Detalii picante din culisele Eurovision - Interviu

Joi, 07 Martie 2013, ora 08:22
7352 citiri
Detalii picante din culisele Eurovision - Interviu

Cand esti concurent la Eurovision nu reusesti sa fii atent la tot ceea ce se intampla in jurul tau, insa tocmai pentru aceste detalii am stat de vorba cu Toader Paun, unul dintre cei doi prezentatori care au transmis din Camera Verde in timpul celor doua semifinale.

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, Toader Paun a vorbit despre ce faceau concurentii in pauze, dar si despre legaturile care s-au creat intre acestia, amanunte care, de obicei, nu ajung la marele public, cel care nu vede decat sclipirea de pe scena.

In ceea ce priveste comportamentul si atitudinea, care dintre artistii participanti la Eurovision ti-a atras atentia in mod special ?

Toti cei 12 finalisti mi-au creat o impresie foarte buna. Au fost deschisi cu fanii care au venit sa-i sustina si nu i-am vazut sa refuze vreo poza cu ei, chiar daca alergau intre cele doua studiouri, cel unde era Camera Verde si cel unde era scena pe care trebuiau sa-si sustina piesa live.

Am observat, insa, cel putin la semifinale, o incordare a participantilor si emotii pe care au incercat sa le mascheze cat mai bine in fata camerelor. Cat timp nu eram in direct ii vedeam pe unii dintre ei ingandurati si cu mana pe telefoane, pentru ca, la vazul camerelor, sa li se lumineze fata si sa afiseze un zambet larg.

Tinand cont de miza Eurovision, este destul de greu sa te relaxezi. Cu siguranta castigatorul va trebui sa invete sa faca asta in Romania, pentru ca in Suedia presiunea va fi si mai mare.

Eurovision 2013: S-au stabilit toti finalistii

Ai observat vreun mare timid printre participanti?

Nu cred ca poate fi vorba de un mare timid, tinand cont ca toti vor sa reprezinte Romania in cel mai important concurs muzical european. Cristian Prajescu mi s-a parut a fi mai retras, mai ales ca este cel mai tanar participant. Dar nu pot vorbi de concurenti timizi, ci mai degraba de oameni normali, preocupati de experienta prin care trec.

Harlem Shake, in pauza

Stiu ca in Camera Verde concurentii au avut ocazia sa respire usurati, sa traga aer in piept sau sa dea frau liber frustrarilor. Ce vorbe de duh ai auzit?

In Camera Verde, impreuna cu Oana (Vladescu - n.red.) am incercat sa-i relaxam cat mai mult pe concurenti, dar acest lucru mi s-a parut foarte greu la semifinale. Ne-a iesit insa la emisiunea de sambata trecuta, de la TVR 1, Eurofan, unde am observat foarte multi artisti care-si beau impreuna cafeaua, socializeaza si se simt bine.

De exemplu, Elena Carstea s-a intretinut mult timp cu Elena de la Electric Fence, Andrei Leonte, Ovidiu Anton si compozitorul Cristi Faur. Am incercat sa-i mai detensionam pe concurenti in prima semifinala, inclusiv printr-un Harlem Shake.

A fost facut la o idee de moment, a unui blogger, Piticu.ro, fara muzica si intr-o pauza de doua minute in care colegii din regie nu stiau ce se intampla. Unii artisti au inteles despre ce este vorba, stiau fenomenul, altii doar s-au bucurat ca sunt intr-o gramada vesela care se misca. Nu a iesit neaparat cel mai amuzant clip, dar stiu ca, dupa pauza, semifinalistii erau mai veseli.

Elena Carstea a aruncat o sageata la un moment dat, chiar in direct, insa nu stiu cati de acasa au perceput-o. Ea a spus ca Romania ar trebui reprezentata de un roman la Eurovision. E usor de spus spre cine batea artista.

Probleme tehnice

A existat vreun accident in culise de care telespectatorii nu stiu?

La semifinale am avut parte de o camera video care s-a incapatanat sa nu mai functioneze fix in mijlocul show-ului. Ceea ce se intampla dincolo de partea vazuta poate fi descris in termenii unui film american cu echipe SWAT in actiune. Am fost impresionat de viteza de reactie si de profesionalismul colegilor mei din TVR, care au gasit solutii in doar cateva minute.

Personal, ai avut vreun preferat?

Nu imi permit sa am un preferat. Cel putin nu acum. Ii sustin pe toti si imi doresc, indiferent cine va castiga, ca romanii sa inteleaga ca trebuie sa-l sustina. Este important sa fim uniti pentru reprezentantul Romaniei la Eurovision.

Anul trecut am avut ocazia sa vad cat de uniti au fost irlandezii cand au aflat ca trupa Jedward nu a avut o participare prea buna. In termeni romanesti, a fost dezastru. Dar in secunda imediat urmatoare anuntarii rezultatelor, Internetul a fost inundat de mesaje de sustinere, iar fanii lor de acolo i-au aplaudat si felicitat. Este genul de sustinere pe care il admir. Cand e vorba de tara noastra, trebuie sa fim uniti.

Luminita Anghel a fost acuzata de Tammy, o alta concurenta, ca i-a sabotat echipa si ca din aceasta cauza prestatia sa nu a fost una perfecta. Pe moment s-a simtit tensiunea dintre cele doua?

Am auzit aceste comentarii, dar nu am simtit atmosfera incordata, cel putin nu in Camera Verde.

Dupa semifinale multi au acuzat ca ascensiunea lui Cristian Prajescu a fost cel putin ciudata in ceea ce priveste voturile. Cum s-au manifestat artistii cand au vazut ca un baiat de 16 ani a luat un asemenea avans?

Mirati. Ulterior am aflat toti din presa ce mobilizare de fani s-a facut in orasul sau natal, inclusiv cu ajutorul primarului.

Au existat voci care au acuzat televiziunea ca a permis fraudarea voturilor. Ce parere ai despre aceste acuzatii?

Tot sistemul de televoting este transparent si administrat de cea mai mare firma de profil din Romania. Oricine are asemenea suspiciuni poate verifica datele cu firma respectiva.

Au trecut peste ratarea calificarii cu un sarut

Care dintre artistii necalificati ti s-a parut cel mai dezamagit?

Mi-e greu sa dau nume. Pot doar sa spun ca am fost impresionat de ABCD, de Cristina si Gabi, care, dupa show, au trecut peste ratarea calificarii cu un sarut. Chiar ca dragostea poate sa te ajute sa treci peste orice obstacol!

De cel putin doua ori au fost probleme cu microfonul artistilor calificati in finala, care doreau sa spuna cateva vorbe. Si-au manifestat acestia frustrarile? In ce fel?

Nu. Nu a fost cazul.

Care a fost cea mai mare surpriza de care ai avut parte de-a lungul celor doua semifinale in culise?

Cat timp aveti la dispozitie?:) Mi-a placut sa-i vad pe baietii din trupe venind la Eurofan, emisiunea relaxata cu finalistii de sambata, cu martisoare si flori pentru colegele lor de la "concurenta".

Si am retinut ca, dupa terminarea emisiunii, Elena Stirbescu, producatoarea show-ului, si Oana Vladescu, a mea colega de prezentare, au primit de la Cezar buchete mari de frezii. Parca s-au vorbit finalistii intre ei, sa nu aduca aceleasi flori. Andrei Leonte, daca imi amintesc bine, a impartit buchete de ghiocei.

Cu Toader Paun aveti intalnire din nou sambata, 9 martie, la finala Eurovision Romania, transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe tvrplus.ro si eurovision.tv, incepand cu ora 21.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#detalii culise Eurovision, #culise semifinale Eurovision Toader Paun, #detalii camera verde Eurovision , #stiri Eurovision