Ovidiu Anton reprezinta Romania la Eurovision 2016 (Video)

Duminica, 06 Martie 2016, ora 23:00
17473 citiri
Ovidiu Anton reprezinta Romania la Eurovision 2016 (Video)
Foto: Facebook / Ovidiu Anton - Moment Of Silence Eurovision 2016

Ovidiu Anton va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2016, pe 12 mai, la Stockholm, cu piesa "Moment of Silence", castigatoare a finalei selectiei nationale, care a avut loc duminica seara, pe scena Salii Sporturilor din Baia Mare.

In finala, Ovidiu Anton a fost ales exclusiv de public, prin televot. In semifinala, Ovidiu Anton a fost ales de juriu, calificandu-se pe primul loc, cu 54 de puncte, informeaza News.ro.

In ultima etapa a selectiei nationale, Ovidiu Anton a concurat cu trupa Dream Walkers, cu "Let it shine", Florena, cu "Behind the Shadows", M I H A I (Mihai Traistariu), cu "Paradisio", Vanotek feat. The Code & Georgian, cu "I'm Coming Home" si Doru Todorut feat. Irina Baiant, cu "One Voice".

Doru Todorut feat. Irina Baiant, cu "One Voice", au ocupat locul al saselea, M I H A I (Mihai Traistariu), cu "Paradisio", s-a clasat pe locul al cincilea in finala, iar grupul Dream Walkers, cu "Let it shine", si-a adjudecat locul al patrulea.

Locul al treilea i-a revenit Florenei, cu "Behind the Shadows", in timp ce pe locul al doilea s-au clasat Vanotek feat. The Code & Georgian, cu "I'm Coming Home".

Trofeul - care o intruchipeaza pe Isis, zeita frumusetii - a fost inmanat de primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Membrii juriului semifinalei si ai finalei selectiei nationale Eurovision Romania 2016 au fost compozitorul Horia Moculescu, regizorul muzical Alexandra Cepraga si interpretii Randi, Zoli Toth si Cezar Ouatu.

"Faptul va sunteti imbracati mai spre rock nu duce piesa spre rock. Piesa este, de sine statatoare, impecabila", a spus Horia Moculescu.

Intrebat de Randi ce gen de muzica interpreteaza, Ovidiu Anton a raspuns: "Eu sunt rock, eu cant rock, cu accent pe cant".

"Toti cei care respira rock trebuie sa te voteze", a mentionat Zoli Toth.

In urma interpretarii din semifinala, care a avut loc vineri, Ovidiu Anton a primit 54 de puncte din partea juriului, calificandu-se pe primul loc in finala.

Muzica si textul piesei "Moment of Silence" sunt semnate de Ovidiu Anton, care a declarat ca a compus aceasta melodie in toamna anului trecut, "cand lumea era in strada".

"Nu sunt un impatimit al rockului,dar datorita lui Ovidiu voi incepe sa ascult. M-a emotionat pana la lacrimi", a spus Cezar Ouatu, in semifinala.

"Nu este un rock al anului 2016, dar este muzica de calitate, iar vocea ta as spune ca este cea mai buna din concurs", a fost aprecierea facuta de Randi. In asentiment a fost si Zoli Toth, care a numit interpretarea "cel mai emotionant moment al serii".

"Piesa este o constructie desavarsita, nimic nu se repeat, iar mesajul este ca trebuie sa luptam pentru adevar", a precizat Alexandra Cepraga.

Finala selectiei nationale a fost deschisa de cantareata Paula Seling, cu un moment "fusion" intre pop si muzica populara din Maramures, alaturi de Dumitru Farcas, Corul barbatesc din Finteusul Mare, familia Petreus, Cornelia si Lupu Rednic. Fosta concurenta la Eurovision si invitatii sai au interpretat melodiile "Am noroc ca stiu canta" si "Maramures, plai cu flori".

De asemenea, Zoli Toth Project a lansat un nou concept de show, "Cocoon", in recitalul sau auzindu-se clopotul catedralei din Baia Mare. Horia Moculescu, Randi si Uddi au interpretat impreuna o noua versiune a melodiei "Vagabondul vietii mele". Zoli si Horia Moculescu au facut schimb de locuri, Zoli Toth asezandu-se la pian, iar Horia Moculescu asigurand partea de percutie.

In ultima etapa a selectiei nationale au mai urcat pe scena Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2016, care a interpretat piesa "Falling Stars", cu care va participa la Stockholm, si juratul Cezar Ouatu, care a cantat "Rise Like a Phoenix", hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision in anul 2014.

Liderul trupei Vunk, Cornel Ilie, prezentatoarea TV Ioana Voicu si interpreta Jo au fost gazdele semifinalei si finalei selectiei nationale Eurovision 2016.

Semifinala si finala Eurovision Romania au putut fi urmarite in direct si in exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR HD, TVR Moldova, iar online pe TVR+ si eurovision.tvr.ro.

Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfasura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 si 14 mai. In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta.

Romania va participa in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Ovidiu Anton Eurovision, #Eurovision 2016 Romania , #stiri Eurovision