Țările cu care va concura România în finala Eurovision. Andrei Ursu, alias WRS, a făcut senzație la Torino VIDEO

Vineri, 13 Mai 2022, ora 08:45
6118 citiri
Țările cu care va concura România în finala Eurovision. Andrei Ursu, alias WRS, a făcut senzație la Torino VIDEO
WRS reprezintă România la Eurovision

WRS, reprezentantul României la Eurovision, s-a calificat în finala competiţiei muzicale Eurovision 2022 care va avea loc sâmbătă, la Torino. El a interpretat melodia „Llamame”.

România a intrat, joi, în a doua parte din cea de-a doua semifinală, alături de Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Fanii din ţările repartizate în a doua semifinală şi cei din Spania, Marea Britanie şi Germania au decis, alături de juriile de specialitate, cine va merge în finală.

Laura Pausini, Alessandro Cattelan şi Mika au fost gazdele show-ului. Semifinala a fost comentată pentru telespectatorii TVR de Bogdan Stănescu.

Ţările calificate în finală după cea de-a doua semifinală:

Finlanda - The Rasmus, „Jezebel”

Serbia - Konstrakta - „In Corpore Sano”

Azerbaidjan - Nadir Rustamli - „Fade to Black”

Australia - Sheldon Riley - „Not The Same”

Estonia - Stefan - „Hope”

România - WRS - „Llámame”

Poland - Ochman - „River”

Belgia - Jérémie Makiese - „Miss You”

Suedia - Cornelia Jakobs - „Hold Me Closer”

Cehia - We Are Domi - „Lights Off”

Cele cinci mari plătitoare (Big Five) calificate în finală sunt: Franţa cu Alvan & Ahez care cântă „Fulenn”, Italia, reprezentată de Mahmood i Blanco cu „Brividi”, Germania, reprezentată de Malik Harris cu melodia „Rockstars”, Spania, cu Chanel - „SloMo”, şi Marea Britanie cu Sam Ryder - „Space Man”.

Celalalte 10 finaliste, anunţate marţi, sunt: Lituania - Monica Liu - „Sentimentai”, Elveţia - Marius Bear - „Boys Do Cry”, Ucraina - Kalush Orchestra - „Stefania”, Regatul Ţărilor de Jos - S10 - „De Diepte”, Republica Moldova - Zdob şi Zdub & Advahov - „Trenuleţul”, Portugalia - Maro - „Saudade, Saudade”, Islanda - Systur - „Með Hækkandi Sól”, Grecia - Amanda Giorgiadie Tenfjord - „Die Together”, Norvegia - Subwoolfer - „Guve Theat Wolf a Banana”, Armenia - Rosa Linn - „Snap”.

Fanii (cu excepţia celor care locuiesc în România) au putut vota „Llamame” de până la de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: www.eurovision.tv.

În timpul votului, Laura Pausini şi Mika au cântat împreună pentru prima dată. Ei au interpretat „Fragile”, melodia lui Sting, după care au schimbat ritmul cu „People Have The Power” a lui Patti Smith.

Andrei Ursu, alias WRS, este un artist multidisciplinar cu o viziune unică. Înainte de a-şi începe cariera de vocalist, a lucrat ca backup dancer în televiziune şi pentru alţi artişti, luând exemplul părinţilor săi, ambii dansatori de muzică populară. În anul 2015, a făcut parte din trupa de băieţi SHOT, începându-şi cariera muzicală. Doi ani mai târziu, a părăsit proiectul şi se mută la Londra, unde îşi perfecţionează abilităţile de compozitor. În ianuarie 2020 semnează un contract de înregistrare cu Global Records şi demarează proiectul său de muzică electro pop. Pe lângă muzica sa, WRS îşi concepe adesea videoclipurile şi artwork-urile, oferind ascultătorilor o privire în lumea sa interioară.

Cea mai recentă piesă a lui WRS, „Amore” feat. Ilkan Gunuc a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest, pe locul 12 în Top TV Bulgaria şi a atins un vârf în Top 200 Shazam #3 RO, #19 Bulgaria, #67 Moldova, fiind inclusă în playlisturile editoriale NMF Turcia, RO + Hit Dans, Yaz, Dance toata ziua. Totodată, piesa "Tsunami" a devenit o senzaţie internaţională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria (#24 Radio, #3 TV, #3 Top 200 Shazam, #12 Apple Dance), România (#35 Top 200 Shazam, #19 Apple Dance).

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

A venit în România pe un salariu lunar de 200 de euro, pentru a-și impresiona viitorul socru
A venit în România pe un salariu lunar de 200 de euro, pentru a-și impresiona viitorul socru
Seto Takayuki a împlinit 38 de ani pe 5 februarie, fiind născut în aceeași zi cu Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar. Deși a atins o vârstă respectabilă, “samuraiul” Superligii nu are...
Se relansează noua platformă națională de pregătire pentru situații de urgență. Site-ul fiipregatit.ro este adaptat cerinţelor internaţionale
Se relansează noua platformă națională de pregătire pentru situații de urgență. Site-ul fiipregatit.ro este adaptat cerinţelor internaţionale
Ministerul de Interne anunță că noua versiune a platformei naţionale de pregătire pentru situaţii de urgenţă - fiipregatit.ro - va relansată vineri, 1 martie, împreună cu noul site al...
#eurovision, #Romania, #WRS, #finala , #Eurovision 2022