Ziare.com

Romania va participa la Eurovision 2012 doar daca va avea banii necesari

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 16:37

   

Romania va participa la Eurovision 2012 doar daca va avea banii necesari
Pentru ca Romania sa nu intrerupa participarile la Eurovision, TVR trebuie sa puna la dispozitie 200.000 de euro.

"Avem nevoie de aproximativ 200.000 de euro pentru ca Romania sa participe si in acest an la Eurovision. Asta inseamna taxa de participare in valoare de 144.000 de franci elvetieni (118.000 de euro - n.red.), plus cheltuielile cu organizarea Selectiei Nationale, promovarea, deplasarea in Azerbaidjan, tara in care se desfasoara concursul, si show-ul de acolo. Acest buget a fost inaintat Consiliului de Administratie si asteptam sa-l aprobe", a declarat Dan Manoliu pentru Adevarul.

Acesta a fost si in anii trecuti coordonatorul Selectiilor Nationale pentru Eurovision. Manoliu a mai precizat ca TVR a confirmat participarea la editia Eurovision 2012 inca din luna noiembrie, chiar daca bugetul pentru aceasta actiune nu fusese inca aprobat de conducerea TVR.

Totodata, acesta a precizat ca a incercat sa obtina o reducere a taxei de participare, dar acest lucru nu a fost posibil, cei care se ocupa cu organizarea evenimentului spunand ca, daca s-ar face o exceptie pentru Romania, s-ar crea un precedent.

Cea de-a 57-a editie a concursului va avea loc la Baku, in Azerbaidjan, intre 22 si 26 mai, si la ea vor participa 42 de tari. Pana acum, Romania a avut 13 participari la Eurovision.
Citeste mai multe despre eurovision 2012 Romania Eurovision
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1111 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor