A șasea extincție de pe Pământ lovește crunt: Lumea în criză, dispariții în masă record VIDEO

Vineri, 14 Octombrie 2022, ora 01:00
7067 citiri
A șasea extincție de pe Pământ lovește crunt: Lumea în criză, dispariții în masă record VIDEO
Extincția în masă a lovit Pământul, dispariții record ale speciilor de animale FOTO: Guardian

Pe măsură ce omenirea consumă dincolo de limitele resurselor naturale ale planetei, continuă să defrișeze pădurile, iar poluarea duce la încălzirea globală, Pământul este lovit cu forță de a șasea extincție în masa a speciilor. Un recent raport al World Wide Fund for Nature (WWF) dezvăluie faptul că aproape 70% din populațiile de animale au dispărut din 1970 și până astăzi.

O asemenea pierdere uriașă a speciilor cauzată de om necesită acțiuni urgente, spun cei mai importanți oameni de știință din lume, potrivit The Guardian.

De la oceanul deschis la pădurile tropicale, abundența păsărilor, peștilor, amfibienilor și reptilelor sunt într-un declin masiv, scăzând în medie cu mai mult de două treimi între 1970 și 2018, potrivit WWF și Societății Zoologice din Londra, care au realizat un raport.

NASA are o farfurie zburătoare: Când o va vedea omenirea VIDEO

Mulți oameni de știință susțin că în prezent trăim a șasea extincție în masa din istoria Pământului, cea mai mare pierdere a vieții de pe planeta noastră de la dispariția dinozaurilor, iar aceasta este cauzată de oameni.

Cei 89 de oameni de știință autori ai raportului WWF îi îndeamnă pe liderii mondiali să ajungă la un acord ambițios la Conferința internațională de mediu COP 15 din Canada, din decembrie 2022, pentru a reduce emisiile de carbon și a limita încălzirea globală sub 1,5 grade Celsius în acest deceniu și de opri distrugerea naturii.

Raportul Living Planet Index a analizat 32.000 de populații din 5.230 de specii de animale din întreaga lume, pentru a evalua schimbările din fauna sălbatică a Pământului, de pe continente.

America Latină și zona Caraibelor – inclusiv Amazonul – au înregistrat cea mai mare scădere a dimensiunii populației de animale sălbatice, cu o scădere de 94% în 48 de ani.

Un nou fenomen neobișnuit descoperit: Ceva neștiut din aer ne îmbolnăvește

„Acest raport ne spune că cele mai grave scăderi au loc în regiunea Americii Latine, unde se află cea mai mare pădure tropicală din lume, Amazonul”, a spus Tanya Steele, director executive la WWF.

Africa a avut a doua cea mai mare scădere a populațiilor speciilor, cu 66%, urmată de Asia și zona Pacific cu 55%, America de Nord cu 20%, iar Europa și Asia Centrală cu 18%.

Pierderea totală este echivalentă cu dispariția populației umane din Europa, America, Africa, Oceania și China, arată raportul.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#extinctie masa, #extinctie masa Pamant, #a sasea extinctie masa, #disparitia speciilor Pamant, #disparitia dinozaurilor asteroid , #fenomen