Încă cinci explozii în Golful Finlandei, în apropierea gazoductului Nord Stream. Înregistrările făcute de seismologi

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 08:03
5202 citiri
Încă cinci explozii în Golful Finlandei, în apropierea gazoductului Nord Stream. Înregistrările făcute de seismologi
În zona în care s-au înregistrate explozii ciudate, se află o parte a gazoductului Nord Stream FOTO Twitter

La sfârșitul săptămânii trecute, seismologii finlandezi au înregistrat cinci explozii în apele teritoriale ale Federației Ruse, la aproximativ 40 de kilometri de Vîborg.

Patru dintre ele au avut loc pe 20 octombrie la 12:35, 14:02, 17:54 și 18:33, ora finlandeză. Încă una - pe 21 octombrie.

Magnitudinea primei explozii a fost de 1,8, celelalte au fost puțin mai slabe - 1,3.

Potrivit relatărilor presei, în zona în care s-au înregistrate explozii ciudate, se află o parte a gazoductului Nord Stream.

Seismologul de la Institutul Seismologic al Universității din Helsinki, Jari Korstrem, a spus că vorbim despre explozii, nu despre un cutremur. Experții spun că astfel de fenomene pot apărea în timpul operațiunilor de dragare sau în timpul exercițiilor militare, scrie publicația finlandeză Ilta Sanomat.

În timp ce oamenii de știință caută natura incidentului, partea rusă nu a comentat. Reamintim că pe 27 septembrie au apărut informații despre o scurgere de gaz din conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2. Guvernul danez a vorbit despre sabotaj.

Cât de mare e pericolul de la granița României. Explozii la sute de metri de Tulcea: „Armata noastră poate răspunde adecvat"
Cât de mare e pericolul de la granița României. Explozii la sute de metri de Tulcea: „Armata noastră poate răspunde adecvat"
Panică în România, în noaptea de marți spre miercuri, 23 spre 24 iulie. Un mesaj RO-Alert a fost transmis cetățenilor din Tulcea, după ce au fost observate drone care se apropiau de...
Ziua Aviaţiei: Aeronave F-16 ale forţelor române şi F-18 din Finlanda survolează Capitala
Ziua Aviaţiei: Aeronave F-16 ale forţelor române şi F-18 din Finlanda survolează Capitala
Ministerul Apărării Naționale a anunțat că Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene va fi celebrată sâmbătă, 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor, în...
#explozii, #Finlanda, #Nord Stream , #Finlanda
  1. Parlamentarii din Bulgaria cer adoptarea cât mai rapidă a monedei euro. De ce nu este realizabil acest obiectiv
  2. Declarație explozivă. Directorul FBI pune la îndoială faptul că Trump a fost lovit de glonț în timpul tentativei de asasinat
  3. A fost prins un suspect în cazul bărbatului găsit înjunghiat într-un parc din Buzău. Abia fusese eliberat din închisoare. De ce a atacat
  4. Două țări NATO anunță că trimit de urgență 14 tancuri Leopard în Ucraina. Când vor ajunge blindatele
  5. Băncile străine ar putea primi permisiunea de a deschide sucursale în Rusia. Cu ce ajută Moscova această mutare strategică
  6. Investiții de 13 miliarde de lei în spitale noi sau modernizarea celor vechi. Rafila: ”Cel mai important apel de proiecte în sănătate”
  7. Român dispărut misterios pe un aeroport din Italia. De 4 zile nimeni nu mai știe nimic despre el. Apelul familiei
  8. NATO despre resturile de drone rusești căzute în România: Nu sunt informații care ”să indice vreun atac intenționat al Rusiei”
  9. Jennifer Aniston, critici dure la adresa lui JD Vance, omul ales de Trump ca vicepreședinte. Ce a iritat-o pe celebra actriță din serialul Friends
  10. 42 de centre de plasament vor fi desființate până la sfârșitul anului