Actele cerute de judecători în procesul de extrădare al Elenei Udrea au ajuns în Bulgaria. Când este chemată din nou la instanță fosta ministră

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 17:57
2341 citiri
Actele cerute de judecători în procesul de extrădare al Elenei Udrea au ajuns în Bulgaria. Când este chemată din nou la instanță fosta ministră
Elena Udrea în Bulgaria FOTO captură Digi24

Tribunalul din Bulgaria a anunţat că au ajuns documentele solicitate de judecători în procesul de extrădare al Elenei Udrea, potrivit informațiilor obținute de Antena 3.

Instanţa a cerut săptămâna trecută informaţii despre condiţiile de detenţie în care ar urma să stea fostul ministru al Turismului în România, în cazul în care o să fie extrădat.

Ministerul Justiţiei din România a trimis solicitarea către Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Informaţiile au fost traduse și trimise prin Tribunalul Bucureşti către judecătorii bulgari.

Elena Udrea s-a prezentat miercuri, 13 aprilie, în fața unei instanțe de judecată din orașul bulgăresc Blagoevgrad, în procesul de extrădare intentat de autoritățile române.

Fostul demnitar a contestat măsura arestului preventiv şi a cerut să fie reținută la domiciliu, într-o casă pe care a închiriat-o în Bulgaria.

Cei 3 judecători au cerut mai multe probe din România pentru a vedea care sunt condițiile de detenție, după ce avocații au spus că Udrea a avut parte de condiții inumane în penitenciar, unde ar fi primit și amenințări cu moartea.

Udrea a cerut azil politic în Grecia, spunând că este foarte bolnavă. Aceasta a depus acte medicale în acest sens, subliniind că tratamentul ar putea fi administrat doar în Grecia.

Marți, 19 aprilie, este un al doilea termen în procesul de extrădare al Elenei Udrea, la tribunalul din Bulgaria. Aceasta va fi adusă din nou în faţa instanţei şi ar putea fi pronunțată o primă decizie în acest caz.

Judecătorii de la Înalta Curte iau în calcul emiterea unui ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea, fostul ministru fugar al Turismului, pentru a putea audia prin videoconferință în dosarele pe care aceasta le mai are în România, în eventualitatea în care procedurile de extrădare se prelungesc în Bulgaria.

Dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009 – în care Elena Udrea a primit pe fond o pedeapsă de 8 ani de închisoare – a fost amânat, joi, 14 aprilie, din cauza lipsei de procedură privind citarea acesteia.

#extradare, #Elena Udrea, #documente, #judecatori, #Bulgaria , #stiri Elena Udrea
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1