Cel puţin 10 morţi şi 15 răniţi în urma unei explozii la o moschee din Kabul

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 18:04
1377 citiri
Cel puţin 10 morţi şi 15 răniţi în urma unei explozii la o moschee din Kabul
Cel puţin 10 persoane au fost ucise, iar alte 15 rănite în urma unei explozii care a izbucnit la o moschee din vestul Kabulului FOTO Pixabay

Cel puţin 10 persoane au fost ucise, iar alte 15 rănite în urma unei explozii care a izbucnit la o moschee din vestul Kabulului, Afganistan vineri, 29 aprilie, au declarat oficialii locali.

Incidentul a avut loc pe fondul unui val de atacuri asupra lăcaşurilor de cult afgane şi a ţintelor civile în timpul lunii Ramadanului, relatează Reuters.

Explozia s-a produs la Moscheea Khalifa Sahib din vestul Afganistanului, în jurul orei locale 14.00, a declarat Besmullah Habib, purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.

Un bărbat, care se afla în interiorul moscheii în acel moment, a declarat pentru Reuters că un incendiu uriaş a izbucnit în clădire în timpul rugăciunilor, iar flăcările i-au ars picioarele şi mâinile.

”Explozia a fost foarte puternică, am crezut că mi s-au spart timpanele”, a spus un alt locuitor din zonă.

O asistentă de la un spital din apropiere a precizat că au primit mai multe persoane rănite în stare critică în urma atacului.

Zeci de civili afgani şi-au pierdut viaţa în ultimele săptămâni în explozii, unele dintre atentate fiind revendicate de Statul Islamic.

Talibanii, care conduc Afganistanul, susţin că au eliminat în mare parte ramura locală a Statului Islamic de la preluarea puterii în august 2021, dar oficialii internaţionali şi analiştii spun că riscul unei reapariţii a militantismului persistă.

Multe dintre atacuri au vizat minoritatea religioasă şiită, însă au fost atacate şi moscheile sunnite. Joi, la bordul a două dube de pasageri care transportau nişte musulmani şiiţi în oraşul nordic Mazar-e-Sharif s-au produs explozii, iar atacul s-a soldat cu cel puţin 9 morţi. Vinerea trecută, o explozie s-a produs la o moschee sunnită în timpul rugăciunilor în oraşul Kunduz, ucigând 33 de persoane.

Cel mai recent atac a avut loc în ultima vineri din luna Ramadanului în care cei mai mulţi musulmani postesc, şi înainte de sărbătoarea religioasă Eid de săptămâna viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
Echipajele de intervenţie reiau, joi dimineaţa, 18 aprilie, acţiunile de căutare-salvare la blocul din municipiul Craiova unde, cu o seară în urmă, s-a produs o explozie în urma căreia o...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#explozie, #kabul, #moschee , #Afganistan