Extincția în masă a început pe Pământ: Experții din America trag un semnal de alarmă omenirii VIDEO

Miercuri, 24 August 2022, ora 02:22
8177 citiri
Extincția în masă a început pe Pământ: Experții din America trag un semnal de alarmă omenirii VIDEO
A șasea extincție în masă de pe pământ a început FOTO: Princeton

O echipă de oameni de știință condusă de Universitatea Dalhousie din Canada, care a publicat un studiu în prestigioasa revistă Nature, afirmă că cea de-a șasea extincție în masă de pe Pământ a început. Astfel, 25.000 de specii marine din întreaga lume vor dispărea de pe planetă până în anul 2100, dacă emisiile de carbon vor continua să rămână la niveluri ridicate.

Aproape 90% dintre toate speciile marine sunt expuse unui risc ridicat sau critic de a dispărea până la sfârșitul secolului, dacă oamenii nu reduc emisiile cu efect de seră, avertizează experții din America, Marea Britanie, Germania și Filipine, care au participat la studiu, potrivit Daily Mail.

Cel mai mare risc de a dispărea dintre toate speciile îl au mamiferele, rechinii și pisicile de mare. Analiza a arătat că schimbările climatice afectează aproape toată viața marină din întreaga lume.

Un eveniment major de gradul 7 va schimba lumea: Omenirea este ”îngrozitor” de nepregătită VIDEO

Astfel, în cazul emisiilor poluante ridicate, aproape 90% din cele 25.000 de specii marine au șanse foarte mari să dispară până în 2100. Acest lucru ar duce la moartea în masă a zeci de mii de animale, plante, protozoare și bacterii care își au casa în oceanele lumii.

Se estimează că un ”număr disproporționat de mare” de rechini, pisici de mare și mamifere este expus unui risc ridicat sau critic, aproximativ 75% dintre acestea vor dispărea până la sfârșitul secolului actual.

Toate speciile amenințate de schimbările climatice și de încălzirea globală trăiesc în general, în unele dintre cele mai diverse ecosisteme din Golful Thailandei, Triunghiul Coralului, nordul Australiei, Marea Roșie, Golful Persic, țărmurile Indiei, Caraibe și unele insule din Oceanul Pacific.

Misterul legat de Sfântul Petru a fost descifrat: Descoperire care confirmă scrierile Bibliei VIDEO

Echipa de cercetare s-a concentrat pe speciile care trăiesc în regiunea superioară a oceanelor lumii, deoarece aici ”schimbările de temperatură determinate de climă sunt cele mai severe”.

Cea mai mare vulnerabilitate a fost descoperită în rândul speciilor mari, cu viață lungă, care sunt exploatate intens și care prezintă o preocupare critică pentru conservare. De asemenea, zone afectate sunt țărmurile Chinei, Galapagos și coasta din Costa Rica.

Descoperirile studiului sunt ”destul de surprinzătoare și foarte îngrijorătaore. Este cel mai rău scenariu. Când am evaluat această variantă am constatat că există o imagine foarte sumbră pentru riscul climatic pentru speciile marine”, a spus Daniel Boyce, de la Institutul de oceanografie Bedford Dartmouth, din Canada și autorul principal al studiului.

Ultima extrincție în masă de pe Pământ s-a produs acum 252 de milioane de ani, când 90% din viața de pe planeta noastră a dispărut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#extinctie masa, #extinctie masa Pamant, #a sasea extinctie masa, #extinctie oceane, #extinctie viata Pamant , #fenomen