Evgheni Prigojin a enervat camarila lui Putin de la Kremlin. Ambițiile șefului grupării Wagner stârnesc îngrijorarea elitei Rusiei

Duminica, 12 Martie 2023, ora 10:01
3833 citiri
Evgheni Prigojin a enervat camarila lui Putin de la Kremlin. Ambițiile șefului grupării Wagner stârnesc îngrijorarea elitei Rusiei
Prigojinmizează pe influența tot mai mare a grupării Wagner FOTO Twitter

Oficiali de rang înalt de la Kremlin fac presiuni asupra președintelui rus Vladimir Putin să ia măsuri împotriva liderului Wagner, Evgheni Prigojin, deoarece consideră că statul ar trebui să dețină monopolul pedepselor pe front, scrie Institutul pentru studiul războiului, citând surse.

Potrivit interlocutorilor publicației, tensiunea în relațiile dintre elita Kremlinului și Prigojin a crescut odată cu influența tot mai mare a grupării Wagner.

Primele situații de conflict au apărut în timpul campaniei militare ruse din Siria, iar în timpul războiului împotriva Ucrainei, aceste probleme au escaladat. Oficialii au fost îngrijorați de criticile lui Prigojin împotriva șefului Statului Major rus Valeri Gerasimov, precum și de execuția unui mercenar cu un baros, filmarea crimei fiind distribuită pe scară largă.

„Reprezentanții sistemului consideră că statul ar trebui să aibă monopolul pedepsei”, se spune în articol.

Articolul mai spune că Prigojin trece acum printr-un moment decisiv: dacă „Wagneriții” reușesc să-l captureze orașul Bahmut, ei vor avea superioritate față de armata rusă, care nu a reușit să obțină niciun succes semnificativ în Donbas.

Dacă mercenarii sunt înfrânți, acest lucru va pune sub semnul întrebării eficiența lor în luptă și va submina și mai mult poziția lui Prigojin.

Prigojin și-a declarat intenția de a intra în politică în cazul prinderii Bahmutului. El a anunțat planuri de a „reporni” Wagner și de a o transforma într-o „o armată cu o ideologie”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#evgheni prigojin, #iritare, #Elita, #Kremlin, #ambitii, #politica , #Rusia