UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 10:55
3389 citiri
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
Un mort și trei răniți după o explozie într-un bloc din Craiova FOTO / ISU Dolj

Echipajele de intervenţie reiau, joi dimineaţa, 18 aprilie, acţiunile de căutare-salvare la blocul din municipiul Craiova unde, cu o seară în urmă, s-a produs o explozie în urma căreia o femeie a decedat sub dărâmături, iar alte trei persoane au fost transportate la spital.

UPDATE 10.53 Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

"Presupunem ca a fost o acumulare de gaze şi s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în desfăşurare", au transmis joi reprezentanţii ISU Dolj.

În urma exploziei de miercuri seara o femeie a decedat sub dărâmături, după ce o parte din etajul 1 al blocului s-a prăbuşit.

De asemenea, o altă femeie a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corpului.

"O pacientă este internată în ATI pentru chirurgie plastică. Prezintă arsuri pe aproximativ 25% suprafaţă corporală, la nivelul fetei, membrelor superioare şi toracelui", a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.

Altă victimă se află încă în UPU, policontuzionată şi urmează sa fie eliberată din urgenţă.

"A primit îngrijiri medicale de urgenţă, a fost investigată. Nu necesită internare în spital. Va primi suport psihologic. Asistentul social se va ocupa de caz", a mai spus dr. Cristina Geormăneanu.

Știre inițială

Până în prezent nu se cunoaşte dacă ar mai putea fi persoane sub dărâmături şi se fac verificări pentru indentificarea tuturor persoanelor care se presupune că locuiau acolo.

Explozia a avut loc miercuri seara la un bloc de locuinţe de tipul P+1 din municipiul Craiova - un cămin de nefamilişti din cartierul Brestei. În urma exploziei s-a prăbuşit o parte a etajului 1.

Cauza producerii exploziei urmează să fie stabilită.

Potrivit ISU Dolj, aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil, iar pentru optimizarea misiunii de răspuns la nivelul judeţului a fost activat, pentru câteva ore, Planul roşu de intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

Acţiunile de căutare-salvare au fost suspendate pe timpul nopţii, urmând a fi reluate în cursul dimineţii de joi, iar la locul evenimentului a rămas o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului 1 Craiova pentru asigurarea măsurilor PSI, un echipaj IPJ şi un echipaj IJJ.

Quarterly Report - Editia 4

Scurgeri de gaze după ce o mașină a avariat o conductă. Pompierii din Vâlcea au evacuat persoanele din șapte locuințe învecinate
Scurgeri de gaze după ce o mașină a avariat o conductă. Pompierii din Vâlcea au evacuat persoanele din șapte locuințe învecinate
O maşină a avariat sâmbătă, 25 mai, o conductă de gaz în localitatea vâlceană Valea Cheii. Se înregistrează scurgeri importante de gaz, iar pompierii evacuează persoanele din şapte...
Cel puțin 14 persoane au murit într-un bloc de apartamente, care a luat foc în centrul oraşului Hanoi
Cel puțin 14 persoane au murit într-un bloc de apartamente, care a luat foc în centrul oraşului Hanoi
el puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite, vineri dimineaţa, într-un incendiu care a devastat un bloc de apartamente din centrul oraşului Hanoi, a anunţat presa...
#explozie, #Craiova, #pompieri, #cautare, #bloc , #explozie