Precizările Guvernului după explozia de la conducta de gaz din Rusia, care alimentează Europa: ”România nu este afectată”

Marti, 20 Decembrie 2022, ora 16:37
4813 citiri
Precizările Guvernului după explozia de la conducta de gaz din Rusia, care alimentează Europa: ”România nu este afectată”
Explozia s-a produs în republica Ciuvașia din Federația Rusă FOTO Twitter

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat marți, 20 decembrie, că România nu este afectată de explozia la conducta de gaz care traversează graniţa dintre Rusia şi Ucraina.

”Conform datelor Transgaz, România nu este afectată de explozia la conducta de gaz care traversează graniţa dintre Rusia şi Ucraina la Sudja”, a transmis Dan Cărbunaru.

Trei persoane au murit şi una a fost rănită explozia care a avut loc în centrul Rusiei, la un gazoduct care transportă gaz din Arctica spre Europa via Ucraina, au anunţat marţi autorităţile locale şi agenţia TASS.

Responsabili locali au indicat pe Telegram că fluxul de gaz prin secţiunea gazoductului Urengoi-Pomarî-Ujgorod a fost întrerupt de la ora 10:50 GMT.

Ministerul regional pentru Situaţii de Urgenţă din Ciuvaşia a explicat că explozia s-a produs în timpul lucrărilor de mentenenţă planificate, în apropiere de satul Kalinino, la aproximativ 150 km vest de Kazan.

#explozie conducta gaz, #explozie Rusia, #dan carbunaru, #Guvernul Romaniei, #alimentare gaze romania , #explozie