”Avertisment pentru Prigojin”. Care sunt principalele explicații ale atentatului din Sankt Petersburg, soldat cu lichidarea unui propagandist rus

Luni, 03 Aprilie 2023, ora 08:03
5604 citiri
”Avertisment pentru Prigojin”. Care sunt principalele explicații ale atentatului din Sankt Petersburg, soldat cu lichidarea unui propagandist rus
Biografia și comportamentul lui Tatarsky sunt asemănătoare cu ale lui Prigojin FOTO Twitter

Uciderea propagandistului rus Vladlen Tatarski (Maxim Fomin) ar putea fi un avertisment pentru fondatorul „Wagner”, Evgheni Prigojin, care pune tot mai mult sub semnul întrebării principalele teze ale Kremlinului despre războiul din Ucraina. Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) scrie despre acest lucru în raportul publicat pe 2 aprilie.

Potrivit analiștilor, Prigojin își exprimă indirect interesul pentru președinția Rusiei, fie în competiție cu Putin, fie ca succesorul acestuia. Potrivit experților, biografia și comportamentul lui Tatarsky sunt asemănătoare cu ale lui Prigojin, deoarece ambii au devenit „figuri proeminente ultra-naționaliste” după ce au executat pedepse cu închisoarea și au fost grațiați.

Potrivit analiștilor ISW, este posibil ca oficialii ruși să intenționeze să folosească uciderea lui Tatarski pentru a impulsiona autocenzura în societatea civilă în creștere a Rusiei, care pune sub semnul întrebării cursul războiului.

„ISW a observat anterior raiduri ale FSB în barurile din Moscova și Sankt Petersburg, în martie, lansate pe baza acuzațiilor că oamenii din acele baruri au oferit ajutor financiar forțelor ucrainene și au implicat minori în „activități antisociale”.”

La 28 februarie, Putin a instruit FSB să intensifice măsurile de contraspionaj și să oprească răspândirea ideologiei pro-ucrainene – un ordin care a fost folosit pentru a dispersa adunările din barurile din Moscova și Sankt Petersburg”, se arată în raportul institutului.

Se spune că mișcarea Cyberfront Z, legată de Wagner, conduce de câteva luni discuții despre război în barurile deținute de Prigojin și poate că această crimă va descuraja oamenii să participe la astfel de evenimente. Acest atac poate fi, de asemenea, o încercare de a intimida alți ”lorzi ai războiului” asociați cu Wagner.

Analiștii sunt convinși că uciderea lui Tatarsky a adâncit scindarea în spațiul armatei ruse, care ar putea susține Kremlinului în eforturile sale de a consolida controlul asupra spațiului informațional.

Pe 2 aprilie, o explozie a izbucnit în cafeneaua „Street food bar” din orașul rus Sankt Petersburg, care, potrivit rosZMI, este deținută de Evgheni Prigojin. În urma incidentului, a murit propagandistul rus Vladlen Tatarski, care ținea o seară creativă pe tema „Există profesia de soldat?”.

Ulterior, mass-media rusă a răspândit informații privind cauza exploziei, generată de o figurină adusă și înmânată propagandistului Tatarsky de una dintre femeile care au participat la eveniment.

De asemenea, pe 2 aprilie, mass-media a raportat cu referire la un reprezentant al Forțelor de Operațiuni Speciale că Tatarsky a fost eliminat de profesioniști . Potrivit serviciilor speciale ruse, explozivi cu o capacitate de aproape 200-250 de grame de TNT au fost folosiți pentru a umple statueta.

Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Kremlinul a declarat miercuri că Rusia îşi va extinde şi mai mult "zona-tampon" din interiorul Ucrainei, dacă Kievul primeşte de la Statele Unite rachete ATACMS cu rază de acţiune mai...
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
#explicatii, #atentat, #Sankt Petersburg, #avertisment, #evgheni prigojin , #Rusia