Cum fentează Putin sancțiunile: Rusia folosește o enclavă occidentală de 18 kilometri pătrați

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 05:00
6727 citiri
Cum fentează Putin sancțiunile: Rusia folosește o enclavă occidentală de 18 kilometri pătrați
Nave rusești care fac transferul petrolului FOTO: Bloomberg

După invazia Ucrainei provocată de Vladimir Putin acum peste 11 luni, Moscova a fost lovită de mai multe pachete de sancțiuni economice, pierzând piața de energie din Europa. Acum, Rusia și-a schimbat partenerii de afaceri spre China și India, iar o enclavă de numai 18 kilometri pătrați, denumită Ceuta, un oraș autonom spaniol, a devenit crucial pentru Kremlin.

Rusia a transformat Ceuta într-un nou centru comercial al petrolului, departe de privirile indiscrete ale lumii. Aici, Moscova face transferul țițeiul său din navele mai mici în tancuri masive, o tehnică care îi permite să reducă costurile și să ocolească sancțiunile occidentale, potrivit Bloomberg.

Ceuta este situată pe pământ african, având graniță cu Marocul, dar orașul este de fapt o enclavă autonomă spaniolă. Petrolul rusesc încă mai curge pe piața mondială în cantități mari, în scădere față de nivelurile de dinainte de război, în ciuda sancțiunilor SUA și ale Uniunii Europene. Kremlinul trebuie să-și vândă petrolul cu reducere, dar încă trimite o mulțime din el.

O țară de 100 de milioane de locuitori, mutare surprinzătoare legată de Rusia: Schimbă radical afacerile cu Moscova

Până când a invadat Ucraina, Rusia a folosit rareori apele de lângă Ceuta ca o escală pentru petrolul său. Pe atunci, Moscova expedia țiței direct către rafinăriile europene cu mici tancuri. Dar Kremlinul a început să folosească marea din apropierea orașului spaniol ca bază pentru transferuri de la navă la navă, mai întâi sporadic, iar acum de rutină.

Ruta se desfășoară după cum urmează: Rusia încarcă țiței în nave cisternă de dimensiuni mici numite Aframaxes la terminalele sale de export din Marea Baltică, cum ar fi Primorsk și Ust-Luga.

Navele, întărite pentru a sparge gheața arctică în timpul iernii, transportă țițeiul spre Ceuta. În apropierea orașului, Aframax-urile, care transportă aproximativ 700.000 de barili, așteaptă până când sosește un așa-numit transportator de țiței foarte mare, un tanc sau VLCC.

Aframax-urile se apropie de VLCC și transferă marfa de la navă la navă. În mod normal, sunt necesare până la trei dintre aceste operațiuni pentru a încărca un VLCC, care poate transporta cel puțin 2 milioane de barili. După aceea, VLCC își începe călătoria spre Asia, înconjurând Africa.

Noul plan special de război al lui Putin din Ucraina: Tactica total diferită față de momentul invaziei

Din decembrie, șase VLCC au făcut exact asta, luând țiței de la peste 15 Aframax-uri. Și Rusia și China par să facă mai multe opriri de schimb în Ceuta. În prezent, două VLCC sunt acolo, așteaptă sosirea unui tanc petrolier mare. Moscova nu pare să încalce legea internațională: tancurile stau în mare parte la 12 mile marine în larg, limita apelor teritoriale - deși uneori par să fi fost mai aproape de Ceuta, zonă unde Spania consideră că sunt apele sale teritoriale.

Există un motiv pentru care Rusia nu folosește alte zone tipice de transferuri de petrol de la navă la navă, inclusiv Skaw, în Danemarca, și Southwold, în Anglia. Toate sugerează că autoritățile locale au precizat clar că nu ar fi binevenite manevrele de la navă la navă.

Ruta Baltică-Ceuta durează 10 zile; continuarea în China ar adăuga 40 de zile. Rusia reduce costurile în mod semnificativ: economiile înseamnă că este mult mai ieftin să transporte țiței într-un VLCC decât într-un Aframax. Închirierea unui VLCC costă mai puțin de 20.000 USD pe zi, în timp ce un Aframax costă 55.000 USD pe zi.

Cealaltă locație pe care Rusia o folosește în larg este Kalamata (Grecia), forțează tancurile să meargă mult mai departe în Marea Mediterană și este convenabilă doar pentru VLCC pe jumătate încărcate care ar putea traversa Canalul Suez (calea navigabilă este prea puțin adâncă pentru a putea fi străbătută de tancurile pline).

Programul prin care Guvernul vrea să ofere românilor 50.000 de euro, contestat de "Leii" Dragoș Anastasiu și Cristina Bâtlan: "E nevoie de un juriu"
Programul prin care Guvernul vrea să ofere românilor 50.000 de euro, contestat de "Leii" Dragoș Anastasiu și Cristina Bâtlan: "E nevoie de un juriu"
Ghidurile referitoare la Start-Up Nation 2024 au fost lansate în dezbatere publică. Antreprenorii vor primi mai mulți bani prin intermediul acestui program, pentru lansarea propriei afaceri, de...
Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
Începând cu luna viitoare, suma care trebuie plătită de o persoană care vrea să acopere perioadele în care nu a contribuit la pensie va crește. Majorarea este o consecință a modificării...
#export petrol rusia, #petrol Rusia, #petrol Rusia China, #tancuri petroliere, #China petrol Rusia, #exporturi petrol , #stiri afaceri
  1. Programul prin care Guvernul vrea să ofere românilor 50.000 de euro, contestat de "Leii" Dragoș Anastasiu și Cristina Bâtlan: "E nevoie de un juriu"
  2. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  3. Românii petrec mai mult timp la mall. Cât ne costă o vizită în magazine în 2024
  4. Acţiunile Antibiotice Iaşi ating un maxim istoric. Cum se explică creșterea colosală a performanței bursiere din ultima săptămână
  5. Vești bune pentru economia României în 2024. Prognoză pozitivă și pentru 2025
  6. Inflația își continuă scăderea – TradeVille
  7. Cum arată ultimul tronson din Drumul Expres Craiova-Pitești la care lucrează firmele lui Umbrărescu FOTO&VIDEO
  8. Răspunsul Beijingului la tarifele impuse de Bruxelles ar putea lovi un sector crucial pentru Europa."Poate duce la modificarea pieţelor globale"
  9. Românii sunt europenii cei mai expuși riscului de sărăcie
  10. Grecia promite plata în avans a datoriilor colosale ale țării. Semnalul trimis către investitori privind redresarea economică