Singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența pentru a încerca să se salveze: ”Anul trecut a fost dramatic”

Luni, 20 Martie 2023, ora 23:17
5598 citiri
Singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența pentru a încerca să se salveze: ”Anul trecut a fost dramatic”
În perioada de glorie, fabrica producea 2.000 de tone de ciocolată pe an FOTO Pixabay

Galactic din Baia Mare, singura fabrică românească de ciocolată, deschisă în urmă cu 25 de ani, și-a cerut insolvența.

În trecut, fabrica din Maramureș producea 2.000 de tone de ciocolată pe an.

Firma avea în portofoliu peste 80 de sortimente, printre care Galactic - distinsă cu medalia

”Marca de Aur” la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România, Spria - cu o rețetă care include ingrediente locale: nucă, mac, miere, alune de pădure, Real Chocolate, pralinele Silvoriu, care se regăseau pe rafturile magazinelor din țară, potrivit Adevărul.

Situația a devenit din ce în ce mai dificilă însă în ultimii ani, iar administratorul speră că astfel o poate salva.

”Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri - noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară - care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.”, a declarat Liviu Fagi pentru 2M News.

Acesta a învățat meseria de ciocolatier în Marea Britanie, de unde a și cumpărat prima rețetă. Treptat, a creat produse noi, ajungând să aibă peste 300 de rețete proprii care sunt în producție.

”Absolut toate rețetele îmi aparțin. Sunt făcute în laboratoare proprii, implementate, înregistrate la OSIM ca și drepturi de autor de către mine, tot ce există în acest moment pe piață este marcă înregistrată”, declara administratorul firmei pentru www.fabricatinromania.ro.

#fabrica ciocolata, #insolventa, #Galactic, #baia mare, #fabrica Romania , #stiri economice