Lider in dezvoltarea manageriala

Despre EXEC-EDU

EXEC-EDU are cel mai diversificat portofoliu de programe de dezvoltare manageriala din România – peste 40 de cursuri:

 

-           programe complexe de certificare

-           module intensive

-           cursuri adaptate pentru companii

 

Partenerul preferat in dezvoltarea manageriala pentru peste 7.000 de manageri si antreprenori, la dezvoltarea carora a contribuit.

 

Unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata programelor complexe de instruire manageriala si consultanta din România.

 

Echipa EXEC-EDU a crescut constant si este greu de egalat. Cei 30 de profesori, traineri si experti, decisi sa va stea alaturi, sunt pregatiti la scoli de afaceri si companii de training de top din SUA si Europa. Au totodata o bogata experienta de business, pe care au dobandit-o in calitate de top manageri, antreprenori, sau consultanti.

 

Profesorii, trainerii si consultantii EXEC-EDU au creat pentru voi si livreaza peste 40 de programe de mare actualitate, in toate domeniile managementului, cu durata si complexitate adaptate celor mai diverse nevoi de dezvoltare.

 

Vezi aici cursurile noastre! 

 

 

Echipa EXEC-EDU

 

Prof. Dr. Lavinia Rasca, Director General

Ia legatura cu Lavinia daca esti interesat de propuneri de colaborare, parteneriate strategice sau daca vrei sa te alaturi echipei noastre de experti! laviniar@asebuss.ro 

 

Oana Scarlat, Director Marketing

Ia legatura cu Oana pentru a solicita o intalnire in vederea construirii unei propuneri de curs dedicat pentru companie, daca esti furnizor de servicii in marketing sau daca esti jurnalist. oanas@asebuss.ro 

 

Mihnea Rasca, MBA - Manager proiect

Ia legatura cu Mihnea pentru a primi mai multe informatii despre programele noastre deschise sau daca vrei sa te inscrii la cursurile EXEC-EDU. mihnea@asebuss.ro 

 

   

Mediul economic in 2013 vazut de expertii EXEC-EDU

 

Monica Minoiu, EMBA si Dan Besleaga, PMP, MBA – experti EXEC-EDU – au identificat 3 tendinte cu impact major in mediul economic.

 

Anul 2013 incepe cu multe promisiuni de afaceri. Companii mici, medii aflate la finalul proceselor de reorganizare sau companii mari deopotriva aflate in fata unor provocari de extindere a afacerii, toate acestea cauta - cel putin la nivel declarativ, solutii inovative pentru a-si creste eficienta in afaceri.

 

Cu toate acestea, nu trebuie sa ne lasam “impresionati” de acest inceput furtunos, apreciaza Monica Minoiu. Sa nu uitam ca anul 2013 se asteapta sa fie unul instabil, în care companiile nu-și vor mai asuma nici un risc. 

 

Desi isi bazeaza afacerea pe speranta deprecierii cursului și pe creșteri ponderate ale veniturilor si nu preconizeaza disponibilizari masive, companiile sunt conservatoare in ceea ce prinveste investiile de orice fel chiar si cele referitoare la personal. In general investitiile sunt in declin considerabil in toate industriile, astepand stabilizarea climatului economic. 

 

Pe domenii de activitate, conform unei cercetari a Institutului National de Statistica, activitatea din constructii, comert si servicii va inregistra o scadere in primul trimestru din 2013, in acelasi timp, industria prelucratoare, productiva va avea o tendinta de stabilitate relativa. Sectorul de consum poate inregistra usoare cresteri, in conditiile in care se anunta o posibila crestere optimista a PIB-ului cu 2%.In acest sens, ne putem simplu identifica potentialii client pe diferite segmente. Cu toate acestea, ramane insa o provocare cum sa livrezi calitate la preturi extrem de mici pe care le solicita companiile client.

 

Iata care ar fi principalele 3 tendinte actuale, in opinia lui Dan Besleaga:

 

1. Aspectul general, asteptat, al parcursului mediului de afaceri romanesc este acela de “follower” al curentului de globalizare si europenizare a pietelor locale, in cazul nostru - mai ales din perspectiva integrarii in lanturile valorice ale multinationalelor Dimensiunea europeana profund economica, data de motoarele economiilor occidentale in special din Germania si Franta, prevesteste incetiniri severe, chiar cu nuante de cresteri negative la nivelul economiilor nationale.

 

Din experienta personala, a globalizarii serviciilor IT&C, acest lucru va reprezenta in continuare o oportunitate de mutare a locurilor de munca din Occident inspre Romania, fie si in regim de industrie “LOAN”, datorita presiunii actionarilor pe profit. Acest lucru va avea impact direct in contributiile sociale si stabilitatea clasei mijlocii data de cele cateva zeci de mii de specialisti IT&C. Partea goala a paharului, care este mult mai mare, va fi reprezentata de cererea mai scazuta, din Germania mai ales, in industriile traditioanale, precum industria auto, de exemplu care anunta regrese importante pentru 2013. Comenzile cate firmele romanesti care sunt conectate la aceste industrii vor avea de suferit, ceea ce va impacta destul de semnificativ piata locala, in sens negativ, mai ales din perspectiva locurilor de munca si a consumului. 

 

2. O a doua tendinta pe care o vad, cu impact mult mai dramatic in perceptia jucatorilor din piata, este constituita de cresterea nivelului de initiativa a organismelor statului, prin reglementare si taxare in varii industrii, ridicand astfel nivelul birocratic de angajare a statului in economia reala, cu posibile constrangeri a unor grade de libertate economica la nivelul antreprenorilor. Sub presiunea conjugata a Bruxel-ului si a autoritatilor centrale vor fi probabil afectate lanturi intregi ale economiei gri (cum cum de exemplu sunt cele legate de produse alimentare de import – legume-fructe), prin destructurarea unora si aparitia altora, cu impact dramatic asupra locurilor de munca cel putin pe termen scurt.

 

Privatizarile care vor fi efectuate sub presiunea intelegerilor cu organismele internationale de finantare pot crea oportunitati prin schimbarea ecosistemului traditional de parteneri al companiilor nou privatizate. Disponibilizarile rezultate din restructurarea acestora, care nu poate intarzia prea mult, vor genera o presiune suplimentara pe bugetele de ajutor social si speranta de consum. 

 

3. A treia tendinta semnificativa mi se pare degradarea, sau cel putin lipsa de progres, in accesarea fondurilor europene pe baza unor proiecte cu adevarat fezabile si transparente, in conformitate cu reglementarile europene. Tendinta o vad accentuata din perspectiva interpunerii birocratice ale statului in acest process, cu conotatiile de lipsa de eficienta si posibile acte de coruptie ce decurg implicit din aceasta pozitie. 

 

Pe dimensiunea europeana focusul pe gradul de absorbtie a fondurilor UE va fi in continuare constanta modului in care statul va intelege sa participe in zona administratiilor locale si a micilor intreprinderi, chiar daca surpriza aproape fatidica a stoparii rambursarilor din toamna anului trecut a lasat multe victime in urma.

 

Probabil lectia UE care vrea sa faca finantare prin proiecte pentru a obtine avantaje economice de competitivitate sau socio-culturale, si nu ca important este sa faci proiecte pentru a obtine finantare, si vezi tu dupa aceea cum cheltui banii, nu va fi invatata prea curand, pastrandu-ne astfel libertatea de a gresi in acelasi fel si in 2013. 

 

 

Piata de dezvoltare pentru manageri in 2013 

 

Dupa un 2012 temperat si precaut din punctul de vedere al investitiilor in training, in care recrutarea furnizorului a devenit din ce în ce mai dura, ce anunta anul 2013? Pe baza experientei dobandite in piata de dezvoltare pentru manageri, compania EXEC-EDU a identificat cele mai importante tendinte care se prefigureaza in acest an. 

 

Training personalizat

 

O tendinta tot mai accentuata, in cazul companiilor care continua sa investeasca, chiar si sporadic in dezvoltarea angajatilor este preferinta acestora catre programele personalizate, in detrimentul cursurilor open. Din ultimul studiu EXEC-EDU, reiese ca aproape 70% din organizaţii apeleaza la cursurile personalizate si doar 30% finanteaza participarea angajatilor la cele open, la care pot participa cursanţi din mai multe organizaţii.

 

Evident, acest lucru se intampla din dorinta de a obtine cat mai rapid “return of investment”.  Atunci cand bugetul este limitat, se pune in balanta interesul a dezvolta un singur individ in cazul cursurilor open complexe, de tip MBA sau de certificare intr-un anumit domeniu versus o investitie similara intr-un program personalizat, de 1-2 zile la care participa o intreaga echipa. 

 

Dupa contractarea trainingului, compania angreneaza o intreaga echipa in personalizarea acestuia: oamenii de la HR, experti,  managerul direct al participantilor, participantii insisi. De multe ori, in functie de complexitatea si miza programului, trainerul construieste suportul de curs impreuna cu reprezentantii clientului, dupa ce studiaza indeaproape obiectivele acestora si se familiarizeaza cu procesele interne ale companiei. De aceea, clientul prefera sa construiasca o relatie pe termen lung cu compania de training, care ajunge sa il cunoasca in cele mai mici detalii, ceea ce face ca intreg procesul, de la diagnoza la livrare si follow up sa fie mult mai performant. 

 

Cursuri ample de certificare…pe cheltuiala angajatului 

 

Pe de alta parte, tot mai multi manageri decid sa investeasca pe cont propriu in programe open. Procentul celor care se autofinanteaza la cursurile de certificare EXEC-EDU a crescut de la 20% in 2011 la 35% in prezent. 

 

In vreme ce trainingul “tailor-made” ofera posibilitatea discutiilor deschise si identificarii rapide de solutii in cadrul companiei, la programele open mai ample ai avantajul construirii si exersarii in timp a unor competente solide. Nici interactiunea cu alti participanti nu este de neglijat. Din discutiile cu absolventii programelor noastre, acestia apreciaza schimbul de opinii cu alti manageri cu experienta si networking-ul care, de multe ori, creeaza relatii de business si parteneriate pe termen lung.  

 

Training intern sau training "on the job" – alternative mai putin costisitoare de invatare

 

Pentru dezvoltarea abilităţilor angajaţilor, companiile folosesc în principal activităţile experienţiale "on the job" (rotaţia posturilor şi învăţare prin activitatea practică desfăşurată la birou). Astfel, conform studiului initiat de EXEC-EDU, angajaţii companiilor intervievate lucrează în medie până la 17 zile pe an în alte departamente sau pe alte posturi, pentru a acumula experienţă şi noi cunoştinţe. Totodată, din ce în ce mai mult în aceasta perioadă, companiile apelează la training intern (13,4%), în procent aproape egal cu trainingul oferit de furnizori externi (12,7%). 

 

Programe complexe, unitare, care dezvolta o paleta larga de abilitati 

 

De multe ori, investitiile sunt mici, fragmentate, iar proiectele de amploare sunt amanate. Atunci cand se decide, totusi, organizarea unui program complex pentru manageri, se cauta furnizori capabili sa livreze atat teme “soft” de leadership si dezvoltare a abilitatilor de management, cat si “hard”, de strategie, marketing sau finante. De cele mai multe ori, se folosesc instrumente de evaluare care permit o diagnoza corecta a individului sau a echipei, atat inaintea programului, cat si ulterior, pentru a verifica eficienta sa. 

 

Din experienta EXEC-EDU in astfel de proiecte, succesul depinde de o identificare corecta a nevoilor si asteptarilor, dar si de capacitatea trainerilor implicati de a colabora pentru a aborda unitar intreg programul. 

 

Cursurile de strategie – la mare pret

 

Foarte des sunt solicitate cursurile de strategie, in care se pune accentul pe exprimarea si comunicarea valorii, misiunii si viziunii companiei si pe dezvoltarea unei culturi organizationale puternice. Preocuparea angajatorilor pentru astfel de programe are in vedere cresterea abilitatii managerilor de mijloc si de top de a dezvolta strategii viabile, si de a gandi creativ pentru mentinerea avantajului competitiv, in conditiile unei competitii din ce in ce mai dure si a unui mediu economic nefavorabil. 

 

Experiente inedite de dezvoltare

 

Se cauta programele creative care antreneaza participantii in adevarate experiente de dezvoltare. Cursurile clasice nu mai sunt apreciate. La mare cautare este orice e nou si inedit, fie ca vorba de o abordare diferita, un instrument nou de evaluare sau un trainer carismatic. Este clar pentru consumatorii de training ca un comportament nu se poate schimba decat daca participantii isi asuma schimbarea cu entuziasm – de aceea valoarea experientei, atmosfera din timpul cursului sunt la fel de importante ca si transmiterea conceptelor si utilitatea lor. 

 

 

4-6 iulie 2013 - Process Communication Model

 

Programul de training al anului  in Romania (2011)

 

Un model contemporan de comunicare creat de Dr Taibi Kahler,
introdus in Romania de John Parr, MSc, si predat de Dragos Bucurenci.

 

Process Communication® este o teorie a personalitatii si un model contemporan de comunicare care te invata cum sa te faci ascultat si placut, nu doar auzit de ceilalti.

 

Cum comunici este la fel de important ca si ce comunici, mai ales cand trebuie sa te faci inteles de oameni cu personalitati diferite de a ta.

 

Modelul Process Communication® a fost dezvoltat in anii ‘70 de Dr Taibi Kahler, psiholog clinician, care a studiat, secunda cu secunda, tiparele comportamentale ale oamenilor.

 

Din 1978, modelul a fost folosit la NASA pentru selectia si pregatirea astronautilor.

 

De atunci, zeci de mii de oameni din intreaga lume si-au imbunatatit comunicarea, viata profesionala si relatiile interpersonale cu ajutorul acestui model. Acum poti s-o faci si tu.

 

Suna familiar?

Situatii cu care te-ai confruntat deja:

 

•    Ti se reproseaza ca nu comunici bine, desi ti se pare ca vorbesti mereu cat se poate de limpede?

•    Crezi ca opiniile tale merita sa fie ascultate de ceilalti?

•    Ai colegi cu care nu te intelegi, dar cu care trebuie sa lucrezi?

•    Simti ca exista tensiuni in echipa si iti doresti ca ele sa se atenueze?

•    Iti place sa lucrezi cu oamenii si sa-i ajuti sa se dezvolte?

•    Vinzi produse sau servicii?

•    Te afli in fata unei noi provocari si trebuie sa-i faci si pe ceilalti sa te urmeze?

•    Iti place munca ta, dar de la o vreme nu mai vii cu foarte multa placere la serviciu?

 

Atunci modelul Process Communication® e pentru tine!

 

Cui se adreseaza

 

Modelul Process Communication® este util oricui lucreaza cu oamenii ! 

 

Cursul este in special recomandat: 

• managerilor 

• mediatorilor 

• agentilor de vanzari 

• comunicatorilor 

• oamenilor de marketing 

• profesorilor 

• parintilor 

• psihologilor 

• avocatilor 

• consultantilor

 

Cei care trebuie sa-si inspire co-echipierii, de la antrenori la presedinti de companii sunt cei mai castigati de pe urma acestui curs !  

 

Beneficii

 

Ce castig daca urmez acest curs? - 6 motive pentru care merita sa-l faci 

 

La sfarsitul cursului, vei putea sa identifici cele sase tipuri de personalitate descrise de Taibi Kahler, precum si combinatiile acestora si vei sti cum sa comunici adecvat cu fiecare dintre ele. 

 

Vei fi in stare:

 

  • sa te faci inteles chiar si de oamenii cu personalitati diferite de a ta
  • sa-ti motivezi mai bine colegii (pentru ca vei sti care sunt adevaratele lor nevoi)
  • sa-ti multumesti cu mai multa usurinta seful
  • sa-ti explorezi punctele tari ale personalitatii tale si sa le dezvolti
  • sa-ti identifici tiparele comportamentele distructive si sa tratezi cauza acestora
  • sa prevezi si sa previi comportamentele distructive ale altora 

 

Certificare finala

 

In urma participarii la curs, vei primi un certificat EXEC-EDU, apreciat in comunitatea de afaceri.

 

Organizare si taxe

 

Cursul se organizeaza periodic, in functie de inscrierea a minim 10 participanti.

 

Urmatoarea serie va avea loc in perioada 4-6 iulie 2013!

 

Cursurile se vor desfasura in intervalul orar 9.00-17.00 Cursurile au loc la sediul EXEC-EDU din Calea Grivitei nr. 8-10, et. 8, sector 1, Bucuresti.

 

Informatii complete, aici.  

 

 

27-28 iunie & 4-5 iulie 2013: Curs formator

 

Curs intensiv, de 4 zile, axat pe cele mai recente metode si abordari In formare, oferind participantilor o viziune de ansamblu asupra acestui proces, de la pregatire si organizare, la livrare si evaluare. Pe tot parcursul programului, participantii vor avea ocazia sa-si testeze noile abilitati prin aplicatii practice si exercitii.

 

La finalul acestui curs, absolventii vor deveni Formatori certificati CNPFA, conform ocupatiei de Formator din COR, conditie esentiala, conform legii educatiei adultilor (129/2000) pentru orice formator care doreste sa sustina cursuri Incepand cu 1 ianuarie 2010.   Tematica

 

Pregatirea formarii Realizarea activitatilor de formare Evaluarea participantilor la formare Aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare

 

 

  Profil participanti

 

Cursul se adreseaza celor care vor realiza si / sau sustine cursuri de formare profesionala pentru adulti. Cursul e destinat atat formatorilor care doresc sa se pregateasca pentru aceasta profesie, cat si celor cu experienta, care vor sa deprinda cele mai recente abordari in formare.

 

Certificare Finala

 

Cursul se va finaliza prin susţinerea unui proiect final, reprezentând o prezentare de 15 minute, în care participantul va testa noile abilităţi dobândite. În urma absolvirii acestui curs, absolvenţii vor primi certificat de formator recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educației. Certificatul recunoaşte competenţele necesare practicării meseriei de formator – cod COR 241205.

 

Pret: 345 Euro* – 4 zile 

 

Taxa include suportul de curs, suportul logistic necesar în procesul educaţional, inclusiv examenul final, prăjituri, cafea şi răcoritoare în zilele de curs. *Pentru cursurile autorizate de CNFPA nu se aplică TVA la taxa de înscriere, conform OG 129/2000 şi L163/2005.

 

Perioada de desfasurare:

 

27-28 iunie & 4-5 iulie 2013

Cursurile se vor desfasura in intervalul orar 9.00-15.00

 

Informatii complete aici.

 

 

18 iunie 2013 -  NOU! Dezvolta-ti abilitatile de scriere eficienta in afaceri

 

Workshop cu Rodica Nicolae

 

Cui ii poate fi util 

 

Workshopul este util tuturor celor care folosesc scrisul ca forma de expresie, chiar daca este vorba doar despre un email pe zi, un raport saptamanal sau un articol pe luna. Indiferent daca ai mai incercat sau esti la prima „tentativa” de scriere oficiala, vei dobandi pe durata cursului abilitatile necesare prin care scrisul sa-ti devina familiar, expresiv, eficient si corect. 

 

Cu ce te alegi daca participi 

 

Prin participarea la acest workshop, scrisul tau:

 

• va fi mai corect;

• va fi mai tintit;

• va fi mai expresiv;

• va fi mai eficient;

• va fi mai organizat;

• va fi mai potrivit cu situatia in care te afli;

• va avea impact asupra celor cu care lucrezi si colaborezi;

• iti va sublinia stilul si personalitatea.

 

Cine sustine workshop-ul 

 

Rodica Nicolae este redactor-sef al revistei Manager Express - publicatie a Medien Holding - care se adreseaza managerilor interesati de dezvoltarea lor personala si profesionala. Lucreaza din 2000 în presa scrisa, iar cea mai semnificativa experienta a sa ca jurnalist au constituit-o cei peste sapte ani cat a fost redactor-sef la revistele Cariere si HR Manager. In 2011, Rodica a primit premiul „Jurnalistul de HR al anului” acordat în cadrul Galei Business-Edu Awards.

 

De-a lungul timpului, a colaborat si a publicat articole in revistele pe care le-a condus, dar si in alte publicatii precum Romania libera, Dilema veche, Modern Buyer, Calita, Evenimentul Zilei, Ziarul de business etc.De formaţie economist, Rodica detine o certificare în jurnalism obtinuta la Centrul pentru Jurnalism Independent din Bucuresti, unde l-a avut ca dascal pe scriitorul si jurnalistul Tudor Octavian. A urmat, de asemenea, Cursul de Leadership creativ – Erisma, in 2008, in cadrul caruia, un modul a fost cel de „Scriere creativa”, sustinut de scriitoarea Ioana Parvulescu.

 

Am construit acest workshop pornind de la ideea ca pentru orice problema se poate gasi o solutie. Si cum tot mai multi colaboratori si prieteni, totodata, mi-au transmis semnale ca si-ar dori sa se exprime mai des si mai bine in scris, am pus cap la cap cateva tehnici eficiente de imbunatatire a scrisului, precum si cateva bune practici verificate in cariera mea de jurnalist. Ele ar putea fi de folos oricarui „scriitor” din business.Fara prelegeri si teorii savante, workshopul este gandit ca un ghid de calatorie printre cele mai frecvente situatii din viata „scrisa public” a unui manager. 

 

Pentru a reusi sa scrii cu pasiune, eficient, relaxat si profesionist, pe parcursul zilei de lucru intens, partea explicativa si cea practica isi vor imparti egal timpul. Dupa fiecare modul explicativ, vei putea aplica in practica si verifica, astfel, imediat tehnicile prezentate.

 

Cursul se desfasoara in 18 iunie, in intervalul orar 9.00 – 16.15, la sediul EXEC-EDU din Calea Grivitei 8-10, etaj 8, sector 1, Bucuresti. 

 

Investiţie: 145 EUR (exclusiv TVA) 

 

Informatii completeaici 

Link-uri utile:

 EXEC-EDU
EXEC-EDU

Evenimente importante:  Compania de training si consultanta a anului, la Gala Premiilor Business Edu (aprilie 2012)

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu EXEC-EDU, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.
Citeste despre: