Descoperirea extratereștrilor: Care sunt riscurile majore pentru umanitate VIDEO

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 02:32
7210 citiri
Descoperirea extratereștrilor: Care sunt riscurile majore pentru umanitate VIDEO
Descoperirea extratereștrilor ar putea crea mari probleme omenirii FOTO: Science Alert

O nouă lucrare a experților de la NASA și Harvard vorbește despre descoperirea extratereștrilor, a ”consecințele geopolitice ale unui program de căutare a civilizațiilor cosmice de succes” și a riscurilor reale majore pentru umanitate. Pericolele care pot afecta omenirea pot fi amenințarea unei civilizații avansate din spațiu ostile ce ne-ar putea cuceri și posibilitatea ca o țară să monopolizeze comunicațiile cu ET.

Lucrarea ”Implicațiile geopolitice ale unui program SETI (Search for extraterrestrial intelligence, un proiect lansat în SUA de Universitatea Californai, Berkeley) elaborată de Jason Wright, Chelsea Haramia și Gabriel Swiney, experți ai NASA, Pennsylvania University și Harvard Law School, a apărut în revista Space Policy și la Universitatera Cornell, potrivit Science Alert.

De ce este relevant pentru epoca noastră modernă și pentru contactul potential cu extratereștrii? Dacă detectăm un semnal de la extratereștri, atunci acest lucru ar putea îngrijorător pentru oamenii religioși.

Viziunea lor asupra lumii și a lui Dumnezeu ar putea fi grav amenințată și ar putea avea loc unele revolte semnificative în țările religioase sau chiar violență religioasă extremistă.

Noua lucrare respinge ideile unui alt articol din 2020 numit ”Căutarea inteligenței extraterestre: O considerație reală politică”, scris de Kenneth Wisian și John Traphagan. Analiza arată că ”este foarte puțin probabil ca o națiune să monopolizeze cu succes comunicarea cu extratereștri”.

Descoperirea care a uimit experții din SUA: Tsunami gigantic de 4,5 de kilometri înălțime, propagat pe tot globul VIDEO

Stephen Hawking, celebrul fizician britanic, și-a exprimat teama de extratereștri în 2010, când a spus: „Asemenea extratereștri avansați ar putea deveni nomazi, căutând să cucerească și să colonizeze orice planete ar putea ajunge”, inclusiv Pământul.

Experții susțin că datorită faptului că cele mai puternice observatoare spațiale terestre și din spațiu au ca parteneri mai multe state și instituții internaționale, monopolizarea pare îndoielnică.

Ei spun că comunitatea științifică funcționează pe principiul deschiderii, nu pe cel al unui protecționism informațional.

Istoria ne arată că națiunile antagonice pot fi paranoice, se pot angaja în acțiuni militare și chiar pot lansa lovituri preventive, dacă cred că sunt în pericol. Cu toate necunoscutele legate de un contact cu extratereștri, îngrijorarea și frica ar fi mai greu de suportat pentru unele societăți decât pentru altele, consider autorii lucrării.

Un alt punct de vedere se referă la securitatea oamenilor de știință care lucrează la contactul cu extratereștrii.

Descoperire revoluționară ce schimbă manualele de fizică și chimie: Un mister de 200 de ani descifrat VIDEO

„Cu toate acestea, chiar dacă avem motive întemeiate să evităm protecțiile extinse de securitate a instalațiilor în sine, rămân alte motive pentru a adopta măsuri de securitate menite să protejeze practicienii SETI înșiși, în special în cazul detectării”, spun cei trei autori.

În concluzia lor, experții spun că ”un răspuns real politic la un scenariu de contact cu extratereștri merită luat în considerare, dar susține, că este doar unul dintre diferitele răspunsuri post-contact care merită luate în calcul”. Ei sugerează că există alternative mult mai bune și implică răspunsuri „care ar putea genera coeziune sau o mai mare colaborare la nivelul relațiilor internaționale”.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#extraterestri, #descoperire extraterestri, #civilizatii extraterestre, #civilizatii inteligente, #SETI cautare extraterestri , #fenomen