m inaltime, iar sonorizarea va fi realizata printr-un sistem audio performant, care va permite redarea sunetului la boxele masinilor sau alte dispozitive, tocmai pentru ca toti participantii sa se bucure de o experienta la cele mai inalte standarde.

Biletul ti-l poti cumpara online si include un popcorn si o bautura racoritoare. Tot online, poti comanda si o gustare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#filme online, #Cinema Drive in, #Eurovizion online , #Romania