Familia jurnalistului american reținut în Rusia rupe tăcerea. Ce i s-a întâmplat mamei în ziua arestării

Sambata, 15 Aprilie 2023, ora 11:43
6114 citiri
Familia jurnalistului american reținut în Rusia rupe tăcerea. Ce i s-a întâmplat mamei în ziua arestării
Evan Gershkovich

Familia reporterului Evan Gershkovich de la "The Wall Street Journal", pe care Departamentul de Stat al SUA îl consideră arestat pe nedrept de Rusia, a vorbit pentru prima dată într-un interviu video exclusiv acordat ziarului american unde acesta este angajat, relatează CNN.

Tatăl jurnalistului, Mihail, a fost întrebat dacă a vorbit vreodată cu fiul său despre ce i s-ar putea întâmpla în calitate de corespondent în Rusia. Mihail a răspuns "nu" şi a adăugat că are încredere în fiul său şi în judecata sa.

"Bineînţeles, acest lucru face ca lucrurile să fie mai dificile pentru mine acum. (Pentru că) simt că am eşuat, într-un fel, ca tată", a adăugat el.

Mama sa, Ella Milman, care a părăsit Uniunea Sovietică în 1979 şi a plecat în Statele Unite, a declarat că în momentul reţinerii fiului ei, la 29 martie, a avut pregnant sentimentul că i s-a întâmplat ceva.

La rândul său, sora jurnalistului, Danielle, a vorbit despre modul în care părinţii ei, care au emigrat din Uniunea Sovietică separat, dar în acelaşi an, i-au crescut pe ea şi pe Evan cu sentimentul de a fi mândri de originea lor. Ea a spus că îşi admira fratele atunci când citea despre Rusia prin intermediul reportajelor sale.

"Cred că America relatează despre Rusia uneori într-un mod care o face să pară un loc destul de terifiant şi rece, dar el era foarte pasionat să arate şi alte părţi, nuanţele şi frumuseţea ei", a spus Danielle.

Danielle a povestit că ea şi fratele ei sunt foarte diferiţi. Ei îi place să stea acasă, în timp ce el este mereu în căutare de nou.

De asemenea, părinţii săi au declarat pentru WSJ că lui Evan îi plăcea de la o vârstă fragedă să aibă prieteni şi a fost întotdeauna foarte curios. Mama sa spune că avea "mulţi prieteni" şi aceştia vedeau Rusia prin ochii lui, iar acest lucru era "frumos".

Reporterul s-a angajat la WSJ cu o lună înainte de începerea invaziei ruse în Ucraina. "Mi-a spus că era unul dintre puţinii rămaşi acolo, ştiu că simţea că este de datoria lui să relateze de acolo", a declarat mama sa.

"Când am venit să îl vizităm în 2018, i-am spus că aceasta este ţara pe care noi am părăsit-o, iar acum era ţara pe care el o iubea şi el a spus: Ce gând interesant", a povestit Ella Milman.

Tatăl lui Evan a declarat, la rândul său, că "nu l-ar fi putut opri" pe Evan să plece în Rusia.

Sora lui Evan speră ca el să scrie în închisoare şi că speră că "îşi poate face prieteni" acolo. Ea a spus că, văzând publicitatea pe care o primeşte cazul său, crede că în cele din urmă fratele său va fi eliberat.

"Este una dintre calităţile americane pe care le-am asimilat - să fim optimişti, să credem într-un final fericit. Acolo ne aflăm acum. Dar nu sunt stupidă. Înţeleg ce implică, însă asta aleg eu să cred", a spus şi mama sa, Ella.

Evan Gershkovich a fost reţinut luna trecută de autorităţile ruse care l-au acuzat de spionaj, ceea ce a amplificat tensiunile dintre Rusia şi SUA. Este pentru prima dată de la Războiul Rece când un jurnalist american a fost reţinut de Moscova pentru acuzaţia de spionaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
David Cameron, șeful diplomaţiei britanice, a îndemnat joi, 18 aprilie, în marja summitului G7, desfăşurat pe insula italiană Capri, la căutarea unor moduri "creative" de a utiliza activele...
#Evan Gershkovich, #jurnalist, #SUA, #Rusia, #mama , #Razboi Ucraina