Experimentul NASA misterios ce uimește lumea: 100 de zile într-un buncăr din adâncurile Pământului VIDEO

Joi, 30 Martie 2023, ora 02:23
13548 citiri
Experimentul NASA misterios ce uimește lumea: 100 de zile într-un buncăr din adâncurile Pământului VIDEO
Experiment NASA pe fundul Oceanului Atlantic, test pentru călătoria spre Marte FOTO: Daily Mail

Omenirea se pregătește pentru explorarea altor lumi în viitorul apropiat, precum Marte sau alte planete din Sistemul Solar. Acum Agenția Spațială americană NASA a conceput un experiment misterios, în care un om de știință va trăi 100 de zile într-un buncăr din adâncurile Pământului, pentru a testa tehnologia pentru o viitoare misiune în spațiu.

O capsulă a fost plasată pe fundul Oceanului Atlantic, unde Joseph Dituri, un savant va petrece 100 de zile și va studia modul în care presiunea ridicată care va acționa asupra corpului omenesc ar putea inversa îmbătrânirea, potrivit Daily Mail.

Joseph Dituri, în vârstă de 55 de ani, un ofițer naval pensionar, locuiește în prezent într-un buncăr de 100 de metri pătrați, unde testează tehnologia NASA pentru Marte și tratamente pentru inversarea îmbătrâniri.

O sondă extraterestră a căzut pe Pământ, spune un fizician de la Harvard. Comandamentul SUA confirmă că acest corp vine din altă lume VIDEO

Dituri studiază modul în care corpul uman răspunde la expunerea pe termen lung la presiuni extreme într-un spațiu mic timp de 100 de zile - un mediu similar pe care îl vor îndura eroii care călătoresc în spațiu și în timp spre planeta roșie.

În timp ce capsula subacvatică este mică, casa are o zonă de lucru, bucătărie, baie, două dormitoare și o mică „piscină” care acționează ca ieșire și intrare și o fereastră cu vedere la ocean.

Dituri, care a început misiunea pe 1 martie, a declarat din buncăr în ziua 24: „Îmi place, am o cafetieră pentru că Dumnezeu știe că știința nu se poate face fără cafea”. Unul dintre dispozitivele testate este un instrument pre-NASA, ceea ce înseamnă că trebuie testat înainte ca agenția să-l preia,

Este similar cu tricorderul Star Trek, care scanează corpul pentru a monitoriza sănătatea unei persoane și a determina dacă are nevoie de asistență medicală. Dituri investighează, de asemenea, cum să prevină pierderea masei musculare în spațiu, lucru care afectează astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Omul de știință va doborî recordul de locuit sub apă

„Mergem pe Marte, dar va dura 200 de zile pentru a ajunge acolo în cea mai bună fereastră de acasă și de transfer”, a spus Dituri. „[Când ajungi acolo] vei avea o scădere a masei musculare și nu vei putea vedea prea departe și nu vei fi într-o formă foarte bună și vei avea scăderea densității osoase și vom ateriza greu.

„Cred că poate este o idee proastă și trebuie să ne dăm seama mai întâi de unele lucruri, dar ăsta sunt doar eu.” Căminul lui Dituri departe de casă este situat la Jules’ Undersea Lodge din Key Largo.

„Există un televizor, deși chiar nu știu cum să-l pornesc. Am un mic congelator ca într-o cameră de hotel”, a spus el, remarcând totodată că păstrează chiar și ciocolată. Există un mic cuptor cu microunde pe un raft, singurul lucru care poate fi folosit pentru gătit. „Orice hotel bun trebuie să aibă o piscină, iar hotelul meu are o piscină mică afară”, a spus Dituri.

Descoperire mai mare decât inteligența artificială: Un nou material revoluționar ce va schimba lumea, demn de Premiul Nobel VIDEO

„Așa intrăm și ieșim din habitat. Așa merg la scufundări cu toate echipamentele mele. Ies din groapă și apoi mă scufund. Așa intră și ies oamenii”.

În prezent, are 28 de zile, începând cu 28 martie, în misiunea sa de 100 de zile, iar când va fi finalizată, va doborî recordul - recordul anterior pentru majoritatea zilelor petrecute sub apă de către un non-militar a fost de 73.

Și Dituri va petrece cu 10 zile mai mult sub suprafață decât stă personalul militar în submarine. Submarinele militare pot suporta doar excursii de 90 de zile înainte de a se întoarce la țărm.

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#experiment, #NASA, #buncar, #fundul oceanului, #Oceanul Atlantic, #NASA misiune Marte, #misiune NASA, #NASA test Marte , #stiri externe