Ce este mai important, dieta sau exercițiile fizice: Descoperire privind riscul scăzut de mortalitate și longevitate

Joi, 14 Iulie 2022, ora 05:26
6802 citiri
Ce este mai important, dieta sau exercițiile fizice: Descoperire privind riscul scăzut de mortalitate și longevitate
Dieta sănătoiasă și exercițiile fizice zilnice asigură un risc scăzut de mortalitate prematură FOTO: InLife

O echipă internațională de oamenii de știință condusă de Universitatea din Sydney, Australia, care a publicat un studiu efectuat pe 360.000 de oameni în revista British Journal of Sports Medicine pe 8 iulie 2022, a descoperit că oamenii care au o activitate fizică intensă și o dietă sănătoasă prezintă cel mai mic risc de moarte prematură și o longevitate ridicată.

În plus, ei au constatat că exercițiile fizice viguroase nu sunt suficiente pentru a contracara efectele asupra sănătății ale unei diete deficitare, potrivit ABC Net.

Cercetătorii au anunțat vești proaste pentru oricine crede că exercițiile fizice intense pot compensa o dietă care favorizează dieta gen fast food (toxică pentru organism) în detrimentul fructelor și legumelor.

Risc major de demență, depresie și anxietate: Oamenii cei mai vulnerabili care sunt loviți din plin

Studiul condus de experții de la Universitatea Sydney din Australia, alături de colegi de la Universitățile din Palermo și Brescia, Italia, Boston, Statele Unite și Oslo, Norvegia, a dezvăluit faptul că persoanele care aveau un nivel ridicat de activitate fizică, precum și o dietă de înaltă calitate din punct de vedere al sănătății, au avut cel mai mic risc de deces prematur și o longevitate ridicată.

Cercetătorii au examinat efectele independente și comune ale dietei și ale exercițiilor fizice asupra bolilor cardiovasculare, cancerului și al mortalității din orice cauză, folosind datele din Biobank, baza de informații din Marea Britanie, de la 360.600 de adulți.

Trebuie menționat faptul că experții au arătat că o dietă sănătoasă de cea mai înaltă calitate constă în consumarea a cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi, două porții de pește pe săptămână și un consum redus de carne roșie, în special carne procesată.

Cum poți să reduci riscul bolilor de inimă: Legătura ciudată cu telecomanda televizorului

Analiza a descoperit că persoanele care au avut un nivel ridicat de activitate fizică, precum și o dietă de înaltă calitate, au prezentat un risc de mortalitate prematură cu 17% mai scăzută din toate cauzele, cu 19% din cauza bolilor cardiovaasculare și cu 27% din cauza anumitor tipuri de cancer, în comparație cu cei care au avut o dietă proastă și care erau inactivi fizic.

”Unii oameni pot crede că ar putea compensa impactul unei diete proaste cu niveluri ridicate de exerciții fizice sau ar putea compensa impactul unei activități fizice scăzute cu o dietă de înaltă calitate, dar datele studiului ne arată, din păcate, că nu este cazul”, a spus dr. Melody Ding de la Universitatea Sydney.

Risc crescut de moarte prematură: 2 reguli neștiute legate de consumul de cafea și statul pe fotoliu, descoperite în SUA
Risc crescut de moarte prematură: 2 reguli neștiute legate de consumul de cafea și statul pe fotoliu, descoperite în SUA
O echipă de experți de la Universitatea de medicină din Suzhou, care a efectuat un studiu în Statele Unite, publicat în revista BioMed Central Public Health pe 17 aprilie 2024, a făcut o...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#exercitii fizice, #dieta sanatoasa, #risc scazut, #moarte prematura, #risc moarte prematura, #dieta alimentara sanatoasa, #activitate fizica sanatate , #stiri sanatate