Lucruri mai putin stiute despre Conchita Wurst: E femeie sau barbat? (Galerie foto)

Duminica, 18 Mai 2014, ora 18:06
34489 citiri
Lucruri mai putin stiute despre Conchita Wurst: E femeie sau barbat? (Galerie foto)
Foto: Manfred Werner

Castigatoarea concursului Eurovision de anul acesta, Conchita Wurst, a starnit, pe langa valul de aprecieri care i-a adus marele premiu, si un val de critici.

Dincolo de controversele iscate in jurul personalitatii Conchitei Wurst, exista o serie de lucruri pe care putini oameni le stiu despre cea care a uimit publicul cu melodia "Rise Like A Phoenix", la Copenhaga, in 2014, arata India Times.

Conchita Wurst nu este femeie

Foto: OK Magazine

Conchita Wurst, pe numele sau adevarat Thomas Neuwirth, este un barbat de 25 de ani, un cantaret austriac travestit. Practic, Thomas Neuwirth isi asuma ca artist rolul feminin al Conchitei Wurst, prin travestire, nu prin schimbare de sex, fiind un "alter ego" al barbatului din buletin.

"Vreau sa fie clar: nu sunt transsexual, ci barbat. Asa voi si ramane, nu am de gand sa imi fac o schimbare de sex. Imi place sa port haine de femei, asta-i tot", a spus Conchita Wurst.

Mai mult, barba Conchitei este naturala, insa este evidentiata cu ajutorul machiajului.

Un concurs de talente si o trupa de baieti

Foto: Hello Magazine

Conchita a participat, in 2006, la un concurs de talente din Austria. Este vorba despre Starmania, pe care nu l-a castigat, luand doar locul al doilea. Ulterior, el si-a facut o trupa de baieti - Jetzt Anders, compusa din alti trei membri.

Ei au lansat melodia "Dieser Moment", care a reusit sa cucereasca topurile austriece de muzica, ajungand pe locul sapte. Ulterior, membrii formatiei s-au despartit si au apucat cai artistice diferite.

Participarea sa la Eurovision, privita cu scepticism

Foto: India Times

In conditiile in care televiziunea publica austriaca a anuntat participarea Conchitei Wurst la editia din 2014 a concursului Eurovision de anul trecut, de atunci au fost inaintate numeroase petitii impotriva ei.

Astfel, ea a devenit tinta unor atacuri homofobe, iar in Belarus si in Rusia s-au organizat inclusiv proteste legate de participarea Conchitei la concursul muzical. In acest sens, a fost facuta si o pagina de Facebook in limba germana, care milita impotriva participarii ei la Eurovision. Pagina a strans zeci de mii de like-uri.

In 2012, Conchita a mai participat o data pentru preselectia la Eurovision, insa nu a reusit sa castige si sa reprezinte Austria, clasandu-se pe locul al doilea.

Rolul Conchitei, o reactie fata de discriminare

Foto: Eurovision.tv

"Doua inimi bat in pieptul meu. Persoana privata Tom Neuwirth si artista Conchita Wurst sunt doua persoane care se respecta una pe cealalta din inima. Sunt doua caractere individuale, cu doua povesti diferite, dar cu un mesaj comun pro-toleranta si impotriva discriminarii", scrie Conchita in biografia publicata pe site-ul sau.

In 2011, Tomas Neuwirth s-a lansat cu imaginea Conchitei Wurst, imagine pe care s-a nascut ca urmare a discriminarilor cu care s-a confruntat in adolescenta. Este un "indemn la toleranta", sustine castigatoarea concursului Eurovision 2014.

"Fiecare trebuie sa isi traiasca viata cum doreste, atata vreme cat nimeni nu este afectat de asta si cata vreme nimeni nu este ingradit de acest lucru", este mesajul prin care Conchita indeamna la acceptare.

Eveniment Quarterly Report

Opinie: Ce caută Ciolacu la Washington?
Opinie: Ce caută Ciolacu la Washington?
Premierul pare să fi mers în SUA pentru palmares, fiindcă nici din program, nici din întâlnirile avute nu rezultă vreun acord semnat, o investiție antamată sau o promisiune făcută pentru...
Cine este „locotenentul” lui Cătălin Cherecheș. Suma uriașă câștigată la pariuri sportive de primarul interimar din Baia Mare
Cine este „locotenentul” lui Cătălin Cherecheș. Suma uriașă câștigată la pariuri sportive de primarul interimar din Baia Mare
Consiliul Local Baia Mare a votat, luni, alegerea viceprimarului Doru Dăncuş (PNŢCD) în funcţia de primar interimar al municipiului, până la organizarea noilor alegeri. La şedinţă au fost...
#lucruri despre Conchita Wurst, #castigatoare Eurovision 2014, #travestit transsexual Conchita Wurst, #Conchita Eurovision femeie barba, #Thomas Neuwirth Conchita Eurovision , #stiri Eurovision
Comentarii
Poza emy1960
emy1960
rank 5
Poza Bumsen
Bumsen
rank 5
...barbat homosexual, un barbat hetero nu ar face tot circul asta