Existența extratereștrilor: Misterele cheie care ar putea fi dezvăluite de NASA VIDEO

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 01:23
7017 citiri
Existența extratereștrilor: Misterele cheie care ar putea fi dezvăluite de NASA VIDEO
Existența extratereștrilor este o problemă cercetată de NASA FOTO: Ox

Există extratereștrii? Această întrebare este cu adevărat interesantă și ea a fascinat milioane de oameni din toată lumea. NASA încearcă să o înțeleagă, să exploreze mai adânc în spațiu și să găsească dovezi odată cu lansarea celui mai puternic telescop, James Webb, care va descifra multe mistere ale universului.

Oamenii de știință de la Agenția Spațială din Statele Unite spun că ”o nouă eră a astronomiei” a început, după ce James Webb a plecat să exploreze cele mai nepătrunse secrete ale cosmosului, la o distanță de 1,6 milioane de kilometri de Pământ, potrivit Sky News.

Recent, un astrobiolog de la NASA a răspuns la întrebarea, pe care toată lumea și-o pune: ”Există extratereștrii?”. Lindsay Hays a afirmat că NASA ”nu a descoperit încă viață pe nicio altă planetă și nu a observat nicio dovadă care să fie susținută științific în legătură cu viața extraterestră”.

Totuși, experta de la NASA vorbește ”despre medii posibil locuibile, o definiție care continuă să se extindă. De pe Pământ abia am început să privim universul. NASA a trimis cinci rovere și patru au aterizat pe suprafața lui Marte.

Dar am explorat doar o mică parte a planetei roșii. Și acesta este doar unul dintre corpurile promițătoare, unde căutăm viață în Sistemul nostru Solar”.

Lindsay Hays a explicat că ”încă nu putem spune cu siguranță dacă extratereștrii există sau nu. Pentru a-l cita pe Carl Sagan: ”Universul este un loc destul de mare. Dacă suntem doar noi, pare o risipă îngrozitoare de spațiu”. Așadar, NASA va continua caute extratereștrii.

Iar ocazia cea mai bună de a căuta până departe, în adâncurile universului, este acum, odată cu lansarea celui mai performant telescop spațial al omenirii, James Webb. Acesta va putea vedea cosmosul la doar 100 de milioane de ani după Big Bang, evenimentul care a dus la formarea universului, în urmă cu 13,8 milioane de ani.

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Pasaj secret spre centrul planetei VIDEO

Astfel, observatorul spațial James Webb va investiga dacă planetele din afara Sistemului nostru Solar pot fi potrivite pentru viață. Camerele de pe telescop vor capta imagini ale altor planete, pentru a căuta prezența apei și a altor indicii de viață.

Martin Barstow, om de știință care a contribuit la dezvoltarea telescopului, a spus că acesta ar putea dezvălui existența unor forme de viață extraterestră în spațiu. ”Vom afla despre originile universului și cum a apărut viața și posibil, deși nu putem garanta, despre alte vieți din galaxia noastră”.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#existenta extraterestri, #extraterestri, #viata extraterestra, #NASA, #nasa extraterestri, #telescop James Webb , #mister