Criticata in Romania, piesa care ne reprezinta la Eurovision a creat valva in presa internationala

Luni, 06 Martie 2017, ora 20:37
43029 citiri
Criticata in Romania, piesa care ne reprezinta la Eurovision a creat valva in presa internationala
Foto: Facebook/Eurovision Romania

In timp ce in Romania piesa "Yodel it!", interpretata de Ilinca si Alex Florea, si care ne reprezinta la Eurovision 2017 este deja contestata, unele publicatii din afara tarii o lauda si chiar se intreaba daca tara noastra ar putea sa surprinda la Kiev.

Jurnalistii francezi de la 20minutes scriu ca piesa este incantatoare. "Atentiune, urechi!", scriu francezii, notand ca Romania a ales o linie melodica speciala "pentru a incerca sa straluceasca la Eurovision, care va avea loc in luna mai la Kiev".

Despre piesa, o combinatie de rap cu tehnica yodel, jurnalistii spun ca are un farmec de necontestat si chiar indraznesc sa se intrebe daca melodia s-ar putea clasa in top cinci la Eurovision.

Site-ul Eurofestival News scrie "sa citesti si sa nu crezi" referitor la alegerea indrazneata a Romaniei. Site-ul precizeaza ca nu este prima data cand cineva isi incearca norocul la Eurovision cu aceasta tehnica, amintind ca in 2005 Austria a participat cu ceva asemanator, dar si ca in 2009 Laura Omloop din partea Belgiei a prezentat o astfel de tehnica la Eurovision Junior.

"Rezultatul este cel putin ciudat. Daca auziti acest cantec la radio, o sa schimbati postul. Dar, in cadrul concursului Eurovision, acest pariu ar putea fi castigator. Chiar daca aceasta tehnica de canto nu are absolut nimic de-a face cu Romania", noteaza jurnalistii de la La Libre.

Metro a scris inca dinainte de finala de Romania despre melodia "Yodel it!" indemnand romanii sa o voteze pentru ca ar putea sa ajunga in finala de la Kiev.

Celebmix aduce in discurtie tema Eurovision 2017: diversitatea si spune ca exact acest lucru a ales Romania trimitandu-i la Kiev pe Alex Florea, un artist hip-hop, si pe Ilinca, care apeleaza la tehnica yodeler.

"Poate Romania dovedi lumii ca poate castiga acest concurs?", se intreaba bloggerul care scrie pe Celebmix, care remarca faptul ca Elvetia si Romania au facut unele schimburi. Solista trupei Timebell - care va reprezenta Elvetia la Eurovision - este romanca, iar Romania merge la Kiev cu un cantec inspirat din muzica din Alpi.

Amintim ca duminica seara la TVR 1 a avut loc finala etapei nationale a Eurovision 2017, iar Alex Florea si Ilinca au iesit castigatori cu piesa "Yodel it"!.

Etapa nationala nu este lipsita de scandal nici in acest an, Florin Chilian anuntand, luni, ca va depune plangere penala pentru ca TVR nu a respectat regulamentul pentru Eurovision si ca Ilinca a folosit aceasta tehnica atunci cand a participat la Vocea Romaniei. Mai mult, artistul acuza faptul ca totul a fost aranajat dinainte si ca se stie ca Ilinca si Alex Florea vor castiga concursul.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...