Evaluare Națională 2022. Modele de subiecte la Limba Română și Matematică. Calendarul probelor de examen

Sambata, 21 Mai 2022, ora 05:11
2508 citiri
Evaluare Națională 2022. Modele de subiecte la Limba Română și Matematică. Calendarul probelor de examen

Elevii de clasa a VIII-a mai au două săptămâni de școală. Ei vor încheia cursurile pe data de 3 iunie. Prima probă scrisă a Evaluării Naționale o vor susține pe 14 iunie, la Limba și Literatura română. A doua probă o vor da la Matematică pe 16 iunie.

Pe 17 iunie, elevii vor susține proba la Limba și Literatura maternă. Cei care vor să depună contestații, vor putea face acest lucru pe 23 iunie. Pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

Ce s-a dat anul trecut la Limba Română. Evaluare 2021

Anul trecut, absolvenții de clasa a VIII-a au avut de parcurs la Evaluarea Națională de la limba română două texte la prima vedere: „Pantera neagră” de Sorin Titel și un articol de pe site-ul Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, „Falsa generozitate” (la primul subiect).

La al doilea subiect, elevii au avut de realizat un text narativ, în care să povestească o situație neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii în curtea școlii.

SUBIECT:

Evaluare Romana 2021 by Iulian

Ce s-a dat anul trecut la Matematică. Evaluare 2021

Anul trecut, primul subiect la Matematică a constat în teste grilă cu o singură variantă corectă de răspuns. La Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de Geometrie, dar tot sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare. Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor la Matematică a fost de 120 de minute.

SUBIECT:

Evaluare Matematica 2021 by Iulian on Scribd

Ce le-a picat elevilor la simulare Evaluare 2022. Limba Română

Elevii de clasa a VIII-a mai au la dispoziție mai puțin de o lună de zile, timp în care să se poată pregăti pentru examenul final.

În acest an, elevii au susținut și simulări, tocmai pentru a vedea la ce nivel se află și ce mai trebuie să îmbunătățească.

Subiectele la Română la simularea Evaluării Naționale 2022 au constat într-un text din opera „Dacia Felix” a lui Cezar Petrescu și un text din „Oameni, fapte, amintiri” a lui Francisc Munteanu.

Elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte – „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”.

Un alt subiect a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate.

SUBIECT:

Simulare Romana by Iulian on Scribd

Ce le-a picat elevilor la simulare Evaluare 2022. Matematică

Structurate pe 3 subiecte, fiecare punctate cu 30 de puncte și 10 puncte acordate din oficiu, exercițiile de la Matematică pot fi văzute mai jos, în articol. Subiectul I este format din itemi obiectivi, de tip grilă, la fel și subiectul al II-lea. Pentru subiectul al III-lea rezolvările se puteau scrie și argumenta pe foaia de examen, în dreptul problemei.

SUBIECT:

Simulare Matematică by Iulian on Scribd

De anul trecut, subiectele de la Evaluarea Națională sunt noi față de anii precedenți, având ca model testele internaționale, fiind vorba despre o programă nouă.

Calendar Evaluare Națională 2022

30 mai – 3 iunie: Înscrierea la evaluarea națională

3 iunie: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

14 iunie: Limba și literatura română — probă scrisă

16 iunie: Matematica — probă scrisă

17 iunie: Limba și literatura maternă — probă scrisă

23 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie: Depunerea contestațiilor

24 – 29 iunie: Soluționarea contestațiilor

30 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citeste si:
Un elev care a luat 2,80 la Evaluarea Națională a primit 8,70 după contestație. Explicația ministrului Educației
Un elev care a luat 2,80 la Evaluarea Națională a primit 8,70 după contestație. Explicația ministrului Educației
În urma contestațiilor la Evaluarea Națională, a fost descoperită o diferență uriașă între note în cazul unui elev din Bihor care a primit 2,80 la examenul la Limba Română, iar în...
Teză la Limba Română notată inițial cu 5,50 a primit după recorectare 9,25. Cazul petrecut la Evaluarea Națională, anchetat de minister
Teză la Limba Română notată inițial cu 5,50 a primit după recorectare 9,25. Cazul petrecut la Evaluarea Națională, anchetat de minister
Ministerul Educației a prezentat joi, 30 iunie, lista finală a notelor obținute de candidați la Evaluarea Națională 2022. Un elev al școlii gimnaziale din satul Măneciu Pământeni,...