Facebook cumpara Face.com, specialisti in recunoasterea faciala

Marti, 19 Iunie 2012, ora 10:16

   

Facebook cumpara Face.com, specialisti in recunoasterea faciala
Reteaua sociala Facebook a anuntat luni ca a cumparat firma israeliana Face.com, specializata in software de recunoastere faciala.

"Utilizatorilor Facebook le place sa impartaseasca amintiri si fotografii cu prietenii, iar tehnologia Face.com ii ajuta, oferindu-le cele mai bune instrumente", a precizat un purtator de cuvant Facebook. "Aceasta tranzactie ne-a permis sa integram in companie o echipa valoroasa la nivel mondial si un furnizor pe termen lung", s-a adaugat in comunicat, potrivit 7sur7.be.

"Lucrand direct cu Facebook si prin fuzionarea cu echipa lor, vom avea ocazia sa cream cele mai bune produse pentru utilizatori - este tot ce ne-am dorit mai mult", a anuntat directorul general al Face.com, Gil Hirsch, pe blogul societatii.

Termenii tranzactiei nu au fost divulgati, insa site-ul american All Things Digital apreciaza ca suma platita de Facebook pentru start-up-ul Face.com s-a cifrat intre 80 si 100 milioane de dolari.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Face.com este o firma din Tel Aviv, care furnizeza site-uri web si aplicatii mobile ce permit recunoasterea fetei. Detectarea faciala este un instrument controversat la ora actuala pe Internet, multi apreciind ca, folosindu-se un astfel de soft, de la fotografierea instantanee pe strada si pana la furtul de identitate mai este decat un pas.

In ceea ce priveste securitatea datelor, directorul Gil Hirsch a precizat ca programul dezvoltat de Face.com nu permite scanarea fetelor din intreaga retea de Internet, ci doar pe cele care sunt conectate intr-o retea inchisa, cum ar fi lista de prieteni Facebook.

Face.com si-a popularizat aceasta tehnologie de detectare faciala, prin faptul ca a pus-o gratuit la dispozitia utilizatorilor. Dupa recenta tranzactie, Hirsch nu a precizat daca Face.com va fi in curand redirectionat catre Facebook.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de3083 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor