Evaluare Națională 2022. Modele de subiecte la matematică

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 06:06
3275 citiri
Evaluare Națională 2022. Modele de subiecte la matematică
Pe 16 iunie are loc proba la matematică de la Evaluarea Naționată FOTO: Unsplash.com

Elevii claselor a VIII-a nu mai au foarte mult timp până la Evaluarea Națională. Prima probă scrisă o vor susține pe 14 iunie la Limba și literatura română. A doua probă o vor da la matematică pe 16 iunie.

Pe 17 iunie, elevii vor susține proba la Limba și literatura maternă. Cei care vor să depună contestații, vor putea face acest lucru pe 23 iunie. Pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

Anul acesta, 172.822 de elevi au terminat clasa a VIII-a. Aceștia au fost automat înscriși la Evaluarea Națională. Cifra reiese din datele publicate de ministerul Educației la simularea Evaluării Naționale, în luna aprilie.

Evaluare Națională 2021, matematică

Anul trecut, primul subiect la matematică a constat în teste grilă cu o singură variantă corectă de răspuns. La Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, dar tot sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare. Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor la matematică a fost de 120 de minute.

SUBIECT:

Evaluare Matematica 2021 by Iulian on Scribd

Simulare Evaluare Națională 2022, matematică

Structurate pe 3 subiecte, fiecare punctate cu 30 de puncte și 10 puncte acordate din oficiu, exercițiile de la Matematică pot fi văzute mai jos, în articol. Subiectul I este format din itemi obiectivi, de tip grilă, la fel și subiectul al II-lea. Pentru subiectul al III-lea rezolvările se puteau scrie și argumenta pe foaia de examen, în dreptul problemei.

SUBIECT:

Simulare Matematică by Iulian on Scribd

De anul trecut, subiectele de la Evaluarea Națională sunt noi față de anii precedenți, având ca model testele internaționale, fiind vorba despre o programă nouă.

Calendar Evaluare Națională 2022

14 iunie: Limba și literatura română — probă scrisă

16 iunie: Matematica — probă scrisă

17 iunie: Limba și literatura maternă — probă scrisă

23 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie: Depunerea contestațiilor

24 – 29 iunie: Soluționarea contestațiilor

30 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#evaluare nationala 2022, #subiecte evaluare nationala, #limba romana, #modele subiecte , #Evaluare Nationala 2022