De ce au fost evacuați de urgență 80 de oameni noaptea dintr-un bloc. Au avut doar câteva minute pentru a-și strânge lucrurile

Sambata, 22 Iunie 2024, ora 17:16
2710 citiri
De ce au fost evacuați de urgență 80 de oameni noaptea dintr-un bloc. Au avut doar câteva minute pentru a-și strânge lucrurile
Tunel de mină FOTO /Unsplash

Pompierii au evacuat un întreg bloc de locuințe pe timpul nopții. Locuitorii au fost nevoiți să părăsească de urgența clădirea și au avut doar câteva minute la dispoziție pentru a-și strânge cele mai importante lucruri. Evacuarea blocului din Germania s-a încheiat vineri, 21 iunie, la ora 3:00 dimineața.

Un întreg bloc de locuințe din orașul german Essen a fost evacuat de pompieri pe timpul nopții. Clădirea a fost declarată nesigură după cercetarea unui vechi tunel minier, care se află chiar sub blocul în care locuiau 80 de oameni.

Autoritățile germane au luat măsura de urgență după ce au descoperit că o aerisiere din tunel nu fusese cimentată suficient, astfel că blocul s-ar fi putut prăbuși, ucigând locatarii, scrie Deutsche Welle.

Treziți și îndemnați să se miște repede, 30 dintre locuitorii blocului au fost mutați în locuințe destinate urgențelor, în timp ce restul s-au refugiat la prieteni și rude. Una dintre persoanele evacuate a declarat că a avut la dispoziție doar 15 minute pentru a-și strânge lucrurile.

Locuitorii blocului nu vor putea reveni timp de mai multe săptămâni, timp în care tunelul minier de sub clădire va fi consolitat.

Orașul Essen se află în regiunea industrială Ruhr din vestul Germaniei, unde sunt mii de kilometri de tunele subterane utilizate pentru transportul de cărbune și oțel după al Doilea Război Mondial.

Mai multe cratere formate după prăbușirea unor tunele au dus la distrugerea și evacuarea unor clădiri începând cu 2020. Până acum, nu au existat victime umane în urma acestor incidente.

Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete
Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete
Ajunsă la vârsta de 70 de ani, fosta cancelară Angela Merkel este omagiată de președintele federal, dar și de majoritatea germanilor, care constată că țara lor se află astăzi într-o...
De ce scade producția mondială de bere. „Efectele războiului”
De ce scade producția mondială de bere. „Efectele războiului”
Producţia mondială de bere a scăzut anul trecut cu aproape 1,7 miliarde litri, până la 188 miliarde litri, un declin anual de 0,9%, a anunţat marţi, 16 iulie, cel mai mare trader mondial de...
#evacuare urgenta bloc, #mina, #tunel, #Germania , #germania
  1. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  2. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  3. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  4. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  5. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  6. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
  7. Un britanic este noul reprezentant al Alianței Nord-Atlantice în Ucraina. Cine este el și care este scopul trimiterii sale la Kiev
  8. Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
  9. Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete
  10. Motivul pentru care Loredana a plecat de la X Factor: ”Cu părere de rău vă anunț”