Facebook se muta de la Nasdaq, dupa dezastrul listarii?

Vineri, 25 Mai 2012, ora 16:16
2448 citiri
Facebook se muta de la Nasdaq, dupa dezastrul listarii?
Foto: Daylife

Facebook s-ar putea muta de la Nasdaq, dupa ce bursa de valori a intampinat majore dificultati tehnice in timpul ofertei publice initiale (IPO) a retelei de socializare.

Au existat zvonuri conform carora New York Stock Exchange (NYSE) a luat legatura cu compania lui Mark Zuckerberg, pentru a muta listarea, insa acestea au fost negate.

Chiar daca NYSE este mai cunoscut la nivel mondial, Nasdaq ia mai putini bani.

Potrivit RTT News.com, tranzactiile pe IPO au inceput cu intarziere, din cauza unor probleme tehnice, ceea ce a produs neliniste in randul brokerilor.

Actiunile au debutat in crestere, de la pretul din IPO (38 dolari/actiune), urcand pana la valoarea maxima, dar incheind ziua in coborare, la 38,23 dolari/actiune.

Ulterior, acestea au inregistrat scaderi, valoarea unui titlu ajungand, marti, la 31 de dolari.

In aceste conditii, investitorii cauta vinovati pentru pierderile inregistrate.

Operatorul bursier a fost dat in judecata de un cumparator de actiuni ale site-ului de socializare, care pretinde ca a dat dovada de neglijenta in administrarea actiunilor Facebook, dupa oferta publica initiala a acesteia.

Investitorii dau in judecata Facebook, Nasdaq si Morgan Stanley

Totodata, a fost intentat un proces civil impotriva companiei Facebook, a lui Mark Zuckerberg, a bancii americane Morgan Stanley, principalul girant al listarii Facebook, si a altor parti acuzate de incalcarea legilor de securitate.

In plus, exista posiblitatea ca Nasdaq sa fi ascuns informatii importante investitorilor mici, caz in care acestia ar trebui despagubiti.

Listarea Facebook va fi analizata si de catre autoritatea americana care supravegheaza casele de brokeraj, Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiare, precum si de Comisia de Valori Mobiliare din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Facebook plecare Nasdaq, #Facebook listare Nasdaq, #Facebook NYSE , #bursa