Eurovision: Juriul din Romania a rupt traditia si nu a dat punctaj maxim R.Moldova. Cine si cum a votat

Luni, 15 Mai 2017, ora 15:54
16280 citiri
Eurovision: Juriul din Romania a rupt traditia si nu a dat punctaj maxim R.Moldova. Cine si cum a votat
Foto: Facebook/SunStroke Project

In finala Eurovision de sambata seara, castigata de Portugalia, Republica Moldova a primit de la juriul din partea Romaniei doar 8 puncte, stricand astfel "parteneriatul strategic" care functioneaza de multi ani. Iar Moldova a reactionat dupa concurs.

"Anul acesta, juriul din Romania a fost mai putin darnic si a oferit baietilor de la SunStroke Project doar 8 puncte. In schimb, noi le-am dat numarul maxim de puncte, adica 12", relateaza ProTV Chisinau.

Aici se vede clar de unde au venit punctele moldovenilor.

Iar subiectul a fost dezbatut amplu si pe retelele de socializare, moldovenii fiind de neconsolat, chiar daca s-au situat mai bine (pe locul 3) decat Romania (locul sapte).

Dupa clasarea pe podium, presedintele Igor Dodon le-a promis concurentilor moldoveni inalte distinctii de stat, iar seful "Partidului Nostru", Renato Usatii, un cadou de 10 mii de dolari.

Daca juriul din Romania nu a oferit maximum de puncte Moldovei (acesta fiind acordat insa de Australia), telespectatorii romani au acordat totusi punctajul maxim tarii de peste Prut.

Iata cum a votat juriul din Romania:

Paula Seling: "Lights and Shadows" (Olanda), "Beautiful Mess" (Bulgaria) si "Where I Am" (Danemarca).

Luminita Anghel: "Beautiful Mess" (Bulgaria), "Hey Mamma" (Moldova) si "Lights and Shadows" (Olanda).

Mihai Traistariu: "Hey Mamma" (Moldova), "Lights and Shadows" (Olanda) si "Beautiful Mess" (Bulgaria).

Tavi Colen: "Lights and Shadows" (Olanda), "Hey Mamma" (Moldova) si "Beautiful Mess" (Bulgaria).

Cezar Ouatu: "Beautiful Mess" (Bulgaria), "Lights and Shadows" (Olanda) si "Hey Mamma" (Moldova).

Mihai Traistariu a comentat situatia la TVR: "Ca membrul al juriului, am fost singurul care a pus problema Moldovei, eu am deschis subiectul acolo in biroul nostru. Vreau sa punctez foarte clar ca TVR-ul nu ne-a influentat in nici intr-un fel si nici nu si-a permis.

Nu au fost discutii ca noi sa-i dam Moldovei sau moldoveanului, nu cred ca exista asa ceva, dar eu stiind, mai ales ca sunt un fan Eurovision, stiam ca acest schimb de puncte e musai, e necesar 12 cu 12. R.Moldova a avut o piesa buna, aici a fost paradoxul, era cea mai buna performanta a lor, deci chiar meritau un 12 lejer, fara sa le fie rusine. Eu am fost singurul jurat care chiar a dat 12 Moldovei".

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Romania punctaj Moldova Eurovision, #Moldova suparata Romania Eurovision, #Republica Moldova Eurovision , #stiri Eurovision