ProTV vrea sa-l duca pe Ovidiu Anton la Eurovision, EBU refuza

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 11:45
8005 citiri
ProTV vrea sa-l duca pe Ovidiu Anton la Eurovision, EBU refuza
Foto: Facebook/Ovidiu Anton

Pro TV a trimis o scrisoare deschisa catre EBU pentru a convinge membrii Uniunii Europene de Radio si Televiziune sa-i dea lui Ovidiu Anton dreptul de a participa la Eurovision. In plus, PRO TV a ofertat EBU a obtine drepturile de difuzare a concursului muzical. EBU a refuzat oferta.

Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro Tv, a anuntat intr-o conferinta de presa desfasurata, miercuri, la sediul televiziunii, ca Pro Tv a trimis o scrisoare deschisa catre EBU, in care invita Uniunea Europeana de Radio si Televiziune sa-si reconsidere decizia si sa caute, alaturi de reprezentantii Pro TV, solutii pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul de la Stockholm. In plus, Pro TV a ofertat EBU pentru transmisiunea competitiei muzicale Eurovision 2016. EBU a refuzat oferta.

De asemenea PRO TV lanseaza pe 27 aprilie o petitie online prin care roaga romanii "sa isi exprime solidaritatea fata de Ovidiu si sa il sprijine in parcursul catre Eurovision 2016".

In urma retragerii TVR dintre membrii EBU Romania a pierdut dreptul de a participa la competitia Eurovision din acest an.

Eurovision 2016: Ovidiu Anton, rugat de fani sa accepte invitatia Moldovei: Fii roman adevarat!

"In calitatea noastra de post comercial de televiziune, ne dorim sa colaboram cu EBU pentru a sustine participarea lui Ovidiu in concurs si difuzarea evenimentului in Romania. Ii invitam pe organizatorii Eurovision sa-si reconsidere pozitia fata de concurent si sa lansam un dialog constructiv pentru a gasi solutiile pentru participarea lui Ovidiu si difuzarea anul acesta in parteneriat cu noi a evenimentului", a afirmat Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV.

"Ovidiu Anton este cel mai afectat de decizia EBU de a nu permite Romaniei sa participe la Eurovision. Daca inlaturam toate aspectele financiare si comerciale, nimic nu ne impiedica sa participam, lui Ovidiu n-ar trebui sa-i fie obstructionata aceasta sansa de participare.

Am vorbit cu oficialii de la EBU, cu executivii, dar n-am avut niciun raspuns favorabil, ci doar unul sec si scurt din departamentul legislativ EBU, in care ni se spunea ca nu putem sa obtinem dreptul de transmisiune.

In plus, ni se comunica din nou ca nu se poate face nimic pentru Ovidiu Anton. Am trimis o scrisoare deschisa, vom demara astazi si o petitie online. Vom face presiuni pana in ultima zi. Sa speram ca putem sa transformam acest 'Moment of Silence' intr-un 'moment al dialogului deschis'", a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV.

"Este nedrept ca Ovidiu sa fie retras din competitie in acest stadiu avansat, cu doar doua saptamani inainte de semifinale Eurovision este perceput ca un eveniment important, la nivel national, iar telespectatorii romani nu ar trebui privati de oportunitatea de a-l vedea. Astfel, excluderea lui Ovidiu este o pedeapsa acordata intregii tari, nu unei televiziuni", a continuat Aleksandras Cesnavicius.

Eurovision 2016: Ovidiu Anton refuza sa ajunga la concurs gratie moldovenilor

"E curios ca EBU a luat o astfel de hotarare transanta, dar la cat de tarziu s-a luat decizia, era deja decis. Materialele de promovare pentru Romania erau facute. Noi suntem pregatiti inca de luna trecuta, trebuie doar sa ne dea dreptul sa le intoarcem onoarea oamenilor care ne-au votat.

In ultimii sase ani am participat constant la Selectia Nationala Eurovision cu dorinta de a castiga si de a merge mai departe in finala internationala, asa incat sunt mai pregatit ca oricand sa urc pe scena. Am vrut sa pun la punct un show cat mai bun pentru Stockholm si am muncit mult de-a lungul anilor si mai ales in ultima perioada", a declarat Ovidiu Anton, castigatorul selectiei nationale Eurovision 2016.

Mesaj de sustinere de peste Prut: Ovidiu Anton mai are o sansa de a ajunge la Eurovision (Video)

Televiziunea Romana (TVR) a fost retrasa dintre membrii EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeana de Radio si Televiziune) din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, a anuntat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial. Una dintre consecintele excluderii TVR dintre membrii EBU este eliminarea din competitia muzicala Eurovision.

Romania, exclusa de la Eurovision: TVR da vina pe legile care impiedica salvarea sa financiara

De asemenea, Televiziunea Publica va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numara Eurovision News si Sports News Exchanges, precum si drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiza legala, tehnica si de cercetare, precum si servicii de lobby. Situatia este fara precedent in istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusa din asociatie. Totodata, este prima oara cand o tara este exclusa din concurs.

Televiziunea comerciala PRO TV a facut o oferta Uniunii Europeane de Radio si Televiziune (EBU) in vederea obtinerii drepturilor de difuzare a Concursul cantecului european (Eurovision Song Contest 2016), care se va desfasura anul acesta la Stockholm (Suedia), in 10, 12 si 14 mai, insa EBU a efuzat oferta. Asociatia europeana a televiziunilor publice a anuntat ca nu vrea sa faca o exceptie de la practicile obisnuite si sa ofere drepturile de difuzare pentru Eurovision unei televiziuni comerciale.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#pro TV oferta Eurovision refuzata, #Ovidiu Anton Eurovision Pro TV, #EBU refuzat oferta Pro TV Eurovision , #stiri Eurovision