Românul care va fi eutanasiat în Spania după ce a împușcat patru oameni nu a putut să-și vadă familia înainte de a muri

Marti, 23 August 2022, ora 12:45
12370 citiri
Românul care va fi eutanasiat în Spania după ce a împușcat patru oameni nu a putut să-și vadă familia înainte de a muri
Eugen Marin Sabău va fi eutanasiat marți, 23 august FOTO El Pais

Eugen Marin Sabău, cunoscut și drept Pistolarul din Tarragona după ce și-a împușcat mortal trei colegi de muncă și un polițist la sfârșitul anului trecut, nu și-a putut vedea rudele înainte de a fi eutanasiat, așa cum ceruse zilele trecute.

Judecătorul i-a respins cererea, marți, 23 august, urmând să fie eutanasiat, anunță El Pais.

Eugen Sabau, „pistolatul din Tarragona” căruia Justiția din Spania i-a acordat dreptul de a fi eutanasiat, nu și-a putut petrece ultima zi în libertate provizorie pentru a-și lua rămas bun de la familie.

Judecătorul Instanței de instrucție numărul 5 din Tarragona a respins cererea avocatului lui Sabău, motivând că eliberarea lui provizorie ar fi implicat riscul ca acesta să evadeze din moment ce s-ar fi aflat în acest interval într-un spital fără supraveghere specială. „Orice terț, membru de familie sau prieten, ar putea facilita evadarea”, a menționat judecătoarea Sofia Zapater.

De menționat faptul că românul de 46 de ani a suferit o paralizie ireversibilă după ce a fost împușcat în coloană de polițiști în urma acțiunii de prindere a sa. Sabău este internat în unitatea penitenciară Consorțiul de Sănătate Terrassa (Barcelona), iar transferul său într-un spital convențional pentru a i se îndeplini cererea ar fi presupus o relaxare a măsurilor de securitate pe care judecătorul a considerat-o inacceptabilă.

În plus, judecătorul a subliniat că „în niciun moment acuzatul nu a cerut scuze victimelor și nici nu a dat semne de pocăință”.

A împușcat patru oameni

Românul a cerut să fie eutanasiat, înainte de a fi judecat. El a fost rănit grav în timp ce poliția îl urmărea și a rămas paraplegic. Cererea i-a fost aprobată pe 9 august. Decizia contravine dorinței victimelor sale, care voiau de Sabău să fie judecat și condamnat pentru faptele sale.

Românul lucrase ca agent de pază la o filială din Tarragona a firmei Securitas. El pretindea de ceva vreme de la firmă o sumă de bani, după ce fuese concediat. Și deja îi amenințase pe fostul său șef și pe câțiva colegi că, dacă nu va primi bani, ei vor fi cei care o vor plăti.

Pe 14 decembrie 2021, Eugen a intrat înarmat în clădirea fostei sale firme și a împușcat un manager și alte două persoane, rănindu-i grav. Bărbatul știa exact ce face și avea suficiente arme pentru a-și duce atacul la capăt.

Citește și:
Barcelona fuge spre titlu în Spania. Victorie categorică și distanțare în fruntea clasamentului
Barcelona fuge spre titlu în Spania. Victorie categorică și distanțare în fruntea clasamentului
Echipa spaniolă FC Barcelona a dispus duminică seara, pe teren propriu, scor 3-0, de echipa FC Sevilla, într-un meci din etapa a 20-a din La Liga. Catalanii au opt puncte mai mult decât...
Un al doilea stat din UE va trimite tancuri Leopard 2 Ucrainei. ”Lucrăm pentru a distribui o parte dintre blindatele noastre”
Un al doilea stat din UE va trimite tancuri Leopard 2 Ucrainei. ”Lucrăm pentru a distribui o parte dintre blindatele noastre”
Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 Ucrainei, a anunţat sâmbătă prim-ministrul Antonio Costa, fără a specifica câte vor fi expediate, informează Reuters. Costa a adăugat că...