Reincepe isteria Eurovision: Nume surpriza la preselectii si ce urmeaza

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 15:17
7548 citiri
Reincepe isteria Eurovision: Nume surpriza la preselectii si ce urmeaza

Ca in fiecare an in aceasta perioada, reincepe isteria Eurovision, concurs care anul acesta are loc la Viena, in mai.

Artistii care s-au inscris, incercand sa obtina votul juriului, sunt din toate genurile, de la Trooper, Voltaj sau Robert Turcescu, pana la Luminita Anghel, Nicola, Ovidiu Lipan Tandarica, Amna feat. Glance, si chiar Ozana Barabancea sau trupa Rednex, cunoscuta romanilor in anii '90. E o surpriza pentru toata lumea de ce Rednex a ales sa concureze pentru Romania, in contextul in care artistii sunt suedezi, iar cel mai mare succes l-au intregistrat in Germania.

Daca pana acum Eurovision era considerat un concurs-rampa de lansare pentru tineri, de cativa ani, acesta a inceput sa atraga si artisti consacrati, cu piese aflate pe primele locuri in topurile din prezent.

Iar un exemplu este Voltaj, care lanseaza hit dupa hit, bucurandu-se de mare succes in Romania. Cu toate acestea, trupa a considerat, se pare, ca merita bifata si o participare la Eurovision.

"Femeia cu barba" si "barbatul cu rochie": Conchita Wurst, duet cu Cezar Ouatu la Eurovision 2015? (Video)

Pe de alta parte, sunt si romani care aleg sa isi incerce norocul la Eurovision, dar reprezentant alta tara. Este cazul compozitorului Mihai Alexandru si al Mirunei Manescu, cunoscuta drept Shaka Muv la noi in tara, care au ales sa intre in competia din Elvetia. Ei s-au calificat in finala de acolo pe locul doi cu trupa.

In ceea ce priveste etapa din Romania a Eurovisionului, TVR anunta ca piesele finaliste vor fi anuntate joi, 12 februarie. Acestea vor concura in marea finala de la Craiova, pe 8 martie. Spectacolul va fi transmis in direct de Televiziunea Romana.

Incepand de duminica, 15 februarie, de la 21.10, telespectatorii TVR 1 si TVR HD ii vor vedea pe cei 12 concurenti ai selectiei nationale si afla secrete din culisele evenimentului, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Din 15 februarie, pana la spectacolul din 8 martie prilejuit de finala nationala a concursului Eurovision 2015, TVR 1 difuzeaza, in fiecare duminica seara, emisiuni dedicate evenimentului. Emisiunile, un preambul la selectia nationala, vor fi prezentate de Liana Stanciu, alaturi de Ioana Voicu si Florina Ghenescu (Miss G).

In prima editie, cea din 15 februarie, vom vedea un istoric al concursului Eurovision in Romania si al participarilor reprezentantilor nostri la Eurovision, cu imagini din arhiva TVR. Vor fi readuse in prim plan alte editii ale concursului, cu cele mai bune momente din spectacolele de deschidere ale fazelor internationale din anii anteriori. Atunci vor putea fi aflate si detalii despre modul de jurizare.

Eurovision 2015 se va desfasura, in 2015, la Viena, Austria, in 19, 21 si 23 mai. Romania va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.

Anul trecut, castigatoare a competitiei a fost Conchita Wurst, reprezentanta Austriei, supranumita "Femeia cu barba".

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...