Eurovision 2016: Ovidiu Anton, rugat de fani sa accepte invitatia Moldovei: Fii roman adevarat!

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 18:28
4244 citiri
Eurovision 2016: Ovidiu Anton, rugat de fani sa accepte invitatia Moldovei: Fii roman adevarat!
Foto: Facebook/Ovidiu Anton

Dupa ce Ovidiu Anton a refuzat sa urce pe scena, la Eurovision 2016, cu reprezentanta Republicii Moldova, fanii l-au asaltat pe artist cu rugamintea de a reveni asupra deciziei. "Fii roman adevarat, accepta!", asa ii scriu acestia pe retelele sociale.

Romania a fost exclusa de la Eurovision in 2016

Zilele trecute s-a anuntat ca Romania a fost exclusa de la Eurovision din cauza datoriilor televiziunii publice. A venit neasteptata propunere a Republicii Moldovei: Ovidiu Anton sa urce pe scena impreuna cu basarabeanca Lidia Isac.

Mesaj de sustinere de peste Prut: Ovidiu Anton mai are o sansa de a ajunge la Eurovision (Video)

Artistul roman a multumit pentru invitatie, insa a refuzat politicos, luni seara, pe Facebook, afirmand ca "stiu cata munca este in pregatirea unui astfel de moment si cat de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist".

Eurovision 2016: Ovidiu Anton refuza sa ajunga la concurs gratie moldovenilor

"Nu vreau sa afectez in vreun fel prestatia Lidiei, pentru care a investit atata energie. Este o piesa care i se potriveste de minune si oricat imi doresc sa fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta sa o fac aducand riscuri pentru alti artisti", a mai scris el pe reteaua sociala.

Reactiile fanilor au inceput sa apara instantaneu. Cei mai multi il roaga sa se gandeasca mai bine si sa-si schimbe decizia, invocand relatia de sange dintre Romania si Republica Moldova: "Fratii in veci vor fi frati! Este o sansa istorica, pe care nu trebuie s-o ratam! Este timpul sa aratam lumii intregi ca Basarabia e Romania! Fii roman adevarat, accepta!".

"Toata Republica Moldova spera la un duet fratesc Romania-Republica Moldova. Vorba veche din strabuni spune ca Unirea face Puterea!!!!! E sansa noastra a tuturor romanilor sa demonstram ca suntem uniti, ca suntem o forta!", ii scrie altcineva pe Facebook lui Ovidiu Anton.

"Europa trebuie sa stie ca suntem o forta impreuna"

Sunt multi cei care gandesc altfel si critica decizia artistului roman: "Ar fi o placere si o dovada de solidaritate frateasca daca ai accepta propunerea postului public de televiziune. Europa trebuie sa stie ca suntem o forta impreuna, in plus chiar e pacat ca o voce ca a ta sa nu fie auzita de europeni!".

Mesajele de acest gen nu sunt deloc putine, semn ca multi romani si-ar dori ca Romania si Republica Moldova sa urce impreuna pe aceeasi scena, simbolic: "Toata lumea vrea sa va vada pe scena la Eurovision, Romania si Republica Moldova impreuna, asa cum e firesc. Aveti sansa sa scrieti istoria impreuna, e poate singura sansa in viata unui om de a face asa ceva. Ovidiu, ai sansa sa te remarci pentru tot deauna ca artist si ca om, nu o rata! ACCEPTA".

Alti fani, alta abordare: "Ovidiu, daca o sa refuzi aceasta oportunitate istorica te vei compromite ca artist. Artistii au obligatia de a nu sta cu mana in san cand tara o cere".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ovidiu Anton Eurovision, #Facebook Ovidiu Anton, #Romania Moldova Eurovision, #Eurovision 2016 , #stiri Eurovision