Explozie puternică la o fabrică de ciment din Voluntari. Zeci de locuințe au fost acoperite de praf

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 16:48
2946 citiri
Explozie puternică la o fabrică de ciment din Voluntari. Zeci de locuințe au fost acoperite de praf

O betonieră a explodat în după-amiaza zilei de joi, 20 ianuarie, în curtea unei fabrici de ciment din orașul Voluntari, anunță Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din Voluntari, pentru efectuarea de activități specifice, unde au constatat că ar fi fost anumite probleme la instalația de umplere a unui siloz, au mai adăugat autoritățile.

Polițiștii au mai explicat că în urma exploziei mai multe locuințe din proximitatea stației de betonare au fost acoperite de praf de ciment care s-a împrăștiat în atmosferă.

Incidentul s-a lăsat fără victime.

Polițiștii orașului Voluntari au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

"În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 12:25, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în orașul Voluntari s-a auzit o explozie, de la o fabrica de ciment din localitate.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din Voluntari, pentru efectuarea de activități specifice, unde au constatat că ar fi fost anumite probleme la instalația de umplere a unui siloz.

În urma defecțiunii, o cantitate de praf de ciment s-a împrăștiat în atmosferă și s-a depus pe imobilele din proximitatea statiei de betoane.

De asemenea, în urma evenimentului nu au rezultat victime omenești.

Polițiștii orașului Voluntari au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea", se arată într-un comunicat al Poliției.

Citeste si:
Primarul pus de ruși în orașul ucrainean Enerhodar, rănit grav într-o explozie FOTO
Primarul pus de ruși în orașul ucrainean Enerhodar, rănit grav într-o explozie FOTO
Andrei Şevciuk, numit primar al Enerhodarului după ce ruşii au ocupat oraşul, a fost rănit, duminică, într-o explozie, informează Reuters. Presa din Rusia scrie că Şevciuk este la...
O femeie din Ploiești a sărit pe geam după o explozie în apartamentul în care locuia
O femeie din Ploiești a sărit pe geam după o explozie în apartamentul în care locuia
O explozie urmată de un incendiu a avut loc, joi dimineaţă, 19 mai, într-un apartament din municipiul Ploieşti, proprietarul sărind pe geam pentru a se salva. Conform Inspectoratului...