Modele de subiecte la Evaluarea Națională. Ce le-a picat elevilor anul trecut

Vineri, 13 Mai 2022, ora 21:01
2876 citiri
Modele de subiecte la Evaluarea Națională. Ce le-a picat elevilor anul trecut
Pe 23 iunie, elevii vor susține prima probă la Limba și literatura română FOTO: Unsplash.com

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe data de 3 iunie. Prima probă scrisă a Evaluării Naționale va avea loc la limba și literatura română, pe 14 iunie. A doua probă, la matematică, pe 16 iunie.

Pe 17 iunie, elevii vor susține proba la limba și literatura maternă. Cei care vor să depună contestații, vor putea face acest lucru pe 23 iunie. Pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

Ce s-a dat anul trecut (Evaluare Națională 2021 - limba română)

Anul trecut, absolvenții de clasa a VIII-a au avut de parcurs la Evaluarea Națională de la limba română două texte la prima vedere: „Pantera neagră” de Sorin Titel și un articol de pe site-ul Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, „Falsa generozitate” (la primul subiect).

La al doilea subiect, elevii au avut de realizat un text narativ, în care să povestească o situație neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii în curtea școlii.

Ei au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele.

Subiect:

Evaluare Romana 2021 by Iulian

Ce s-a dat anul trecut (Evaluare Națională 2021 - matematică)

Anul trecut, primul subiect la matematică a constat în teste grilă cu o singură variantă corectă de răspuns. La Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, dar tot sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare. Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor la matematică a fost de 120 de minute.

Subiect:

Evaluare Matematica 2021 by Iulian on Scribd

Ce a picat la română - subiecte la simulare Evaluare Națională 2022

Elevii de clasa a VIII-a mai au la dispoziție o lună de zile, timp în care să se pregătească pentru examenul final. În acest an, ei au susținut și simulări pentru a vedea la ce nivel se află și ce mai trebuie să îmbunătățească.

Subiectele la română la simularea Evaluării Naționale 2022 au contat într-un text din opera „Dacia Felix” a lui Cezar Petrescu și un text din „Oameni, fapte, amintiri” a lui Francisc Munteanu.

Elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte – „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”.

Un alt subiect a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate.

Subiect limba română:

Simulare Romana by Iulian on Scribd

Ce a picat la matematică - subiecte la simulare Evaluare Națională 2022

Structurate pe 3 subiecte, fiecare punctate cu 30 de puncte și 10 puncte acordate din oficiu, exercițiile de la Matematică pot fi văzute mai jos, în articol. Subiectul I este format din itemi obiectivi, de tip grilă, la fel și subiectul al II-lea. Pentru subiectul al III-lea rezolvările se puteau scrie și argumenta pe foaia de examen, în dreptul problemei.

Subiect matematică:

Simulare Matematică by Iulian on Scribd

De anul trecut, subiectele de la Evaluarea Națională sunt noi față de anii precedenți, având ca model testele internaționale, fiind vorba despre o programă nouă.

Calendar Evaluare Națională 2021-2022

30 mai – 3 iunie: Înscrierea la evaluarea națională

3 iunie: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

14 iunie: Limba și literatura română — probă scrisă

16 iunie: Matematica — probă scrisă

17 iunie: Limba și literatura maternă — probă scrisă

23 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie: Depunerea contestațiilor

24 – 29 iunie: Soluționarea contestațiilor

30 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#evaluare nationala, #calendar, #modele subiecte, #romana, #matematica , #elevi